• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

ABD Genişbant Büyümesi Yavaşladı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • ABD Genişbant Büyümesi Yavaşladı

    ABD'de Genişbant devrimine katılanların sayısındaki artışta yavaşlama var. 1 önceki hafta açıklanan bir rapora göre, bir daha da ilk düzeyine dönemeyecek. Çünkü genişbanta geçmeyi planlayan Amerika'lıların çoğunluğu zaten geçti.






    Pew Internet & American Life Project tarafından yapılan araştırma aralık 2004, mayıs 2005 arasını kapsıyor ve geniş bant kullanıcı sayısındaki artışın sadece % 3’de kaldığını bildiriyor. 1 yıl önceki aynı dönemle yani kasım 2003-mayıs 2004 arası büyüme olan % 20 ile karşılaştırıldığında bu rakam çok çok düşük kalıyor.

    Pew İnternet’ten Araştırma Direktörü John Horrigan "Dial-up kullanıcıları arasında genişbanta geçiş oranı, 2002’ye nazaran 2005’de çok daha yavaşladı. Yeni internet kullanıcı sayısı da artık daha az. Yani potansiyel genişbant abone sayısı artık eskisi gibi değil” diyor.
    Rapora göre yavaşlamanın bir nedeni geniş banta geçmek isteyen Amerika’lıların çoğunun bunu yaptığı ve geride kalan, yavaş dial-up bağlantıdan, geniş banta geçmeyi düşünenlerin sayısının az kaldığı şeklindeki bir yorum.

    Çalışmanın sonuçları Arlington’daki Telekomünikasyon Araştırma Konferansında sunuldu.

    Halen Amerika’lıların % 67’si online ve % 53’ünün bağlantısı genişbant üzerinden. Bu rakam aralık 2004’de % 50’ydi.

    Rapora göre, 2005’de dial-up kullanıcılarının, 2002’dekilere nazaran daha yaşlı, daha az eğitimli ve daha az gelir sahibi olduğu görülüyor. Horrigan “Tüm faktörler, internet kullanımının sabit düzeyi yakaladığı ile ilgili” diyor.

    Rapora göre; 2002’deki Dial-up kullanıcıları interneti yoğun kullanan kişilerdi ve bu nedenle de genişbanta geçmeye çok isteklilerdi. Rapor aynı zamanda ilk defa internete giren kişi sayısının da düşmekte olduğunu gösteriyor. Horrigan “Bugünlerde internete yeni gelen kullanıcı sayısı düşüyor” diyor.

    Araştırma, internete ilk başlayanların dial-up olarak başladığını, ama zamanla bilgi, eğlence ve haberleşme alanındaki talepleri arttıkça genişbanta doğru yöneldiklerini gösteriyor.

    Büyümenin düşmesi, internet üzerinden müzik, film ve televizyon yayını yapan eğlence firmalara bir engel olarak görülebilir. Bu firmaların ürünlerini dağıtmalarında genişbantın önemi büyük.

    Araştırmanın sonuçlarından birisi de, ABD’nin % 27’sinin –ki genellikle kırsal alanda yaşayan kişiler—geniş bant erişimi yok.

Hazırlanıyor...
X