• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Adobe PDF açığından yararlanan bir truva daha Trojan.Pidief.A

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Adobe PDF açığından yararlanan bir truva daha Trojan.Pidief.A

    Adobe firması Reader ve Acrobate yazılımlarındaki güvenlik açıkları için yama çıkardıktan günler sonra yeni bir Truva atı bu açıklardan yararlanmayı hedefliyor.
    Symantec'in blog'unda Trojan.Pidief.A adı verilen zararlı kodun, spesifik firmalara eposta ile gönderildiğini, hedeflenmiş saldırılar gerçekleştirildiğini yazıyor.
    Truva atı konu başlığı "invoice", "statement" veya "bill" gibi yazılar içeriyor ve ekte benzer isimde bir PDF dosyası içeriyor. Eğer PDF açılırsa ve güvenlik açığından etkileniliyorsa, Windows'un savunmasını düşürerek başka zararlı kodları indirip yayılıyor.
    Sadece Windows XP ve IE7 kullanıcılarını etkileyen açık ilk olarak 20 Eylül'de Gnucitizen web sitesi tarafından keşfedilmişti.
    Adobe güvenlik açıkları için yama çıkarmıştı:
    http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb07-18.html
    Kaynak: http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb07-18.html

  • #2

    ilk iPhone virüsü

    iPhone için ilk truva tespit edildi. İlk rapor iPhone tutkunlarının sitesi olan Modmyifone.com dan geldi ve daha sonra güvenlik firması F-Secure firması tarafından da doğrulandı.

    Virüs henüz bir risk oluşturmuyor. Truva'nın hedefi 3. parti uygulamaları kurabilmek için iPhone'larında değişiklik yapanlar. Truva kendisini Erica's Utilities olarak gizliyor ve 113 prep olarak isimlendirildi.
    Modmyifone.com'a göre tek yaptığı "shoes" demek. Fakat kaldırıldığında iPhone'daki /bin klasörünü siliyor ve Sendfile, Erica's Utilities gibi geçerli uygulamaların çalışmasını bozuyor.

    Uygulamayı host eden site tespit edildikten kısa süre sonra kapatılmış.

    F-Secure web sitesinde "Bu iPhone'larını sistemdeki bir güvenlik açığından yararlanarak modifye eden ve belirsiz yazılımları kuranlar için bir uyarı niteliğinde." diyor.

    F-Secure'un raporuna göre Truva'yı yaratan 11 yaşında XML dosyaları ile oynayan bir çocuk: "Bir sonrakinde daha bilgili birileri spesifik hedefler seçebilirler".

    Kaynak: http://www.macworld.co.uk/news/index...l&NewsID=20093

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X