• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

AB ülkelerinde Türkiye denilince G.Saray akla geliyor...

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • AB ülkelerinde Türkiye denilince G.Saray akla geliyor...



    AB diyorki; Türkiye = G.Saray (Büyük Başkanın "Galatasaray Türkiyedir" sözü belgelenmiştir). AB ülkelerinde yapılan ankette Türkiye denilince G.Saray akla geliyor.

    Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi ve Madrid Üniversitesi’nin 5 AB ülkesi, Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve Polonya’da yaptığı kamuoyu yoklaması Avrupalıların Türkiye algısı hakkında ilginç ipuçları verdi. “Türkiye’yi hangi sembollerle tanıyorsunuz?” sorusuna, yüzde 91.1 oranında “İstanbul” olarak yanıt verilirken, “Galatasaray” diyenlerin oranı yüzde 70 oldu.

    Milliyet'in haberine göre, Atatürk’ün bilinirlik oranı yüzde 40, Orhan Pamuk’un ise yüzde 11.5 çıktı. Türkler hakkındaki görüşleri sorulduğunda katılımcıların, yüzde 68.5’i “olumlu”, yüzde 25’i olumsuz görüş bildirdi. 18-24 yaş grubu gençleri Türkiye’nin AB üyeliğine sıcak bakıyor. Türkiye’nin AB üyeliğini “destekliyorum” diyenlerin oranı yüzde 57. 25-39 yaş arasında bu oran yüzde 51.8. 65 yaş ve üstü yüzde 35.2 oranında “destekliyorum” yanıtı veriyor.

    “Türkiye’nin tam üyeliğine karşı savlardan hangisine ikna oldunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 38.9’u, “Türkiye Müslüman bir ülkedir. Avrupa’nın Hıristiyan kökleriyle uyuşmamaktadır” yanıtını veriyor. “Türkiye’nin AB’ye üyeliği” hakkında referandum yapılırsa, Avrupa’nın yüzde 51.8 “Hayır” diyecek. Avrupa kimliğinin önceliğinde yer alan ‘demokrasi ve insan hakları’ ile ‘ekonomik gelişme ve toplumsal refah’ gibi iki önemli kavram yüzde 43.3 ve yüzde 42.2; buna karşılık ‘Hıristiyanlık’ ve ‘laiklik’ gibi geleneksel unsurlar ise yüzde 6.3 ve yüzde 4.1 oranlarında çıktı.

    Türkiye’nin AB üyeliğine destek açısından bakıldığında Almanya ve Fransa üyeliğe daha olumsuz bakarken (yüzde 46.5), İngiltere, İspanya ve Polonya’da ise yüzde 47.1’le olumlu görüş hakim. Türkiye’nin demokrasi sorunları nedeniyle AB ile uyumsuz olduğu yolundaki görüş bildirenlerin oranı yüzde 66’yı bulurken, karşı görüştekiler ise yüzde 44.

    Sarkozy’nin tezine destek yok

    Ankette, kendini solda konumlandıran Avrupalı, sağ ve aşırı sağdakilere kıyasla Türkiye’ye sempatiyle bakıyor, üyeliğe de destek veriyor. İlginç bir sonuç da ‘ahde vefa’ ilkesinin kabul görümesi. “Verilen sözü tutmamak haksızlıktır” diyen kitlenin oranı yüzde 57’yi oluştururken, karşı görüştekilerin oranı yüzde 37.6’da kalıyor. Ankette, Fransa lideri Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin Asya kıtasına ait olduğu yolundaki tezine desteğin düşük olduğu görüldü.

    NOT: Bu haber spor3.com kaynaklı olup, "kybtest" kardeşimizin Turkeyforumda 18.11.2009 tarihli açtığı topikten alınmıştır...
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
Hazırlanıyor...
X