• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Einstein'ın kuramında hata mı var ?.

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Einstein'ın kuramında hata mı var ?.

    "Einstein'in Genel Görecelik Kuramı'nın belli noktalarda hatalar var."



    Prof. Dr. Alexander Kholmetskii ile Yarman:"Einstein'in Genel Görecelik Kuramı''nın belli noktalarda hatalar var. Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, kendisinin kuramından yola çıkılarak hazırlanan deneylerin, fizikçi Albert Einstein'ın ''Genel Görecelik Kuramı''ndaki hatalı noktaları ortaya çıkardığını savundu. Üniversitenin konferans salonunda Belarus Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alexander Kholmetskii ile öğrencilerini bilgilendiren Yarman, Einstein'in ''Genel Görecelik Kuramı''nın belli noktalarda hatalar içerdiğini öne sürdü. Kendi kuramı ile ''Genel Görecelik Kuramı'' arasında belirgin farkların bulunduğunu ifade eden Yarman, şöyle dedi:

    ''Einstein'ın eylemsizlik kütlesi, cismin ivmeli harekette sergilediği kütle, yer çekimi kütlesi ise cismin yer çekiminde sergilediği kütle olarak açıklanabilir. Söz konusu iki farklı kuramdan yola çıkan sonuçlar birbirlerine yakın olmakla beraber, bunlar arasında çarpıcı farklar vardır.'' Uzayda kara deliklerin olmadığını söyleyen Yarman, kendi kuramının yalnızca yer çekimi alanında değil, tüm kuvvet alanlarına uygulanabileceğini kaydetti.

    Yarman, şöyle konuştu:

    ''Benim ortaya koyduğum kuram, Einstein'ın kuramının tersine çağdaş atom kuramıyla bağdaşıyor. Enerji alışverişi yoluyla olmasa da bilgi, örneğin yer çekimi ya da elektriksel etkileşme bilgisi, ışık hızından daha hızlı yayılabiliyor. Duran cisimler ise birbirleriyle hangi uzaklıkta olurlarsa olsunlar ani olarak etkileşebiliyorlar ki; Einstein'a göre hiçbir etkileşme ışık hızından daha hızlı olamaz.'' Yarman, Kholmetskii'nin deneylerinin birçok noktada kendi kuramını doğrular nitelikte sonuçlar verdiğini sözlerine ekledi.

    PROF. DR. ALEXANDER KHOLMETSKİİ

    Yaptığı deneyler hakkında açıklamalarda bulunan Kholmetskii de klasik elektromanyetik kuramın modern atom kuramıyla çeliştiğini ifade etti. Son 10 yıldır çeşitli çalışmalar yaptığını anlatan Kholmetskii, şunları söyledi:

    ''Klasik dünya ile modern dünya arasında bir uçurum var. Bu uçurum 1930'lu yıllardan itibaren bilim adamlarınca gündeme getirilmiştir. Bunun nasıl durdurulacağına ilişkin tatminkar çıkış yolları da ne yazık ki henüz bulunamamıştır. Einstein'ın kuramında şu temel nokta mevcuttur: İki kütle çarpıştığında açığa çıkan elektromanyetik dalgaların hızı, ışık hızından fazla olamaz. Biz bunun böyle olmadığını yaptığımız deneylerde gördük. Yani ışık hızının geçebileceğini kanıtladık. Şimdiye kadar bu hiç ölçülmemiş. Bunu manyetik alan içerisinde ölçerek deney sonuçlarının 'Genel Görecelik Kuramı' ile çeliştiğini ortaya çıkardık.'' Yarman ile 2 yıl önce tanıştığını dile getiren Kholmetskii, ''Onunla bizim bulgularımızın örtüştüğünü görmekten memnuniyet duydum'' diye konuştu.

    A.A' dan alıntı haber olup, "Bilim insanın geleceğidir" diyorum...
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
Hazırlanıyor...
X