• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Drone hakkında her şey

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts
  • #16

    UPS teslimat aracından havalanıp bir eve paket teslim ettikten sonra aracın sürücüsü ayrı bir teslimat yapmak için aracı sürmeye devam ederken araca geri dönen drone testinin başarılı bir biçimde gerçekleştirdiğini açıkladı.

    UPS bu testi, Ohio merkezli batarya elektrikli araç ve drone geliştiricisi Workhorse Group ile Tampa, Florida’da gerçekleştirdi. Testte, Workhorse tarafından üretilen drone ve UPS’in teslimat aracı kullanıldı.

    Pazartesi günü yapılan testte kullanılan drone, HorseFly UAV Teslimat sistemiydi. Bu ürün, Workhorse’un elektrikli/hibrid teslimat arabalarıyla tamamen entegre ve yüksek verimliliğe sahip bir oktokopter teslimat drone’udur. Drone, teslimat aracının üstüne yerleşir.

    Drone’un altına takılmış bir kafes, teslimat aracının tepesinde bulunan bir kapaktan aracın içine uzanır. Aracın içindeki UPS kuryesi, kafesin içine paketi bırakıyor ve dokunmatik ekrandan bir düğmeye basarak drone’u önceden belirlenmiş bağımsız bir güzergah üzerinden adrese gönderiyor. Batarya ile çalışan HorseFly, teslimat aracının üstüne yerleştiğinde şarj olur. 30 dakika uçuş süresine sahip ve 4 kg ağırlığa kadar olan paketleri taşıyabiliyor.

    1487754267_ups-drone.jpg

    UPS, drone’lar dahil olmak üzere otomasyon ve robot teknolojilerini yıllardır test ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında UPS, Beverly, Massachussetts’ten Atlantik kıyısının yaklaşık 5 km açığında acil ihtiyaç duyulan bir ilaç için deneme amaçlı bir teslimat gerçekleştirdi. UPS ayrıca, hayat kurtaran kan ve aşıları, Ruanda’nın ulaşılması güç kesimlerine ulaştırmak için üçüncü parti kuruluşlarla işbirliği yaptığı insani yardım çalışmalarında da drone’lardan önemli ölçüde faydalanmaktadır. UPS ayrıca, depolarında bulunan yüksek raflarda envanter kontrolü yapmak için de drone’ları kullanmakta.

    Önceki tüm testlerin aksine, son yapılan UPS drone testi drone’ların gündelik operasyonların bir parçası olarak acil olmayan eve teslimatların yapılmasına nasıl yardımcı olabileceğini göstermektedir.

    Geçtiğimiz yıl, ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), drone’ların belirli ticari amaçlarla kullanılmasına olanak tanıyan insansız küçük hava aracı sistemi kurallarını yayınlayarak gelecekte uygulamaların kapsamının genişletilmesinin önünü açmıştır. UPS, FAA’in drone danışma kurulunda görev yapmak üzere kilit paydaşların arasından seçilmiş 35 şirketten biridir. Kurul, Ulusal Hava Sahası Sistemi içerisinde emniyetli ve güvenli kullanıma olanak tanıyacak kilit öneme sahip drone entegrasyon sorunları konusunda FAA’e öneriler sunacak.

    Yorum yap

    • #17

      Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Microsoft, dronelar ve geleceğin uçan araçları için gerçek zamanlı harita yatırımı yaptı.
      Günümüzün en popüler ürünlerinden biri haline gelen dronelar özellikle GPS desteğine sahip olup götürmek istediğiniz noktaya kendisi gidebilen ya da bulunduğunuz konuma dönebilen modelleriyle dikkat çeker. Bu noktada geleceğin araçları olabilecek olan dronelar ve bir aşama sonrası olarak kabul edilen uçan arabalar noktasında yatırım yapmaya karar veren Microsoft, uçan araçlar için gerçek zamanlı harita geliştirecek.

      AirMap isimli Amerika kökenli bir girişime 26 Milyon Dolar’lık yatırım yapan Microsoft adına konu hakkında Microsoft Ventures'un kurumsal başkan yardımcısı Nagraj Kashyap, "AirMap, düşük irtifa hava sahası yönetiminde liderdir ve drone endüstrisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacaktır" dedi.



      "Büyümelerini desteklemekten heyecan duyuyoruz ve aynı zamanda, pilot ve özerk dronelar için ticari ve rekreasyonel uygulamaların büyümesini sağlıyoruz. AirMap, Microsoft'un kaynakları, platformları ve AI teknolojileri gibi şirketlere yatırım yaparak, drone ekosisteminin geleceğine katkıda bulunabileceğini düşünüyoruz.” diyerek projeye desteğini açıklayan Microsoft, bu yatırım sonrasında AirMap için Amerika’da ve Berlin’de birer ofis açtı.



      Şimdiden DJI, 3D Robotics, Intel ve Parrot gibi dev markalar ile ortaklığa giden AirMap, yakın gelecekte sayılarının milyonları bulması beklenen dronelar ve ardından gündeme gelecek uçan arabalar için düşük irtifada güvenli bir harita sistemi ortaya çıkarmış olacak.

      Yorum yap

      • #18

        İsrail Ben Gurion Üniversitesi'nde geliştirilen hacker drone, internete bağlı olmayan bilgisayarlardan sadece ışığı okuyarak verileri ele geçirebiliyor.
        Başlangıçta hobi amaçlı oyuncak ve prodüksiyon işlerinde kullanabilen profesyonel hava kamerası olarak günlük hayatımıza girmeye başlayan drone'lar artık çok farklı bir boyuta ulaşmış durumda. Öyle ki termal kamerayla her yeri tarayabilen, ateş açabilen hatta düşmanları takip etmek gibi askeri amaçlara sahip drone'lar da mevcut.


        Microsoft Drone ve Uçan Arabalar İçin Gerçek Zamanlı Harita Geliştiriyor!
        Bu ilginç boyutlara ulaşan drone'lara bir yenisi daha eklendi. İsrail Ben Gurion Üniversitesi, hava boşluğuna sahip olan fiziksel olarak hiçbir ağa bağlı olmayan ve böylelikle hackerlardan korunan bilgisayarları bile hackleyebilen bir drone geliştirdi ancak bu drone'u kullanabilmek için yine de fiziksel bir bağlantı gerekiyor

        Ağ bağlantısı olmayan bu bilgisayarlara takılacak virüslü bir USB sürücüsü sayesinde hard diskin ışıklarının saniyede 6000 kez yanıp sönmesi sağlanıyor ve bu yöntemle drone'un kamerası LED ışıkları okuyarak saniyede 4kb veri aktarımı (Düşük gibi görünse de bir şifreyi elde etmek için yeterli) gerçekleştirebiliyor. Böylelikle bu bilgisayarlardaki verileri ele geçirmek için USB takma ihtiyacı hissedilse de bilgisayarın başına oturup güvenlik duvarını aşana kadar bu USB'yi takıp olay yerinden hızlıca uzaklaşmak ve diğer her şeyi drone aracılığıyla yapmak mümkün.

        Yorum yap

        • #19

          Görünene göre Microsoft da drone uçuşları ile ilgilenmeye başladı. Yazılım üreticisi, diğer endüstri yatırımcıları ile beraber Dünya'nın bir numaralı dronelar için hava trafiği yönetimi yazılımı sağlayıcısı olan yeni firma AirMap için 26 milyon dolarlık bir katkı yapmaya hazırlanmakta.

          Yaıtrımcı grubu aynı zamanda Airbus, Qualcomm, teknoloji firmaları Rakuten ve Sony, Çinli drone üreticisi Yuneec firmalarını da içermekte. Şu anda sadece 50 çalışanı olan firmanın merkezi Santa Monica, Kaliforniya'da yer almakta ve firma, Berlin ile Silikon Vadisi'nde de ofis açmayı planlamakta.

          Microsoft'un yatırım kolu Microsoft Ventures, bu yatırımın AirMap'in Microsoft kaynaklarını, yazılımını ve yapay zeka araçlarını kullanmasına izin vereceğini söylemekte.

          İki yıl önce kurulan AirMap, tüm drone'ların %80'i için gerçek zamanlı trafik yönetimi hizmeti sunmakta ve bu drone'lar hem pilot edilenler hem de otonom olanları içermekte. Yazılım, hem ticari hem de eğlence amacıyla kullanılan drone'larda bulunmakta. Dünya genelinde 125'ten fazla hava alanı, AirMaps'in yazılımını kullanarak droneların çevrelerindeki alanda uçmalarına, geçmiş ve var olan drone uçuşlarının görülmesine, uçuş bilgilerinin takip edilmesine ve drone pilotları ile iletişime geçilmesine imkan tanıyor...

          Yorum yap

          • #20

            DJI Drone, Köprülerdeki Milimetrelik Hataları Bulabilecek!
            Drone sektörünün en büyük oyuncularından DJI, M200 modeliyle sahalara geri dönme hazırlığında.
            Son yıllardaki drone endüstrisindeki hikaye, birkaç pahalı üretici ve endüstriyel birimler arasında dönüp dönüyordu. Şimdi pazar lideri tekrar harekete geçiyor. DJI bugün Matrice 200 modelini resmen duyurdu.

            M200'ün burnu pilot için yerleşik ön kameraya sahip ve aynı anda güçlü bir odaklama lensi ve termal görüntüleme kamerası içeriyor. DJI M200, ayrıca doğrudan drone'un üst tarafına bakabilen 3 eksenli kamera motor sistemleri ile de donatılmış ve yağmurlu ve karlı havalarda sıkıntı yaşamıyor.

            Bahsi geçen sistemler, büyük bir binada ısı sızıntısı olup olmadığını veya bir santralde yapısal arızaları taramak için kullanılabilir. Termal kamera doğru alanı buluyor ve odaklanma lensi drone'un belirli bir alana çok yaklaşmadan detaylı bir görünüm elde etmesini sağlıyor. DJI, kameranın binalarda, yollarda ve köprülerde milimetre büyüklüğündeki hataları gerçek zamanlı olarak tespit edebileceğini iddia ediyor.


            M200, Matrice gamında M600 modeline göre daha küçük ve kompakt, M100'den ise biraz daha büyük ve daha üstün özelliklere sahip üçüncü model ailesi. M200'ün iki pili ve 35 dakika uçuş süresi mevcut. Ayrıca drone, tamamen kapanmadan önce bataryalarını değiştirmenize olanak tanınıyor.

            M200'ün ön, arka ve üstünde, engelleri tarayan ve çarpmaları önlemek için çalışılan sensörleri var. Bu sisteme ADS-B alıcısı dahil. ADS-B, tüm insanlı uçaklar tarafından kullanılan bir sistem, böylece M200, gerçek uçaklar hava sahasına girdiği anda gerekli uyarılarda bulunabilecek.

            Yeni nesil Dji ürünü önümüzde haftalarda satışa sunulacak ama fiyatlar hakkında resmi duyuru şimdilik yapılmadı. M200, Yuneec'in Typhoon H520, SenseFly'nin Albris, Freefly Alta 8 ve Intel'in Falcon 8 gibi "profesyonel" cihazlarına doğrudan meydan okuyacak.

            Yorum yap

            • #21

              İnsansız hava aracı veya bilinen adıyla drone'lar, son yılların en gözde Teknolojik ürünlerinden bir tanesi. Drone yarışları da özellikle son iki yılda küresel çapta bir spor branşı hâline geldi. Bu heyecan verici spor branşı, ülkemizde Türkiye Drone Ligi ile başlıyor!

              Türkiye Drone Ligi, 11 Mart'ta başlıyor!
              TeknoSA'nın da sponsor olduğu Türkiye Drone Ligi yarışları, 11 Mart saat 13:00 - 20:00 saatleri arasında KüçükÇiftlik Park'ta başlıyor.

              Türkiye Drone Ligi, misyon olarak Türk yarışçıların becerilerini geliştirmek ve onları uluslararası arenaya taşımayı hedefliyor. TDL, bu misyonunu gerçekleştirirken sadece yarışlar ile değil, kuracağı lokal pistler, vereceği eğitimler ve markalaşma yönünde atacağı adımlar ile drone ve drone sporunu yaygınlaştırmaya çaba gösterecek.

              17-03/08/drone-ligi.jpg

              TDL 1. Etap Yarışı’nda Mini Quad kategorisindeki dronelar yarışacak. Bu heyecan ve aksiyon dolu yarış gününde katılımcıların dolu dolu bir gün yaşamasını sağlamak için birçok sahne performanları, şovlar ve sürpriz konuklar da yer alacak. Ayrıca, Bilim ve Teknoloji Haftası’nda gerçekleştirilen yarışta, katılımcıların birçok teknolojik deneyimi yaşamaları için çeşitli stantlar da olacak.

              Günün sonunda, TDL'nin ilk yarışının kutlamaları TDL Party ile taçlandırılacak.Partide DJ Tarkan ve Top 1 Musica DJ'leri Kimmy Baxter, Fermanz ile Beyoğlu’nun tarihi dokusuna ayrı bir renk katan ve manzarasıyla büyüleyen 360 İstanbul’da gerçekleşecek.

              Yorum yap

              Hazırlanıyor...
              X