• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

65 bin özürlüye müjde !..

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • 65 bin özürlüye müjde !..

    Sosyal güvencesi olan, ancak ailesinde fert başına düşen gelir asgari ücretin üçte ikisinden az olan özürlülere "bakım hizmeti" verilmesini öngören yasa teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda benimsendi. Teklif Ramazan Bayramı'ndan sonra Genel Kurul'da yasalaştırılacak.
    Yasadan 65 bin özürlünün faydalanması bekleniyor. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bugün toplanarak AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifini ele aldı. Teklif, AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin desteğiyle benimsendi. Teklifin görüşmeleri sırasında AK Parti'li üyelerin verdiği önergeyle SHÇEK Kanunu'na, "yaşlı bakım merkezleri", 7-18 yaş arasında suça yöneldikleri tespit edilen kız ve erkek çocuklara yönelik "koruma bakım ve rehabilitasyon merkezi" ve duygusal, cinsel ve fiziksel istismara uğramış çocuklara yönelik "bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi" tanımları da yerleştirildi.

    Komisyona teklifiyle ilgili bilgi veren Ayva, Özürlüler Yasası ile sosyal güvencesi olmayan, bakıma muhtaç özürlülere bakım hizmeti verilmesine imkan tanındığını hatırlatarak, sosyal güvencesi olan ancak maddi imkanı yetersiz özürlülere de bu imkanın verilmesi gerektiğini belirtti. Ayva, teklifin bu hizmetin kapsamını genişlettiğine işaret etti. SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, teklifin yasalaşması halinde 65 bin özürlünün bakım hizmeti desteğinden yararlanacağını belirterek, bu amaçla 2007 yılı bütçesine 110 milyon YTL ödenek konulduğunu bildirdi. Barış, bir soru üzerine, ''bakıma muhtaç özürlüye gündüz bakımı veriliyorsa bir asgari ücret, yatılıysa iki asgari ücret ödeneceğini'' kaydetti.

    Önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılması beklenen teklife göre, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü oldukları aile bireyi sayısına düşen ortalama aylık gelir bir aylık net asgari ücretin üçte ikisinden az olan bakıma muhtaç özürlülere, resmi veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgahlarında bakım hizmeti verecek. Bakıma muhtaç özürlülere sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı, 2 aylık asgari ücretten fazla olamayacak. Bakıma muhtaç özürlülerden, SHÇEK ve diğer resmi kurumlarca bakılanlar dışında kalanların bakım ücreti, bu amaçla kurum bütçesine konulacak ödeneklerden karşılanacak. Bakıma muhtaç özürlülere, ücretleri SHÇEK bütçesinden karşılanmak suretiyle sağlanacak bakım hizmetleri, Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın temin edilecek.

    Alıntı haberdir...
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
Hazırlanıyor...
X