-Nightmare-
10-02-2006, 14:26
Arkadaşlar şu anda pc'de Windows XP yüklü.Ben hard disk'i tamamiyle silmek istiyorum.Yani yükleme yapılmayacak.Tertemiz olucak hiçbir işletim sistemi yüklü olmicak.Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim...
|
Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Hard Disk Sıfırlama? -Nightmare- 10-02-2006, 14:26 Arkadaşlar şu anda pc'de Windows XP yüklü.Ben hard disk'i tamamiyle silmek istiyorum.Yani yükleme yapılmayacak.Tertemiz olucak hiçbir işletim sistemi yüklü olmicak.Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim... ikizbeyin 10-02-2006, 14:39 Format atacaksın organik81 10-02-2006, 21:05 - bios (setup) ayarlarından bilgisayarın açılışta cd'yi okuyacak şekilde ayarı yap - bootable (otomatik açılış özeliği olan) bir XP cd'siyle bilgisayarı başlat - otomatik kurulum başlayacak. adımları okuyarak takip et - önüne format atma menüsü gelecek zaten, o kısımda formatlayıp sıfırdan windows kurabilisin -Nightmare- 11-02-2006, 08:14 - bios (setup) ayarlarından bilgisayarın açılışta cd'yi okuyacak şekilde ayarı yap - bootable (otomatik açılış özeliği olan) bir XP cd'siyle bilgisayarı başlat - otomatik kurulum başlayacak. adımları okuyarak takip et - önüne format atma menüsü gelecek zaten, o kısımda formatlayıp sıfırdan windows kurabilisin Yok ben bunu zaten biliyorum.Benim demek istediğim hard disk sıfırlanıcak öyle kalıcak.Yani ben windows'u istediğim zaman kurucam... ikizbeyin 11-02-2006, 12:15 O zaman dos kipinde format atacaksınız yada win98 başlangıç disketi kullanarak format atacaksınız ama bunun için first boot u floopy e almanız gerekecektir. kolay gelsin. -Nightmare- 11-02-2006, 14:14 O zaman dos kipinde format atacaksınız yada win98 başlangıç disketi kullanarak format atacaksınız ama bunun için first boot u floopy e almanız gerekecektir. kolay gelsin. Teşekkürler... alan8313 05-06-2006, 14:14 Hocam maalesef format atsanız dahi harddiski tamamen sıfırlayamazsınız. Diğer bir ifadeyle sıfırlanmış gibi gözükür.Ancak uygun veri kurtarma araçları ile bilgiler geri alınabilir. Yani yeniden okunabilir,görülebilir hale getirilebilir. Bu nedenle eğer kritik bir konu söz konusu ise "System mechanic" programını kullanarak Proramdaki orijinal komut adı ile yazıyorum "Wipe" yapman gerekir. Ancak ve sadece bu şekilde harddiskteki bilgileri tamamen yok edebilirsin. Misal satmak istiyorsun , fakat alıcı, aldıktan sonra harddiskten önceden yapılan işlemleri hiçbir şekilde geri getirmesin istiyorsun . İşte bu ve benzeri hallerde bu programdaki yönergeleri uygulayarak amacına ulaşan,bilirsin. KOLAY GELSİN.... dartanyan113 05-06-2006, 16:20 temiz bir win98 milenyum açılış disketiyle bilg. aç açılınca c:\fdisk big suport benzeri bir soru gelecek bu fat32 için gerekli kullanmanı tavsiye ederim. (Y) açılınca ilk önce orada -display partition ifadeli bir alan var sanırım 4 numara seç bütün bölümleri görüntüle eğer tek bölümse - delete partition ve çok bölümse oradan önce logical drive bölümündekileri sil - sonra add partition kısmından ya yüzde yüz yani tek bölüm ya da isteğine göre bölüm oluşturup öylece hardiski oluştur bu işlemlerden sonra birde active partition bölümü var eğer işletim sistemi kuracaksan genelde c:\ için yapılıyor status 1 nolu seçenekten aktif hale getir fdiskten çık bilg. resetle bölüm(lere) format at tertemiz hdd. Kolay gelsin.. dartanyan113 05-06-2006, 16:34 Yukarıdaki bilgi HDD dosya sistemin FAT32 ise geçerli eğer NTFS kullandıysan iş biraz farklı önce partition magic kurulacak kurtarma disketi oluşturulacak o disketlerle bilg. açılacak 2 diskette olması lazım p.m. nin dos tabanlı dosyası var önce mouse.com ardından o dosyayı çalıştır dosta görsel bir alan gelecek burada eğer biraz ingilizce bilgin var ise bölümleri birleştir, böl, dosya sistemlerini birbirine dönüştürme seçenekleriyle dediğini yapabilirsin sonra daha temiz bir hdd için ilk mesajtaki fdisk komutunu kullan :iyyy: |