• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Dernek başkanının çocuk dövmekten işine son verilmiş

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Dernek başkanının çocuk dövmekten işine son verilmiş

    İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, sokak çocuklarının devletin, yasalar tarafından uygun görülen, cevaz verilen bir hizmet şemsiyesi dışında bir takım kişilerin eline geçmesi halinde çok farklı anlamda kullanılabileceğine dikkat çekti.

    Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde bir çocuğun, 3 çocuğu ithamıyla ilgili başlatılan yasal işlem sonucu, 2 çocuğun tutuklandığını, birinin ise serbest bırakıldığını belirten Seyman, şikayetçi çocuğun ise başka bir kuruma yerleştirildiğini söyledi. Kadıköy Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde "tecavüz, işkence ve dayak" iddialarını ortaya atan Murat Ç’nin, bir dönem Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde "bakıcı baba" olarak çalıştığını ve "çocukları dövmekten" dolayı sözleşmesinin feshedildiğini anlatan Seyman, bu kişinin 2 yıl sonra Kartal’da bir dernek kurduğunu ve sokaklardan çocukları toplayarak ne amaçla olduğu belli olmayan bir şekilde dernek adı altında bir müştemilatta barındırdığının ortaya çıkarıldığını bildirdi. Bu kişinin faaliyetlerine son verildiğini söyleyen Seyman, özel kuruluşların devletin izni olmadan gündüz ya da yatılı bakım hizmeti veremeyeceklerini hatırlatarak, "Eğer bu çocuklar devletin, yasalar tarafından uygun görülen, cevaz verilen bir hizmet şemsiyesi dışında birtakım kişilerin, grupların eline geçerse çok farklı anlamda da kullanılabilirler" dedi. Seyman, Çatalca’daki Aziz Nesin Vakfı’nda yaşanan olayla ilgili adli tahkikatın devam ettiğini söyledi.

    hürriyet internet

Hazırlanıyor...
X