• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kredi kartı kullanmanın püf noktaları...

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kredi kartı kullanmanın püf noktaları...

    Kart alırken limite kanmayın, aylık gelir düzeyinize göre limit belirleyin ve bankaların size sormadan yaptığı limit artışlarına itiraz edin.
    Kredi kartı bir ödeme aracıdır, taksitlendirme ya da nakit çekim aracı değil. Bu nedenle kredi kartı borcunuzu hesap ekstresi elinize ulaşsın ya da ulaşmasın son ödeme tarihinde tamamını ödeyin.

    - Eğer asgari tutarı öderseniz, taksitlendirdiğiniz miktar için faiz ödeyeceğinizi unutmayın.

    - Her gelen kredi kartını kabul etmeyin. Hiç kullanmıyor olsanız da yıllık kart ücreti ödemek zorundasınız. Yani 15-20 YTL'yi kullanmayacağınız bir kart için ödemeyin.

    - Yüklü ödemelerinizi örneğin okul taksitlerinizi kredi kartı ile yapıyorsanız, hesap kesim tarihinizin hemen ardından bunu gerçekleştirin. Böylece bu ödemeyi 30-40 gün sonraya aktarmış olursunuz. Bu sırada elinizde nakit para olarak durur.

    - Puan deyip geçmeyin, bugün artık tüm kredi kartları yaptığınız harcamalar sonunda puan vaat ediyor. Uçak bileti verenler var tabii. Biriktirip bazı harcamalarınızı onlarla yapabilirsiniz.

    - Kredi kartı alırken, imzaladığınız sözleşmeyi çok iyi okuyun, bir kopyasının sizde olmasına dikkat edin.

    - Kredi kartları daha çok benzincilerde ve marketlerde kullanılıyor. Bu nedenle alışveriş yaptığınız market ya da benzincide geçen ödüllü kartı kullanabilirsiniz.

    - Kredi kartınızı daha çok üye mağazalarda kullanmaya dikkat edin. Aynı ürünü daha fazla puan kazanarak almanız mümkün. Puan da nakit para demek unutmayın.

    - Çok fazla kart yerine birbirini dengeleyen iki kartı kullanmakta yarar var. Bu sırada dikkat edilmesi gereken nokta hesap kesim tarihleri arasında en az 15 gün süre olması. Eğer bir kartınızın hesap kesim tarihi her ayın 28-29'u ise, diğer kartınızın 12-15'i olursa size nefes alacak aralık kalır.

    - Maaşınızı her ayın 1'inde alıyorsanız, son ödeme tarihini de ayın 1'ine değil 4-5'ine gelecek şekilde ayarlayın.

    - Aylık hesap özetlerini her defasında dikkatlice kontrol edin. Fazla yapılmış veya size ait olmayan bir işlem varsa azami 7 gün içinde mutlaka bankaya bildirin. :ehehe:

    SABAH'tan Alıntıdır...
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
  • #2

    bilgi için teşekkürler
    LEBEN ?

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X