• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Pascal Mimarili İlk Ekran Kartı Tesla P100 Duyuruldu

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Pascal Mimarili İlk Ekran Kartı Tesla P100 Duyuruldu

    Veri merkezleri için hazırlanan HBM 2 bellekli Pascal mimarili ilk ekran kartı Tesla P100 duyuruldu.

    NVIDIA’nın yeni nesil Pascal grafik kartlarıyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. HBM 2 tipindeki bellek yongalarının ilk kez kullanıldığı bu yeni ekran kartlarında, bellek bant genişliği saniyede 1 TB’a kadar ulaşabilecek. Ayrıca HBM 2 belleklerdeki önemli diğer avantajlardan biri de VRAM sınırının artışı. Maxwell’de VRAM 12 GB ile sınırlandırılırken, Pascal’da bu rakam 32 GB’a kadar çıkabiliyor.
    Mobil tarafta, Mayıs sonunda başlayacak fuarda olacak.Ancak, bunun öncesinde uzun bir süredir beklenen Pascal mimarisinin ilk ekran kartı Tesla P100 duyuruldu. Bu yeni grafik kartı daha çok kurumsal çözümler içintasarlanmış.
    16nm FinFet üretilen Tesla P100’ün tek hassasiyetli kayar nokta performansı 10.6 TFLOPS. Buna ek olarak çift hassasiyetli kayar nokta performansı ise 5.3 TFLOPS. Pascal tabanlı bu ilk grafik kartı daha çok veri merkezlerinde kullanıma yönelik olduğu için performans rakamları da hayli yüksek. Kartın 150 milyar transistör barındırdığını da ekleyelim.
    Yeni grafik kartında 16 GB HBM 2 bellek yer alıyor ve 20GB/s bant genişliği sunabiliyor. Çıkış tarihi ve fiyatına yönelik şimdilik hiçbir bilgi yok. Ancak HBM 2 belleklerin seri üretiminin sonbahar aylarında gerçekleşeceği söyleniyor. Dolayısıyla Tesla P100 en erken sonbaharda satışa çıkacaktır. Son kullanıcılara yönelik yeni Pascal kartların da aynı dönemde satışa sunulması bekleniyor.
Hazırlanıyor...
X