• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kendi gazını kendi üretti

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kendi gazını kendi üretti

    Evindeki ocağın gazı bitince sinirlendi ve kendi gazını kendi üretmeye karar verdi... Üstelik ham maddesi sadece hayvan gübresi...

    Bafra'da yaşayan çiftçi Hüseyin Önder, yetiştirdiği hayvanların gübresini değerlendirmek amacıyla ilkel şartlarda kurduğu tesiste biyogaz üreterek evinin ısıtma ihtiyacını karşılıyor.
    Önder, kendi imkanlarıyla kurduğu biyogaz tesisi sayesininde evinin mutfağında ve ısıtmasında odun ve kömür kullanmadığını söyledi.

    Evinin her türlü ısıtma işlemini biyogazdan sağladığını belirten Önder, şöyle konuştu:

    "Köyde çiftçilik ve hayvancılık yapıyorum. 15 büyükbaş hayvana bakıyorum. Evdeki ocağın gazı bitince sinirlendim. Bir tanıdığımız biyogaz tesisi ile ısınma sorunun çözebileceğimizi söyledi.
    Hayvanların gübresinden nasıl biyogaz yapılacağını öğrendim. Bir arkadaşımla birlikte kendi imkanlarımızla ilkel şartlarda bir tesis kurduk. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir evimde tüp gaz kullanmıyorum. Isınmak için odun ve kömür kullanmıyorum. İhtiyacımızı hayvan gübresinden elde ettiğim gazla gideriyorum.

    Ham madde sorunumuz yok. Hayvan gübresini bir depoda biriktiriyoruz. Sıcak suyla tesise aktarıyoruz. Burada gaz oluşumu oluyor ve üst seviyeye çıkıyor. Depodan gazı, hortumlarla hazırladığımız düzenekle eve getirdik. Gaz elde ettiğimiz hayvan gübresini, daha sonra bahçemizde sebze yetiştirmede de kullanıyoruz."

    Biyogazı evde kullanan Fatma Önder ise, tüpgaza para ödemekten de kurtulduklarını belirtti ve "Depodan gelen hortumu mutfaktaki ocağa ve banyoya bağladık. Bir hortumda sobanın içine çektik. Hortumun ucundaki vanaları açarak yakıyoruz. Herhangi bir tehlikesi ve sıkıntısı yok. Zor olan kısmı sadece hayvan gübresini ahırlardan alıp depoya atarak karıştırmak. Bir depoda oluşan gazı iki gün kullana biliyoruz" dedi.

  • #2

    doğal yöntem

    Yorum yap

    • #3

      sıkıntısı olsa bile iyi bir yöntem en azından zam korkusu yok..
      İmza yok yorum yok hakkınızı helâl edin

      Yorum yap

      Hazırlanıyor...
      X