• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

2 büyük site daha kapatıldı!

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • 2 büyük site daha kapatıldı!

    2 büyük site daha kapatıldı!

    Dünyanın en büyük sosyalleşme sitelerinden MySpace ile Last.Fm'e Türkiye den erişim engellendi



    Her iki siteye de Türkiye’den girilmek istendiğinde, “T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26.06.2009 tarih ve 2009/45 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır” ibaresiyle karşılaşılıyor. Kararın neden bu kadar geç uygulandığı gibi ayrıntılar açıklanmasa da, telif hakları nedeniyle MÜYAP’ın açtığı bir davanın bu sonucu getirdiği öne sürüldü. Genelde erişim engellemelerini, mahkemenin nihai kararlarını uygulayan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yapıyor. Son iki yıldır engellenen yaklaşık 2000 internet sitesinin arasına MySpace ve Last.Fm de katılırken, bu kez başsavcılık kararının uygulanması dikkat çekti. Türkiye’nin uluslararası imajına en büyük darbeyi indiren Youtube yasağı da hâlâ sürüyor. Dünyanın en büyük blog sunucularından olan Blogger.com’a da Türkiye’den erişim iki gündür sağlanamıyor. Türkiye’den binlerce blog barındıran ABD merkezli site, sorunu araştırdığını açıkladı. Siteye tebliğ edilen bir mahkeme kararı olmadığı vurgulanırken, erişim sorununun Türk Telekom merkezli teknik bir nedenden kaynaklanabileceği belirtildi.


    habertürk
    [B][CENTER]Next & NextStar RESMİ İletişim Adresleri
    www.next.com.tr
  • #2

    Yakında MSN messengeri de kapatırlarsa şaşma
    En büyük aptallık,
    Kendini akıllı sanmaktır...

    Yorum yap

    • #3

      proxy siteleri çok tercih edilir oldu.

      Yorum yap

      • #4

        demokrasi....

        Yorum yap

        • #5

          yahu arkadaşlar bir bilen varsa anlatsın
          internet nedir ne işe yarar
          bize bu güne kadar anlatılan internetin özgürlük olduğu her türlü bilginin özgürce paylaşıldığı bir ortam denildi ama gariptir nerede ise bütün siteler heran kapanıyor
          ve ya kapanma tehdidi altında nasıl bir özgürlükse eline kelepçe ayağına pranga
          özgürsün nereye istersen gidebilirsin deniliyor
          elbet bir denetim olsun kimsenin özgürlüğü bir diğerinin özgürlüğünü kısıtlamasın ama ağaçta bir elma kurtlu diye de bütün ağaç kesilmezki!

          Yorum yap

          Hazırlanıyor...
          X