• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Server kesintileri için önlem uyarıları

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Server kesintileri için önlem uyarıları

    Merhaba, eğer Next 2000 HDTV cihazı ile bir server paketi kullanıyosanız, eminim ki sizlerde benim gibi donmalar, kesilmeler veya bağlantı sorunu gibi çeşitli sorunlarla karşılaşıyorsunuzdur..

    Bu tür sorunlar için öncelikle bu cihazın çok stabil olmadığını söylemek gerekiyor, ama yine de benim gibi önceden bu kadar çok para saydıktan sonra halen inatla bu cihazı kullanmaya devam etmek istiyorsanız buyrun bulduğum çözüm yolları.

    Öncelikle yapmanız gereken iş mutlaka çok iyi çalışan DNS'leri cihaza yazmanız gerekiyor. Bu DNS leri ben araştırdım, çok fazla seçenek olmasına rağmen açıkDNS'e ait 208.067.220.220 ve 208.067.222.222 DNS'leri nispeten diğerlerine göre daha stabil olabiliyor. Bunun dışında 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 veya başka daha iyi çalışan DNS lerde mutlaka olabilir örneğin bu DNS lere ping attığınız zaman yazdığım DNS lerden daha hızlıları elbette vardıruydunete ait 62.248.80.161 - 62.248.80.162 dns leri yine açıkdns lere ait 88.248.155.141 88.- 248.155.142 dnsler çok hızlı çalışıyor, fakat ne kadar stabil olabilir bunları zamanla anlayabilirsiniz. Ben halen 208 li dnsleri kullanıyorum.

    Tüm sorunun DNS lerle alakalı olduğunu söylemek lazım.

    ayrıca ikinci bir çözüm yoluda, bağlatıda yazdığınız server adresini kesilmelerde İP'ye, yine bir başka kesilmede bu defa URL ye çevirmek olabilir.

    Bir başka yol, makineniz gayet stabil çalışıyorken, yedek alın, kesilmediği anlarda yedek geri çağırmak sadece şu işe yarıyor, makineyi bir şekilde resetliyor. Yani İP olayını yeniden ele alıyor.

    Bir başka yolda tüm bu çözümler işe yaramıyorsa normal çalışan bir kanala gidin ve burada 3-5 dakika takılın yeniden server kanalları denemeye çalışın. Ayrıca son bir dip not, Hollanda patentli server paylaşımları aşırı bir takılma ve kesilme yaşıyor önereceğim eğer kullanıyorsanız mutlaka Alman patentli server almaya çalışın. (Ben server falan satmıyorum, sadece sizin gibi bir kullanıcıyım. bende paramı vererek payalaşım alıyorum)

    Herkes kolay ve iyi seyirler diliyorum...
  • #2

    bilgilendirme için teşekürler arkadaşım
    Modüllü üyelik özgürlüktür

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X