• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Telefon Kullananlar Bu Habere Dikkat: Hattınız kesilebilir...

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Telefon Kullananlar Bu Habere Dikkat: Hattınız kesilebilir...

    Hükümet yaptığı değişiklikle ‘cep telefonlarındaki kimlik bilgilerinin güncelleştirilmesi’ hükmünü getiriyor. Hükümet yaptığı değişiklikle ‘cep telefonlarındaki kimlik bilgilerinin güncelleştirilmesi’ hükmünü getiriyor. Böylece kimse takipten kurtulmak için başkası adına hat alamayacak.

    AKP hükümeti, “telekulak” tartışmalarını doruğa ulaştığı şu günlerde yasal dinlemeye teknik kolaylık sağlayacak bir adım atıyor. Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı’nda yapılan son dakika değişikliği ile 100 milyona ulaşan cep telefonu kayıtları güncelleştirilecek. Böylece takipten kurtulmak için başkası adına hat alma şansı ortadan kalkacak. Mahkeme kararıyla yapılacak yasal dinlemelerde yaşanan gerçek kişiye ulaşma zorluğu aşılacak. Kimlik bilgisini yenilemeyenlerin hattı kesilecek.

    TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Alt Komisyonu, çarşamba günü üst komisyonda görüşülecek olan tasarıyla ilgili çalışmaları tamamladı. Alt komisyon toplantısında, tasarıya son anda istihbarat ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın isteği üzerine ‘cep telefonlarındaki kimlik bilgilerinin güncelleştirilmesi’ hükmü eklendi. Metinde, GSM mobil telefon hizmeti veren işletmelerin tuttuğu abonelik kayıtlarının doğru bilgilerden oluşması için kayıtların bir yıl içinde güncellenmesi öngörülerek şöyle denildi:

    Yenilenmeyen hat kesilecek

    “Tüm aboneler, kimliklerini ispatlayıcı belgelerle birlikte ilgili işletmeciye başvururlar. Başvuru esnasında abonelerden kimliklerini ispata yarar belgelerin birer örneği ile birlikte bireysel abonelerden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaraları, kurumsal abonelerden ise vergi numaraları alınır. Bu madde kapsamında bilgileri güncellenemeyen hatların elektronik haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesilir.”

    Kime ait olursa olsun telefon hatlarını taşıyan son kullanıcılar, bu hatları bir kereye mahsus olmak üzere bir yıl içinde hiçbir vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüğe girmeden kendi üzerlerine kaydettirebilecek. Bunun için ilgili işletmeyle abonelik sözleşmesi imzalanacak. Bu hatların eski sahiplerinin yapılan işleme itiraz etmeleri için yine bir yıllık süre tanınacak. Bu şekilde 100 milyona yakın cep telefonu kaydı yenilenecek. Böylece telefon takibinden kurtulmak için başkası adına hat alan, açık adres veya sağlıklı kimlik bilgisi vermeden alınan cep telefonlarını kullananlar, bu imkânı kaybedecek.

    Bilgilendirme amaçlı alıntı haberdir.
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
  • #2

    Ben de telefona gelen bu mesaj neyin nesi diyordum,bilgilendirme için tşk.ler @spartakus..
    Forum Kuralları

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X