• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

In the Valley of Elah. Tanrının Vadisinde

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • In the Valley of Elah. Tanrının Vadisinde







    In the Valley of Elah

    Vizyona Giriş Tarihi
    28.03.2008

    Türü
    Suç

    Ülke
    ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    121 dakika - 2007

    Yönetmeni
    Paul Haggis

    Oyuncular
    Tommy Lee Jones
    Charlize Theron
    Susan Sarandon
    Jason Patric

    Senaryo
    Paul Haggis

    Müzik
    Mark Isham

    Görüntü Yönetmeni
    Roger Deakins

    Filminkonusu

    Savaşın gerçeğiyle yüzleşmek...

    Irak Savaşı’nda asker olarak görev yapan Mike Deerfield, ülkesine döndükten hemen sonra gizemli bir biçimde ortadan kaybolur. Eski bir silahlı kuvvetler mensubu olan babası Hank Deerfield ile annesi Joan, oğullarını aramaya başlarlar. Mike’ın son görüldüğü yerde polis dedektifi Emily Sanders onlara gönülsüzce yardımcı olur. Eldeki kanıtlar çoğaldıkça, genç askerin bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkmaya başlar.

    Emily ve Hank soruşturmanın kontrolünü ellerinde tutmaya çalışırken yüksek rütbeli subaylara karşı mücadele vermek zorunda kalırlar. Ancak Mike’ın Irak’ta geçirdiği dönemle ilgili gerçeklerin su yüzüne çıkmaya başlamasıyla Hank’in tüm dünyası allak bullak olacak; oğlunun ortadan kayboluşunun ardındaki gizemi çözmek için o güne kadar sıkı sıkı sarıldığı tüm inançlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaktır…

    Gerçek bir öyküden yola çıkan “In the Valley of Elah”, Paul Haggis’in yılın en iyi film dalında Oscar ödülünü kazanan “Crash”dan sonra yaptığı ilk film. Senaryosunu da Haggis’in yazdığı filmin başrollerinde Oscar ödüllü oyuncular Tommy Lee Jones, Charlize Theron ve Susan Sarandon ile Jason Patric, James Franco, Josh Brolin, Frances Fisher, Jonathan Tucker, Mehcad Brooks, Wes Chatham, Jake McLaughlin ve Victor Wolf kamera karşısına geçmiş.

    Yazar / yönetmen Paul Haggis, “Crash”in ardından gelecek yeni projesi için materyal sıkıntısı çekmese de, yaptığı hiçbir şeyi tekrarlamak istemiyormuş. Bir süre sonra eline Playboy dergisinde yayınlanan Mark Boal imzalı “Ölüm ve Onursuzluk” adlı yazı geçince, aradığı konuyu sonunda bulduğunu fark etmiş. Boal’ın yazdığı makalede, Irak’tan yeni dönen genç bir askerin yeni görev yeri olan Ft. Benning askeri üssünde öldürülmesi anlatılıyormuş.

    Haggis şöyle konuşuyor: “Konuyu araştırdıkça elimdeki öykü genişledi. Sonunda bu öyküyü, bir başka gerçek öykü olan Hank’in gerçeği bulmak için gösterdiği çabayla birleştirdim. Savaşı ister destekleyelim, ister ona karşı olalım, sonuçta oraya gönderdiğimiz cesur insanların başına neler geldiğiyle yüzleşmek zorundayız.”

    Hank Deerfield karakterini canlandıran Tommy Lee Jones, filmde anlatılan konuyla ilgili şunları söylüyor: “Savaşın insanlara neler yapabileceğini ele alan bir öykü. Aptalca ve kör edici vatanseverliğin çok tehlikeli olduğuna işaret ettiğini de düşünüyorum.”

    Polis dedektifi Emily Sanders rolündeki Charlize Theron’un yorumu ise şöyle: “Savaş konusunda neler hissettiğimizin ve politik açıdan duruşumuzun nasıl olduğunun hiç önemi yok. Burada inkar edemeyeceğimiz tek şey, savaşa gönderdiğimiz erkeklerimizle kadınlarımızın orada büyük bir travma yaşamakta olduğu. Anavatana geri dönüşlerinde onlardan normal insan davranışları beklemek bence çok fazla şey istemek olur. Acı ama bu konuda şimdiye kadar hiç dürüst olmadık. Hep iki yüzlü davrandık.”



Hazırlanıyor...
X