• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kur'an ve bilimsel hakikatler!

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kur'an ve bilimsel hakikatler!

    Sızıntı, Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Kur'an ve Bilimsel Hakikatler-2 Sempozyumu devam ediyor.

    Sempozyumun sabahki oturumunda anne ve hayvan sütü anlatıldı. Emzirmenin hem anneye hem de bebeğe büyük faydaları olduğu belirtilen konuşmalarda bir ineğin bir litre sütü yapabilmesi için memesinden 500 litre su geçmesi gerektiği hatırlatıldı.

    Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) devam eden sempozyumun sabahki oturumu Prof. Dr. Suat Yıldırım'ın başkanlığında yapıldı.
    Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakır, 'çocuğun iki yıl emzirilmesi' konusunu anlatırken Mısırlı Prof. Dr. Hamid Atiyye Muhammed de 'hayvanlarda sütün oluşumu' üzerine tebliğini sundu.

    Kur'an'da çocuğun 2 tam yıl emzirilmesi gerektiğine işaret edildiğini ifade eden Prof. Dr. Bakır, anne sütünün çocuğu hastalıklardan koruduğunu kaydetti.
    Anne sütünün çocuğun zeka seviyesini artırdığının da tespit edildiğini söyleyen Bakır, "Eğer bebek hayvan sütüyle beslenseydi böbrekleri bunu hazmedemezdi. Bebeğin böbreği, hayvan sütüne göre değil anne sütüne göre yaratılmıştır.
    Hazmı zor olan kazein miktarı insan sütünde daha azdır. İnsan sütünde enfeksiyona karşı hazırlanmış antikorlar vardır.
    Allah, 14-15 asır öncesinden anne sütünün faydasını bize zaten öğretmiştir." dedi.
    Anne sütünün bebek kadar anneye de faydalı olduğunu vurgulayan Bakır, meme ve yumurtalık kanserlerinin emzirenlerde daha az görüldüğünü ifade etti. Bakır, emzirmenin annenin gebelik öncesi kilosuna dönmesine de yardımcı olduğunu kaydetti.

    Sempozyum konusundan önce dinleyicileri selamlayan Prof. Dr. Hamid Atiyye Muhammed, Türkiye'ye ikinci gelişi olduğunu ve büyük bir değişim olduğunu gördüğünü ifade etti. Burada İslam'a hizmet eden görünmez askerler bulunduğunu belirten Muhammed, tüccarlarla tanıştığını ve onların Hz. Ebu Bekir gibi dine hizmete destek verdiklerini söyledi.

    Hayvan sütünün oluşumunu anlatan Prof. Dr. Muhammed, bir litre süt için memeden 500 litre su geçmesi gerektiğini kaydetti.
    Bir ineğe baktığı zaman lisanı haliyle, "Ben süt üretiyorum size veriyorum. Ama siz şükretmiyorsunuz" dediğini ifade eden Muhammed, "Alimler süt üretmek için bir fabrika yapsak futbol sahası kadar büyük olur. O da yine bir inek sütü gibi tam olmaz diyorlar." şeklinde konuştu.

    Devenin özelliklerinden örnekler veren Muhammed, kısa süre önce ulaşıldığını belirttiği bir bilgiyi aktardı.
    Muhammed, "İskelet yapısı incelenmiş. 50 derecede nasıl yaşadığı araştırılmış.
    Zira normalde güneş çarpmasından ölmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak devenin yapısında havalandırma sistemi bulunduğu belirlenmiş. Kafatasına gelen kan havalandırma sistemi ile soğuyor. Böylece güneş çarpmasından koruyor." dedi.

    Sunumların ardından konuşmacılar katılımcıların sorularını da cevapladı. 'Bebeğin iki yıl emzirilmesinin hükmü nedir?' sorusunu oturum başkanı Prof. Dr. Suat Yıldırım yanıtladı.
    İki yıl emzirmenin farz olmadığını kaydeden Yıldırım, alimlerin 'mübah' olarak değerlendirdiklerini ve şartlara göre bu sürenin değişebileceğini söyledi.
Hazırlanıyor...
X