Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : ag baglantısına yardım

bahar1966
13-07-2006, 01:54
--------------------------------------------------------------------------------

selam bende 4 cıkışlı modem var üst kattaki arkadaşla beraber ortak internete baglanmak istiyoruz ben internete aboneyim hattı ben üst klata verecem 15 metre kablo hesap ettim normal telefon kablosumu yoksa başka kablomu baglamam lazım ismi varsa yazarsanız sevinirim şimdi ben modem linkinden 4 cıkışlı dedimya 1 ri benim 1 ride üst kattaki komşuya modemden link 2yi üst kataki komşuya direk bilgisayarının arkasındaki jaka takarsam oda hemen internete baglana bilirmi hat benden olacak her hangi tanıtma yapacakmıyım ag baglantısı gibi üst kattaki bilgisayarı yanıtmam lazımmı benim bilgisayara onu görmese icin bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar işletim sistemi xp spekli wikrosoft windows xp spekli

organik81
13-07-2006, 02:34
hangi telefon hattına bağlı olacaksa modeme direk o hattan normal telefon kablosu gitmeli. özel bir kablo değil. ayarlar bir defaya mahsus yapılır ve internete bağlanılır. bağlantı sağlandıktan sonra normal ethernet (cat5) kabloyla diğer çıkışlardan bilgisayarlara takıldığında otomatik olarak bağlanırlar. dikkat edilmesi gereken ufak bir nokta var; bilgisayarların Ağ Ayarlarından (TCP/IP) IP alması otomatik olmalı ki modemden IP alabilsin. bağlantı sağlanamazsa bu bahsettiğim ayarı ve kabloları kontrol edin.

bahar1966
14-07-2006, 01:10
cok teşekkürler bakacam

Fidelio1982
15-07-2006, 11:48
RJ45 kablo ucunu çakarkende dikkatli ol ve renklere diikat et.