• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

İslam alimlerinden Papa’ya açık mektup

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • İslam alimlerinden Papa’ya açık mektup

    38 İslam alimi ve müftünün, Papa 16’ncı Benedikt’e hitaben kaleme aldıkları açık mektupta Katolik liderinin Müslüman-Hıristiyan gerginliğine yol açan sözlerini yumuşatma çabasını kabul ettikleri bildirildi.

    Merkezi Ürdün’de bulunan Islamica Dergisi’nin yayın yönetmeni Suheyl Nakhuda, İslam alimleri tarafından imzalanan bu mektubun Vatikan temsilcisine verileceğini söyledi. Açık mektuba imza koyanlar arasında Ürdün Kralı 2’nci Abdullah’ın özel danışmanı Prens Gazi bin Muhammed, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Taba Üniversitesi’nden Şeyh Habib Ali’nin de bulunduğu belirtildi. Mektupta, İslam ile ilgili yanlış anlamaların ortadan kaldırılması için Papa ile teolojik anlamda bir tartışma zemini aranacağı da bildirildi. Türkiye’den İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı’nın imzaladığı mektuba, Mısır, Umman, Özbekistan, Rusya, Bosna, Hırvatistan ve Kosova müftüleriyle, İranlı Ayetullah Muhammed Ali Taşkiri ile Batılı bazı akademisyenlerin destek verdiği bildirildi.

    VATİKAN’DAN DİYOLOG MESAJI

    Öte yandan Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone, dün Rai2 televizyonunda yayımlanan demecinde, "Papa’nın Türkiye ziyareti de dini yetkililer ve siyasi yetkililerle bir diyalog ve buluşma niteliği taşıyacak" dedi.
    alıntı

Hazırlanıyor...
X