• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Bilgisayarda Wi-Fi Sinyali Güçlendirme Nasıl Yapılır?

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Bilgisayarda Wi-Fi Sinyali Güçlendirme Nasıl Yapılır?

    Bilgisayarda Wi-Fi Sinyali Güçlendirme Nasıl Yapılır?
    Wi-Fi’nin güçsüz kaldığı durumlarda kişilerin modem ve bilgisayarı yakınlaştırma imkanı bulunmuyorsa, Wi-Fi sinyali güçlendirmek için çalışma yapılmalıdır.

    Bilgisayarlarda lan üzerinden kablolu bir şekilde bağlantı yapılmadığı sırada Wi-Fi bağlantı seçeneği değerlendirilmektedir. Bu durumda da modem ile bilgisayarın konumuna bağlı olarak sinyal sorunları yaşanabilmektedir. Wi-Fi’nin güçsüz kaldığı durumlarda kişilerin modem ve bilgisayarı yakınlaştırma imkanı bulunmuyorsa, Wi-Fi sinyali güçlendirmek için çalışma yapılmalıdır. Bu seçenekler sayesinde bilgisayardaki pek çok sorun giderilebileceği gibi sinyal gücü de arttırılabilir.

    1. Güncel Driver Kullanmak

    Bilgisayardaki diğerlerin güncel olmaması bu tip sorunların yaşanmasına yol açabilmektedir. Modem ara yüzüne girdikten sonra kişilerin cihaz yükseltme seçenekleri ile modemin son sürümünün kullanıldığından emin olunmalıdır. Modemlerin marka ve modellerine göre işlemler değişiklik gösterdiği için kişilerin bu seçenek için yardım alması gerekebilir.

    2. Şifre İle Güvenlik Sağlayın!

    Wi-Fi şifresi olmadığı durumlarda kişilerin interneti kullanması mümkün olduğu için bağlantı zayıf olmasa dahi internet hızı düşecektir. Bu nedenle kişilerin kullanımı kontrol altında tutması ve şifre ile güvenlik sağlaması gerekir. Aynı zamanda birden fazla bilgisayarın aynı interneti kullanması halinde cihazlara bağlantı kullanımı konusunda sınır koyabilir ve böylece interneti tek bir cihazın çekmesini önleyebilirseniz.

    3. Ek Donanımlar

    Modemin gücü sınırlıysa, ek donanımlar ile arttırılabilir. Sinyal arttırıcı kablo ve antenler ile birlikte kişiler çok daha geniş bir çekim alanına sahip olabilir. Bu seçenekler ile birlikte internette iyileştirmeler yaşanabilir.
Hazırlanıyor...
X