• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Baba-oğul Birlikte Sünnet Oldu...

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Baba-oğul Birlikte Sünnet Oldu...

    IĞDIR - Iğdır merkez Yaycı Köyü Muhtarı tarafından geçtiğimiz Pazar günü 3 yaşındaki oğlu Polat ile birlikte sünnet ettirilen 23 yaşındaki baba Çetin Külçer, fakir oldukları için bugüne kadar sünnet olamadıklarını söyledi.



    Yaycı Köyü Muhtarı Ahmet Yanar, göçerlerin yıllardan beri köylerinin merasına çadır kurduklarını ve 2 yıl önce de 35 kişiyi sünnet ettirdiğini söyledi. Muhtar Yanar, "Göçerler köyümün merasına yıllardan beri gelip çadır kuruyor. Ben de kendileriyle yakından ilgileniyorum. Çocuklarının çoğu sünnetsiz ve eğitimsiz. Okula gitmiyorlar. Burada kanaldan su alıp içiyorlar. 2 yıl önce 35 kişiyi sünnet ettirdim. Bunların arasında çocuk, genç, evli hatta çocuk sahibi olanların olduğunu da görmek mümkün. Bu yıl yine 17 kişiyi sünnet ettirdim. İşte aralarında Çetin kardeşimizle oğlu Polat da vardı. Ben kendilerine kirve oldum. Bizim anlayışımıza göre kirve, akrabalık kadar kuvvetli kavramdır" dedi.



    Oğlu Polat ile birlikte sünnet olan Çetin Külçür de yaptığı açıklamada, "Bizim hiçbir gelirimiz yoktur. Hanımlarımız bohçacılık yapıyor. 6 ay çalışıp, 6 ay boş dolaşıyoruz. Sağ olsun, muhtar bize sahip çıktı ve sünnet olduk. Şimdi çok mutluyuz" diye konuştu.



    Göçer geleneğine göre oba ağası olan Abdurrahman Külçür de durumlarının kötü olduğunu, çocuklarını Nisan ayından itibaren okuldan alıp başka illere götürdüklerini ve eğitimden uzaklaştırmak zorunda kaldıklarını belirtti. Külçür, "Devletin gittiğimiz yerlerde çocukların eğitimine devam etmeleri için destek vermesi gerekir" şeklinde konuştu.
    Vu Duo2- Next Machina 3D
Hazırlanıyor...
X