• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

İnsan gözü gibi çalışan kamera

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • İnsan gözü gibi çalışan kamera



    Yeni geliştirilen ve tıpkı insan gözü gibi çalışan akıllı güvenlik kamerası, büyük kalabalıklarda 'belayı' tespit etme yeteneğine sahip.
    Bir futbol maçında sevinç içindeki taraftarları, itişip kakışan holiganlardan ayırmak en deneyimli güvenlik elemanları için bile zordur. Sürekli güvenlik kamerası görüntülerini takip etmek de yorucu olabilir. Yeni geliştirilen ve tıpkı insan gözü gibi çalışan akıllı güvenlik kamerası, büyük kalabalıklarda belayı tespit etme yeteneğine sahip.
    Smart Eyas kamera, gerçek zamanlı olarak kayıt ve analiz yapıyor. Alışılmışın dışında bir şey olursa derhal ilgili kişiye bildiriyor.
    Sistemi geliştiren Fraunhofer Uygulamalı Enformasyon Teknolojisi Enstitüsü'nden araştırmacı Dr. Martina Kolesnik, halka açık binalarda veya alanlarda güvenlik amaçlı izleme için bu yeteneklerin çok önemli olduğunu söylüyor.
    Kolesnik, "Belli koşullarda bir insan gözlemcinin kapasitesi sınırlı olabilir. Bir futbol stadyumunda etrafı gözleyen biri birçok detayı ister istemez gözden kaçırır ve sürekli dikkatli bir şekilde monitörleri izlemesi gereken bir kişi de bir süre sonra yorulacaktır" diyor.
    Sistem, belli bir alanın tamamını gören bir sabit güvenlik kamerası ile iki ultra-aktif stereo kamera kullanıyor.
    İnsan gözü gibi birbiri ardına çok hızlı bir şekilde çeşitli noktaları takip edebiliyor ya da bu noktalara odaklanabiliyor ve detaylara yaklaşabiliyor. Smart Eyes'ın kalbinde otomatik olarak görüntü sekanslarını analiz eden yeni bir yazılım var. Bu yazılım insan gözünün ve beyninin temel stratejilerini taklit ediyor. Her piksel için hareketin derecesini hesaplayabiliyor ve bu da her sahnede belli aktif bölgeleri belirlemesine imkan veriyor. Bu sayede hareket eğilimlerini öğreniyor ve tipik modeller olarak bunları depoluyor. Bu modelleri temel alarak sistem olayları nitelendiriyor ve sınıflandırıyor. Sözgelimi yazılım pasif izleyicilerle, hoplayıp zıplayanları ayırt edebiliyor.
    Boş koltuklar ya da basamaklar gibi görüntü örnekleri de tanımlı. Uygulama ilgili etkinliği seçiyor ve kamera odaklanıyor.
    Güvenlik uzmanlarının koyduğu önceliklere bağlı olarak, çeşitli etkinlikler önemli olarak tanımlanıyor.
    Program gerektiğinde dalgalanan bayrak gibi objeleri filtreleyerek, diğer objlere (sözgelimi sahanın kenarındaki bir kişi) özel olarak odaklanabiliyor.
Hazırlanıyor...
X