• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

’Tıbbi sülük’ ihracına 6 bin kilo sınırı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • ’Tıbbi sülük’ ihracına 6 bin kilo sınırı

    Nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türleri kapsamında, ticareti uluslararası sözleşmeler çerçevesinde yapılan tıbbi sülük ihracatında bu yıl 6 bin kilograma izin verildi.

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığının tıbbi sülük 2007 yılı ihraç kotasını belirleyen tebliği ile Dış Ticaret Müsteşarlığının Akrilonitril ithalatının tarife kontenjanını belirleyen tebliği yürürlüğe girdi. Buna göre, 2007 yılında içinde sülük ihraç etmek isteyen firmalar, 26 Ocak tarihine kadar bakanlığa başvurarak kota talebinde bulanacaklar. İhracat kotaları bakanlığın belirleyeceği puanlama kriterleri esas alınarak oluşturulacak bir komisyon tarafından belirlenecek. İhracat kotası için ilk defa başvuran firmalara ilk yıl için toplam kotanın maksimum yüzde 1.5’i, ikinci yıl için toplam kotanın maksimum yüzde 3’ü, 3’üncü yıl için yüzde 6’sı, 4’üncü yıl için de yüzde 9’u oranında kota verilecek. 5’inci yılda ise puanlama sistemine tabi olacak.Tahsis edilen kotanın tamamını kullanmayan firmaya, bir sonraki yılda tahsis edilecek kota miktarı bir önceki yıla ait kotayı geçemeyecek.

    hürriyet internet

Hazırlanıyor...
X