• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

USB Flash Bellek Nasıl Çalışır?

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • USB Flash Bellek Nasıl Çalışır?

    Bir flash bellek katı yapıda olan ve uçucu olmayan (kalıcı) elektronik hafıza aygıtıdır. Bu bellekler genelde bilgisayarlarda (BIOS çiplerinde), Mp3 çalarlarda, Video oyunlarının konsollarında hafıza kartı olarak ve dijital kameralarda (fotoğraf makinaları) kullanılır. USB belleklerinin en çok kullanılan veri depolama aygıtı olmalarının sebepleri; veriyi hızlı okumaları, darbelere karşı dirençli olmaları, ucuz olmaları, çok az bir enerjiyle çalışabilmeleri, büyük boyutlarda veriyi depolayabilmeleri ve güvenilir olmalarıdır. En büyük avantajlarından biri de dışarıdan bir elektrik gücüne ihtiyaç duymamarıdır.

    Flash belleklerin kendilerine ait bir veri depoları vardır. Nand (bir çeşit mantıksal veri kapısı) tabanlı bir hafıza kartı 8 GB a kadar veri depolayabilmektedir. USB flash bellek sürücüsü çok küçük, hafif ve dayanıklıdır, bir USB bağlantı noktasına sahip herhangi bir bilgisayarda kolayca kullanılabilir. İçerisinde hareketli bir parçası olmadığında çok kolay ve güvenli bir şekilde taşınabilir.

    Bir çok Flash Bellek Windows 98/ME/2000/XP/VİSTA, Macintosh, Linux, Unix ve diğer işletim sistemlerinde kendi sürücüsüne bağlı olarak uyumlu bir şekilde çalışabilir. USB bellekler depoladıkları veriyi yazma ve silme imkanı sunarlar.

    USB Flash Belleklerin Yapısı

    Flash bellekler bir baskı devre ve bu devrenin içinde bulunduğu metal ya da plastikten oluşan kutucuktan oluşur. Flash bellekler bilgisayarın USB bağlantı noktasına takılarak sisteme bağlanırlar. USB Flash belleğin temel parçaları; bir adet erkek A tipi Usb bağlantısı, USB yığın depolama denetleyicisi, bir NAND flash bellek yongası (veri saklamak için) ve bir kristal osilatör arayüzü dür. Bunlara ek olarak jumper, test pinleri, yazmaya karşı koruma anahtarı, led (ışıklar), bağlantı kapağı gibi parçalarda bulunabilir.
Hazırlanıyor...
X