• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Efsane hacker'ın marifetleri!

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Efsane hacker'ın marifetleri!

    Kevin Mitnick: O bir efsane. Ünlü hacker'ın kanıtlanan veya kanıtlanmayan kabarık suç listesi burada


    Kevin Mitnick bir güvenlik uzmanı ve yazar. Kendisi tarihin gelmiş geçmiş en büyük hackerlarından birsi olarak tanınıyor.

    Kendisi bir hacker değilim, güvenlik uzmanıyım diyor. Gerçekten de sistemleri hacklemekten ziyade insanları özel bilgilei paylaşmaya ikna ediyor. Bu sayede sayısız sisteme giren Mitnick bir efsane. Kendisi çeşitli suçlardan ötürü hüküm giydiği gibi, suçlandığı ama kanıtlanamayan işler de var.

    Bunların arasında en basidi Los Angeles otobüs hatlarında sosyal mühendislik kullanarak ücretsiz gezmesi. En ciddileri arasında ise FBI ajanlarını ekmesi yer alıyor. FBI ajanlarını dinlediği yönündeki suçlamalar kanıtlanabilmiş değil ama dahası var...


    İşte kabarık listenin devamı...

    Kanıtlanan suçları arasında VMS kaynak kodlarını okumak için DEC sistemlerini hacklemesi ve 160.000 dolar zarara yol açması yer alıyor.

    Bununla da kalmayan Mitnick, Motorola, NED, Nokia, Sun Microsystems ve Fujitsu Siemens'ı hackledi. Bir iddiayı kazanmak için IBM minibilgisayarına tam admin yetkisi kazandı.

    Kevin Mitnick ile yapılmış çok özel bir röportaj... Tıklayın...

    Kanıtlanamayan suçlamalar arasında ücretsiz telefon görüşmeleri yapmak, Pacific Bell telefon şirketinden teknik rehberler çalmak, Kaliforniya DMV'yi dinlemek, MCI Communications and Digital'den güvenlik yetkililerinin e-postlarını okumak, Santa Cruz Operation, Pacific Bell, FBI, Pentagon, Novell, Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, Güney Kaliforniya Üniversite'si ve Los Angeles Birleşik Okul sistemlerini hacklemek var.


    Kevin Mitnick ile yapılmış çok özel bir röportaj... Tıklayın...

    http://www.chip.com.tr/konu/Efsane-h...rtaj_8369.html
Hazırlanıyor...
X