• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Google Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Google Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

    Google Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

    Kişilerin Google hesabı üzerinden yaptığı her arama, cihazlarda kaydedilirken, bu konuda basit ayarlar ile geçmiş temizlemek mümkündür.

    Google, kullanıcı hesabı üzerinden eşitleme yaparak tüm cihazlarındaki ayar ve bilgilerini alabilmektedir. Bu konuda kişilerin bazı geçmiş ayalarını da düzenlemesi mümkündür. Farklı cihazlar üzerinden aynı hesap ile yapılan aramalar da tüm cihazlarda kayıt altına alınacağı için görülecektir. Bu tür durumlarda önlem almak isteyen kişiler kolay bir şekilde ayarlar bölümünden arama geçmişini kapatabilir ya da temizleme yapabilir.

    Google Arama Geçmişi Temizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

    Kişilerin arama geçmişi için Google hesabındaki

    - Öncelikle Google hesabınızla cihazınızda oturum açın.

    - Bu bağlantı https://history.google.com/history/ üzerinden Google servisine giriş yapılmalıdır. Giriş sonrasında kişilerin yaptığı aramalar görülür ve aynı ekran üzerinde silme bölümü de yer alır.

    Hangi aramalar silinecekse işaretlenerek silinebileceği gibi tüm aramalar da silinebilir.



    Google Arama Geçmişini Kapatma

    Kişilerin arama geçmişini kapatmak istemesi halinde ise ekranda yer alan Aramalarınız ve göz atma etkinliğiniz üzerinden işlem yapılması ve durumun pasif hale getirilmesi gerekir.



    Kişilerin Google geçmişi ile ilgili yapacağı bu ayarlar, geçmiş üzerinde tam kontrol sağlanmasını kolaylaştırır. Kişiler istediği geçmişi silebileceği gibi istediği takdirde geçmiş için tamamen hizmet kapatılabilir.
Hazırlanıyor...
X