• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

BM'de yeni Genel Sekreter Ban'dan atamalar devam ediyor

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • BM'de yeni Genel Sekreter Ban'dan atamalar devam ediyor

    BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, İngiltere'nin Fransa Büyükelçisi John Holmes'i insani işlerden sorumlu yardımcısı ve eski genel sekreter Kofi Annan'ın özel kalem müdürü Alicia Barcena'yı de idari işlerden sorumlu yardımcısı olarak atadı.

    BM Sözcüsü Michelle Montas, bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'in bu iki görev için düşünülen adaylar arasından John Holmes ile Alicia Barcena'yı uygun bulduğunu ve her ikisine de güveninin tam olduğunu söyledi.

    Sözcü Montas, gazetecilerin, İngiltere Büyükelçisi Holmes'ın insani işlerle ilgili yeterli tecrübesinin olmamasına karşın neden BM İnsani İşler Koordinasyon Dairesinin (OCHA) başına getirildiğini sormaları üzerine, Ban Ki-Moon'un bu atamayı çeşitli danışmalar neticesinde aldığını söylemekle yetindi.

    Montas, gazetecilerin, BM'nin idare sisteminde büyük değişiklerden sözeden Ban'ın, idari işlerin başına yeni bir isim yerine neden eski kadrodan birini atadığını sormaları üzerine, Genel Sekreterin bu görüşü hala taşıdığını ve Barcena'yı bu görev için çok uygun bulduğunu belirtti.

    OCHA'nın başına getirilen 56 yaşındaki John Holmes, 1973'den beri İngiltere Dışişleri Bakanlığında görev almış başarılı bir diplomat.

    1999-2001 yılları arasında İngiltere'nin Portekiz büyükelçisi olan Holmes, 2001 yılından beri İngiltere'nin Fransa büyükelçisi olarak görevini sürdürüyordu.

    Uzun yıllardır BM'de çeşitli görevlerde bulunan Alicai Barcena ise son olarak Annan'ın özel kalem müdürlüğünü yapıyordu.

    hürriyet internet

Hazırlanıyor...
X