• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Altın fiyatlarında düşüş bekleniyor

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Altın fiyatlarında düşüş bekleniyor

    Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, önümüzdeki dönemde fiyatların daha sağlıklı ve kalıcı yükselebilmesi için fiyatların 590 dolar seviyelerini görmesi gerektiğini, bu noktadan sonra fiyatların tekrar yukarı bir trend çizeceğinin öngörüldüğünü kaydetti.

    Binatlı, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta 621-631 bandında seyreden altının, bu hafta beklenen hareketi gerçekleştirdiği ve bu bandı kırarak 641 seviyelerine kadar yükseldiğini ifade etti.

    Perşembe günü ise ciddi bir düşüş gerçekleştiren altının, “uzun süredir beklenen düzeltmeyi gerçekleştirmek üzere harekete geçtiği” ve 615 seviyelerine kadar gevşediğini aktaran Binatlı, şunları kaydetti: “Hafta ortası ABD'nin Meksika açıklarında yeni petrol yatakları bulduğuna ilişkin çıkan haberler bir anda petrol fiyatlarında ciddi bir gevşemeye neden oldu ve varil başına 65 dolar seviyelerine geriledi. Geçen yıl aynı dönemlerde hatırlanacağı üzere ABD'de Katrina kasırgası petrol fiyatlarını rekor seviye olan 78 dolar civarlarına taşıdı. O dönemde herkesin ortak beklentisi petrol fiyatlarının 100 dolar seviyelerini görmesi yönündeydi. Fakat, bugüne geldiğimizde şu ana kadar haberlere yansıyan herhangi bir kasırga bilgisi yok.

    Önümüzdeki dönemde fiyatların daha sağlıklı ve kalıcı yükselebilmesi için fiyatların 590 dolar seviyelerini görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktadan sonra fiyatların tekrar yukarı bir trend çizeceğini öngörüyoruz.”


    alıntı

Hazırlanıyor...
X