• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

WeTek Almalı mıyım?

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • WeTek Almalı mıyım?

    Merhabalar;

    Önceleri ben de dahil birçok arkadaşın kafasını karıştıran bir düşünce; Wetek ya da benzer bir cihaz almalı mıyım?
    Ben burada direkt Wetek için düşüncelerimi paylaşacağım çünkü diğer cihazları tanımadığım gibi Wetek için verilen desteğin çok iyi durumda olduğunu biliyorum ve destek gerçekten çok önemli.

    Öncelikle yaklaşık bir aydır Wetek kullanıyorum ve hala TV özelliklerini kullanmadım ama biliyorum ki Android ve Kodi tarafında bir Enigma tabanlı cihazlarıın performansını yakalaması zor. E2 tarafında ise bir E2 kumanda ile iyi olduğunu düşünüyorum.

    Wetek Android;

    Ben çok beğendim, cihazın kendi air kumandası ile kullanımı da fena değil ama kablusuz mouse ve klavye ile hatta sadece Mouse ile bile kullanımı son derece rahat. Tv tam anlamıyla smart hale dönüşüyor. Zaten çoğumuz Android telefonlar, tabletler kullanıyoruz ve bu özellikler TV de oluyor. Bence harika bir olay, kullanılabilirliği ve performans da oldukça iyi. Bazı basit oyunlar da denedim, oldukça keyifliydi. Browser dan bazı film sitelerine girip PC deymiş açıp izledim. Ip TV uygulamalarıyla şu tür açar bu tür açmaz gibi sıkıntılar yaşamadan kullandım. Kodi uygulaması da çok iyi çalışıyor yani OpenElec yüklemesiniz de olur ama onun yeri ayrı tabii.

    Wetek OpenElec;

    Çok ama çok başarılı, SD kartınıza yükleyip Wetek’e takmanız durumunda çok seri bir şeklide çalışıyor.. Zaten bilirsiniz Kodi (XBMC) başlı başına bir dünyadır. İçine dalınca çıkmak gerçekten zor. Eklentilerinin açık kaynak olmasıyla geliştirici olanlar ya da yapılmak isetenen özelleştirmeler bilgi sahibiyseniz yapılabilir. Yok ben anlamam derseniz de zaten dediğim gibi devasa bir medya kütüphanesi gibidir. Her türlü eklentiyi bulabilirsiniz.

    Wetek Enigma2;

    Bir kere denedim ama gördüm ki E2 kumanda olmadan kullanmak biraz zor, bu yüzden inceleyemedim ve yorum yapmam doğru olmaz ama eğer kumanda performansı iyiyse, E2 meraklısı için çok iyi bir alternatif olabilir.

    Şimdi asıl sorumuzun cevabına gelelim, Wetek almalı mıyım?

    Eğer tv sizin için sadece tv ise ve verilen kanalları izlemekse almayın, çok basit kullanımı olan herhangi bir receiver sizin işinizi görecektir.
    Eğer başka receiver yoksa ve evde bu tür işlere ilgisi olmayanlar varsa ( genelde anne, baba,dede ve hanımlar oluyor) ve tv yi ağırlıklı olarak bu kişiler kullanıyorsa durum değerlendirmesini iyi yapmak gerekiyor. Bu dediğim E2 cihazlar için de geçerli aslında.

    Hep okuruz ya, “cihazla uğraşmaktan tv izlemiyoruz” derler, siz de bunu diyorsanız hiç durmayın alın. Böyle bir cihazı aldıktan sonra daha önceleri başkalarının backuplarını yüklemeyi hobi olarak görmek düşüncesi bile zamanla size sığ gelecektir.
    E2 ile ya da bazı medya özellikleri gelişmiş cihazlarla uğraşmak size keyif verip hobi olarak görüyorsanız bu tür cihazlar size önceki hobi zevkleriniz sorgulatır ve çok daha büyük keyif alırsınız.

    Özetle; ben oldukça memnunum ama dediğim gibi tv özelliklerini kullanmadım. Android ve OpenElec kısmı zaten 2 ayrı dünya. İlgili eklentilerle Kodi tarafında eğer zaten E2 cihazınız varsa kanalları da izlersiniz.

    Yeni çıkan Wetek Core da tuner olayı yok yani sadece mediabox tır ama benze zaten bu tür cihazların olayı budur..

    Cihaz, mouse ve klavye ile(Android ve OpenElec’de) sorunsuz çalışsa da bunları bir zeminde kullanma zorunluluğu ya da kendi air kumandasının da Mouse kadar kullanışlı olmaması sıkıntısı da kişiye göre değişir sanırım.

    Mesela annemle babam için böyle bir chazı asla almam ama kendime yeni bir cihaz alacak olsam da yeniden E2 almazdım.

    Yazdıklarım tamamen şahsi düşüncelerimdir, durumunuz varsa alıp eğlenin
  • #2

    Duvara asılacak bir yazı, eline sağlık üstat.

    Güle güle kullan.

    Sevgiler...

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X