• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Numara Taşınabilirliği İçin Düğmeye Basıldı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Numara Taşınabilirliği İçin Düğmeye Basıldı


    Telekomünikasyon Kurulu, operatörlerin numara taşınabilirliği için altayapılarını hazırlamaları gerektiğini belirten yazıyı 8 Mayıs'ta yolladı.
    Telekomünikasyon Kurulu'nun Avea ve Vodafone tarafından hibe edilen Merkezi Referans Veritabanı altaypısını çalıştırmasıyla birlikte operatörlere de yasal sürelerinin hatırlatıldığı mektup 8 Mayıs Perşembe günü gönderildi.

    Telekomünikasyon Kurulu'ndan, GSM operatörleri Avea, Turkcell ve Vodafone'a gönderilen yazıda, 6 ay içinde kendi altyapılarını sisteme uygun hale getirmesi istenirken Türk Telekom’a gönderilen yazıda ise biryıl içinde altyapının numara taşınabilirliğini uygulayacak şekilde oluşturulması talep etti.

    TK'nın yolladığı bu yazılarla Numara Taşınabilirliği sisteminin Türkiye'de başlaması gerek tarihler de belli oldu. Cep telefonlarında numara taşınabilirliği hizmeti en geç 8 Kasım 2008'de sabit telefon hatlarında ise 8 Mayıs 2009'da resmen başlamış olacak.

    Kaynak: Cnet

Hazırlanıyor...
X