• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Bush’un Geniş-Bant Hedefi Hayale Dönüyor

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Bush’un Geniş-Bant Hedefi Hayale Dönüyor

    ABD Hükümet Sorumluluk Bürosu'nun (GAO) yürüttüğü bir çalışmaya göre, Başkan Bush’un 2007 itibarıyla tüm Amerikalılara "evrensel,satın alınabilir" geniş-bant erişimi sağlama hedefi zayıf bir hayal halini alıyor.






    Raporda GOA, 2005 itibarıyla Amerikalıların sadece % 28’inin geniş-bant bağlantısına sahip olduğunu belirtti. Üstelik, incelenen evlerin % 30’unda Internet erişimi için çevirmeli bağlantı kullanılıyordu, kalan % 41’lik evlerde ise hiç Internet bağlantısı yoktu.

    Dahası GAO’nun raporuna göre, kırsal bölgede yaşayan Amerikalıların şehirlerde yaşayanlara göre geniş-banda abone olması çok daha az muhtemel gözüküyor. Tüm Amerika'da, kırsal bölgelerdeki evlerin sadece % 17’sine geniş-bant servisi sağlanıyor.

    Rapor ayrıca Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC), Amerikalıların yüzde 99’unun, en azından bir geniş-bant sağlayıcısının en azından bir aboneye hizmet sunduğu yüzde 95 oranındaki şehirlerden birinde yaşamakta olduğu yönündeki raporunu da sorgular nitelikte.

    "FCC posta kodu veri seviyesi için, abonelere nerede servis sunulduğu ve sağlayıcıların nerede geniş-bant altyapısı konuşlandırdıkları ile ilgili verileri topluyor," diye belirtiliyor raporda.

    Her ne kadar geniş-bant networklerin konuşlandırmaların yayılımcı olduğu açık olsa da bu veri, özellikle kırsal bölgelerde evlere servis için geniş-bant altyapısının yerel konuşlandırması konusunda doğru bir bilgi sağlamayabilir.

    GAO, geniş-bant servisinin fiyatı bazı tüketiciler için bir engel olarak kalır sonucuna vardı, fakat, geniş-bant uygulama ve servislerinin varlığı da tüketicilerin yüksek hızlı bağlantı satın alıp almamasını etkileyecek faktörler arasında.

    GAO’ya göre, maliyet-talep faktörleri uygun olduğunda bile, "teknik faktörler, bazı bağlamlarda geniş-bant servisi konuşlandırmasını sınırlayabilir."

    Örneğin, GAO, ABD evlerinin birçoğunun DSL edinmesini engelleyen bakır DSL bağlantıların genellikle merkez ofisten sadece üç mil uzaklığa kadar ulaşabildiğini belirtiyor.

    Dahası GAO, geniş-bant konuşlandırmasının yerel zeminlerde hakların nasıl dağıtılacağı tartışmaları, kutuplaşmalar ve kablosuz bölgeler gibi engellerle karşılaşabileceğini ortaya koydu.
    ABD Senatörü Ted Stevens (R-Alaska), GAO raporunu telekom reformunun gerekliliği ile ilgili bir kanıt olarak benimseme konusunda hızlıydı.

    Geçen hafta, Stevens, geniş-bant konuşlandırmasının gerçekleştirilmesi amacıyla 135 sayfalık yasa tasarısı çağrısında bulundu.

    "Geniş-bant konuşlandırmasında, kırsal ve kentsel Amerika arasındaki farklar ciddi sorunlara değinilen GAO raporunda yer aldı," diye belirtiyor bir demecinde Amerikan Senatosu Ticaret Komitesi yöneticisi Stevens. "Yüksek hızlı Internet erişimi Manhattan’da yaşasın ya da Alaska’nın uzak bir köyünde yaşıyor olsun, tüm Amerikalılar için kesinlikle gereklidir."

    Yasa, ulusal video imtiyazlarına olanak tanıyacak, belediyelerin kendi geniş-bant servislerini sunmalarına izin verecek, yayıncı kanallar arasında beyaz bölge spektrumu kullanımını kablosuz kullanım için düzenleyecek ve acil durum network çalışabilirliği için 1 milyar dolar tahsis edecek.

    Daha fazla tartışmaya yol açan, yasa tasarısı, geniş-bant ve IP üzerinden Ses aktarımı sağlayıcılarını içeren "iletişim sağlayıcılarını" ödeme kapsamına almak için Uluslararası Hizmet Fonu (USF) kurallarını yeniden oluşturmalıdır.
    Şu anda, kullanıcılar USF’ye sadece telefon servisindeki ücreti ödüyorlar.

    Yeni USF giriş ücretleri, ülkenin kırsal kesimlerinde ve kurulumun yüksek maliyetli olduğu bölgelerinde geniş-bant konuşlandırması için kullanılmalı.

Hazırlanıyor...
X