• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Google İnternet Hızını Önemseyecek

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Google İnternet Hızını Önemseyecek

    Google İnternet Hızını Önemseyecek

    Google son dönemlerde sitelerin internet hızına daha fazla önem vermeye başlarken bu konuda arama motorunda da değişikliğe gidileceği öğrenildi.

    Google arama motoru üzerinden yapılan aramalarda kullanıcıların artık sitenin hızını da öğrenebileceği belirtilirken Google bundan sonraki süreç içerisinde internet hızı bilgisini de direk arama sonuçları üzerinden göstermeye başlayacak. Son dönemlerde özellikle mobil kullanımın artmasıyla birlikte sitelerin mobil uyumlu olmasına dikkat etmeye başlayan Google bu konuda çok önemli bir özelliği daha kullanıcılara sunmaya çalışıyor. İnternet hızı bilgisinin sunulmaya başlaması bu konuda arama sonuçlarındaki sıraların da yer değiştirilebileceği yönünde yorumlanırken site hızı düşük olan siteler sıralamalarda ön plana çıkartılabilir.

    Şu anda sadece internet sitelerinin hızının test edilebilmesi için özellik sunan Google önümüzdeki dönemlerde bu konuda gelişme sunabilir. Fakat şu an için resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı önümüzdeki dönemlere yönelik nasıl bir hamlenin yapılacağı ve ne gibi değişikliklerin kullanıcılara sunulacağı tam olarak bilinmiyor.
  • #2

    Google’dan Yeni Hamle: Fuchsia OS

    Google tarafından yeni bir projeye başlandığı ve farklı platformların da destekleneceği yeni bir işletim sisteminin geliştirileceği belirtildi. Yeni işletim sisteminin adı Fuchsia OS olacak.

    Android işletim sistemini piyasaya sunulması ile birlikte büyük bir ilgi gören ve milyonlarca telefonda kullanılan Google işi bir adım daha ileriye götürmeyi planlıyor. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler da yeni bir işletim sistemi üzerinde marka tarafından çalışmalara başlandığı belirtilirken bu çalışmalar kapsamında farklı platformlarda kullanılacak ve kullanıcıların çok daha iyi bir işletim sistemine sahip olmasının sağlanacağı Fuchsia OS işletim sisteminin geliştirileceği belirtildi. Yeni işletim sistemi ile ilgili gelen bilgiler arasında işletim sisteminin adı da yer alırken, Google tarafından yeni işletim sistemine Fuchsia OS adının verileceği belirtildi.

    Fuchsia OS Çoklu Platform Desteği Sunacak

    Gündeme gelen son bilgiler ile birlikte yeni işletim sistemi çalışmalarının uzun zamandan beri yapıldığı görülürken bilgisayarlar, telefonlar, tabletler ve nesnelerin interneti olarak tanımlanan tüm cihazlarla işletim sisteminin kullanılabilir hale getirileceği belirtildi. Bu bakımdan cihazların birbiriyle uyumlu daha kolay bir şekilde çalışması sağlanırken, kullanıcılar yeni işletim sistemi ile birlikte daha pratik ve performans odaklı bir sistemi kullanmaya başlayabilecek. İşletim sisteminin ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili pek çok soru işareti bulunsa da bugüne kadar gündeme gelen bilgiler 2017 yılına işaret ediyor. Bu bakımdan 2017 yılı Google tarafından oldukça farklı bir şekilde geçirilebilir.

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X