• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Türkiye, Dünyanın En Pahalı "İnternet"ini Kullanıyor...

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Türkiye, Dünyanın En Pahalı "İnternet"ini Kullanıyor...

    Hem hızımız düşük hem de pahalı

    Türkiye hızlı internet abone sayısında 15'inci sıraya yükseldi. Ancak internet aboneleri arasında düşük hıza en pahalı ücreti ödeyen de yine Türkiye oldu.

    Dünya çapında hızlı internet (DSL - Digital Subscriber Line) bağlantısı abonesi 150 milyonu geçti. Türkiye'de 2004 yılında başlayan DSL altyapısı Dünyada 2 yılda ilk 20'ye girdi. Geçtiğimiz 12 ay içinde Türkiye DSL abonesi artışında yüzde 190 büyüme oranıyla dünya sıralamasında ikinci oldu. DSL Forum sitesinde yapılan yorumda Türkiye'nin büyümesinin dikkat çekici olduğunu belirtiyor. Türkiye'nin de toplantılarını burada düzenlenmesini arzuladığı ve bu yönde kulis yaptığı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) verileri Türkiye'nin en pahalı hızlı internet servisine sahip olduğunu gösteriyor. Hızlı interneti en fazla kullanan 15 ülke 100KB erişim için 2,2 dolar ödeme yaparken Türkiye'de bu rakam 12,348 dolar. Doların yükselişinden kaynaklanan döviz bazlı fiyat düşüşüne rağmen Türkiye hala dünyadan 6 kat pahalı.

    REKABET YETERLİ DEĞİL

    ITU raporunda rekabetin olmadığı yerlerden geniş bant hızlı internet erişiminde yüksek fiyatların ortaya çıktığı belirtiliyor. Ancak Türkiye'de hızlı internet ve bilgisayar kullanımında Avrupa'da son sırada yer alıyor. Tüm dünyada son 12 ayda yüzde 39 artarak 150 milyonu geçen DSL abonesi, 22 ülkede 1 milyon rakamını geride bıraktı. Tüm dünyada 2006 yılının ilk çeyreğinde 11,5 milyon yeni DSL abonesi oldu. Son bir yıl içerisinde Çin 10 milyon yeni DSL abonesi elde etti. 100 telefon hattı başına düşen abone sayısında Finlandiya yüzde 38 ile ilk sırada. İkinci sırada yüzde 30 ile Fransa ve yüzde 28,7 ile Tayvan 3'üncü sırada yer alıyor. Hızlı internet için diğer alternetifler ise fiber kablo, uydu veya kablosuz erişim. DSL teknolojisinin kullanılmasının en önemli sebebi ise mevcut telefon hattının geçtiği bakır kablolarının kullanılması oluyor. Böylece yeni kablo hattı çekmeden sadece santralde yapılacak yatırım ile hızlı internet erişimi altyapısı hazırlanıyor.

    DSL'DE TEK HAT 3 HİZMET

    ADSL servisi yenilikler 2007'de başlayacak. Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı Paul Doany 2007 yılı başında tek hat 3 servis birden verecek teknolojiyi evlere taşımayı düşündüklerini söyledi. Tek hat üzerinde TV yayını, internet ve telefon konuşmaları yapılacak. Abone başına maliyetin 30 - 35 doları bulduğunu söyleyen Doany, "Bakır kablolarda altyapıda sıkça sorunlar yaşıyoruz. Standart kalitede servis vermek için altyapı sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Maliyeti artıran diğer bir unsur da yurtdışı çıkışları. Uzun süre POST http://www.mach1digital.com/mach1forum/editpost.php HTTP/1.1bu POST http://www.mach1digital.com/mach1forum/newthread.php HTTP/1.1konu ihmal edilmiş. Bunları ortadan kaldırmak için yatırım yapmak zorundayız. Aboneler kullanıma başladıktan 4 yıl sonra maliyetlerde yüzde 40'a varan düşüşler gerçekleşiyor" dedi.

    SABAH / TİMUR SIRT' dan alıntıdır.
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
Hazırlanıyor...
X