Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Turkeyforum bağlanmakta çok zorlanıyoruz.
MAKARACI 08-11-2005, 14:02 Arkadaşlar forum kurallarına aykırımı bilmiyorum ama mach1 ustanın da orada moderatör olduğunu bildiğimden hoşgörüsüne sığındım.
Turkeyforuma son bir kaç gündür bağlanmakta zorlanıyoruz.Genelde uzun beklemelerin sonucunda çıkan mesaj yoğunluk olduğu yönünde.Daha öncede böyle sorunlar olmuştu Bülent bey(Bülent TEZCAN) forumdan kaynaklanmadığını T.Telekomdan kaynaklandığını söylemişti.Yine mi böyle birşey var bilmiyorum.
Bülent hocamız oyle demişse dogrudur.zaten geceleri yedekleme yapılıyor.birde bir olay var bu sıralar adsl dede bir baglantı sorunları oluşuyor.yani telekomdan olma olanagı yuksek.saygılar...
Ay başından beri üye sayısı artışı 2 ye katlandı orda hergün bazen 1000 online 1400 lere kadar ulaşabiliyor o yüzden server kaldırmayıp giriş güçleşebiliyor..
Mr_MeMo™ 08-11-2005, 15:11 evet site cok yavasladı galiba uye sayılarındaki artıstan olusan yogunluktan kaynaklanıyor...
uguruysal 08-11-2005, 15:15 Bence de uye sayısındakı (ONLINE olan) artıstan kaynaklanıyor Telekomdan kaynaklanan bırsey yok cunku aynı IP grubundakı dıger komsu sıtelerın hızında bır degısme yok..
danger35 08-11-2005, 15:15 evet bir kaç gündür yavaş açılıyor sayfalar...
ozonder35 08-11-2005, 15:59 Böyle giderse yakında forumumuza girmekte bizde zorlanabiliriz.Hergün yeni arkadaşlar aramıza katılıyor
Ana sayfa ve diğer başlıklar görülüyor orda ama iç başlıklara vs girilmiyor server yoğun uyarısı veriyor hep şu an bende bir mesaj yazamadım oraya 15 dk dır
MAKARACI 08-11-2005, 16:29 Desenize Turkeyforum seviyeli ve kaliteli bir paylaşım site olmanın cezasını çekiyor.Bu ne müthiş bir katılım kardeşim, rekor üstüne rekor kırıyor.Yüzbin kere maaşallah.Aman nazar değmesin.
Kimbilir aynı yolda ilerleyen bu(www.mach1digital.com) forumda bir gün böyle rekor kıracak.Temennim o.
cartel_28 08-11-2005, 19:51 evet yaw turkeyforum çok yoğun.
Firefox'un maşallahı var ben her defasında sorunsuzca giriş yapabiliyorum
Arkadaşlar forum kurallarına aykırımı bilmiyorum ama mach1 ustanın da orada moderatör olduğunu bildiğimden hoşgörüsüne sığındım.
Turkeyforuma son bir kaç gündür bağlanmakta zorlanıyoruz.Genelde uzun beklemelerin sonucunda çıkan mesaj yoğunluk olduğu yönünde.Daha öncede böyle sorunlar olmuştu Bülent bey(Bülent TEZCAN) forumdan kaynaklanmadığını T.Telekomdan kaynaklandığını söylemişti.Yine mi böyle birşey var bilmiyorum.Tekcan olcaktı heralde :kiskis: :kiskis: :kiskis: bülent bey görmesin:muckk:
Foruma girişte sorun var gene yoğunluktan dolayı bugünde
mustafada 21-11-2005, 14:12 TPS den kaynaklanıyor galiba
profsulo 21-11-2005, 14:21 arkadaşlar server zaman zaman böyle takılıyor forumun bence ondan
Mustafa Kalkan 21-11-2005, 14:32 Orada yaşanan yoğunluk nedeniyle sayfalara giremeyince ( genelde burası dahil aynı anda 2 yere bağlanıyorum ) burada dolaşıyorum. Bence burası da çok başarılı ve gün geçtikçe büyümekte. Ayrıca affınıza sığınarak Turkeyforumda= Mach1 Digital'i, Mach1 Digitalde Turkeyforumu tartışmayı ( esnaflıkta da aynıdır. Ayni işi yapan arkadaşlar müşteriye karşı birbirlerini pek anlatmazlar. ) pek etik bulmuyorum. Sevgiler.
organik81 21-11-2005, 15:08 Turkeyforumda= Mach1 Digital'i, Mach1 Digitalde Turkeyforumu tartışmayı ( esnaflıkta da aynıdır. Ayni işi yapan arkadaşlar müşteriye karşı birbirlerini pek anlatmazlar. ) pek etik bulmuyorum. Sevgiler.
Verdiğiniz örnek pek bağdaşmıyor. Buna göre forumlar esnaf, üyeler de müşteri kategorisine sokuluyor. Arada biraz fark var; müşteri - esnaf ilişkisinde ilk planda olan "para" olayı burada söz konusu değil bilindiği gibi. Ayrıca belirttiğiniz gibi herhangi bir tartışma söz konusu değil. Sadece forumun hızı ve sayfalarının yavaş açılması konusunda fikirler öne surulmuş okadar. Olaydan farklı anlamlar çıkarmaya gerek yok. Koaygelsin....
danger35 22-11-2005, 13:25 Verdiğiniz örnek pek bağdaşmıyor. Buna göre forumlar esnaf, üyeler de müşteri kategorisine sokuluyor. Arada biraz fark var; müşteri - esnaf ilişkisinde ilk planda olan "para" olayı burada söz konusu değil bilindiği gibi. Ayrıca belirttiğiniz gibi herhangi bir tartışma söz konusu değil. Sadece forumun hızı ve sayfalarının yavaş açılması konusunda fikirler öne surulmuş okadar. Olaydan farklı anlamlar çıkarmaya gerek yok. Koaygelsin....
:efferin:
saygılar ...
Allah bozmasın bizim forum canavar gibi.
T.forumda son zamanlarda sorunlar çıkmaya başladı
daha önce sağlamdı.Şimdi çok zor sayfalara giriliyor bazen hiç girilmiyor.
Server sorunu var herhalde.
Mr_MeMo™ 22-11-2005, 14:47 Allah bozmasın bizim forum canavar gibi.
T.forumda son zamanlarda sorunlar çıkmaya başladı
daha önce sağlamdı.Şimdi çok zor sayfalara giriliyor bazen hiç girilmiyor.
Server sorunu var herhalde.
Yada yogunluktan kaynaklanıyor ben 15 dakikadır giremiyorum...
1000 Kişi üstü olunca tek server kaldırmıyor 2ci bir server gerekecek galiba yoğunluk çok fazla orda girip bir dosya koydum sonra gene giremedim bir daha tps de sağolsun hergün değişince millet akın ediyor forumalara komple çöksede kurtulsak ya....
uysaltas 22-11-2005, 15:32 Mach 1 sen bari böyle konuşma Forumlar çökünce bizler ne yaparız!
saygılar...
mach1 çöksün derken bizler kurtulak diyor siz değil :D
hiç değilse biraz olsun bırakırız şu ekranın karşısını :)
işte arkadaşlar bunu demek istemiştim onceki yazımda.forum sayısı artarsa yavaşlama olurmu diye.ve oluyormuş , hatta hiç girilmiyormuş.yani...
fiesta73 22-11-2005, 18:09 işte arkadaşlar bunu demek istemiştim onceki yazımda.forum sayısı artarsa yavaşlama olurmu diye.ve oluyormuş , hatta hiç girilmiyormuş.yani...
Üye sayısı artarsa demek istedin herhalde. Hayır bunun üye sayısı ile bir ilgisi direkt olarak yok. Üyelerin gereksiz yere foruma mesaj atmalarının verdiği trafik yoğunluğu çok etkiliyor. forumu teknik olarak etkilemese bile beni psikolojik olarak hayli etkiliyor. Sinir bozucu bir hale döndürüyorlar. iki kişi oturmuş msn de sohbet eder gibi incir çekirdeğini doldurmayacak konularda mesajlaşarak sohbet ediyorlar hatta bazen iki kelimelik bir cümle dahi kurma gereği duymadan sadece birkaç değişik simge ile bu işi hallediyorlar. Eee nede olsa beylerin mesaj adedi de artıyor ve yıldızları çoğalıyor.
Beni en çok sinir eden mesajların başında da next bölümündeki modlara ve bilhassa mach1 ve doktor hocama yağcılık yaparak onları koruma adına hayali next, doktor ve mach1 düşmanları yaratıp kendi kendilerine onlara savaş açıyor ağza alınmayacak hakaretler yağdırıyorlar. İşin garip tarafıda onlara destek mesajı yağıyorda yağıyor. Hani biraz müsamaha göstersen inanın adlarına türbe açıp bahçesine de ağaç dikecek ve dallarına dileklerde bulunup çaput bağlayacaklar.
Ben bu ve benzer konuları defalarca tf. da dile getirdim ama hiç destek bulamadığım gibi benden kötüsüde olmadı. Adeta günah keçisi ilan edildim.
Bir yazılım verilir allah allah teşekkür ve övgü yağmurundan geçilmez. Okadar gereksiz mesajın arasında bir gariban gelip bilmediği bir konuyu sorar bu sefer hemen o soruyu sorana başlar herkes yüklenmeye. Yok forumu gezmdin gezseydin sormazdın bir firça bir fırça adam neye uğradığını bilemez bazısı şaşırır bazısı da agresifleşip sana ne diye tartışmaya sürükler ve hayda yeni bir cephe daha sana. yine gereksiz bir sürü mesaj sonunda da bire mod gelir ve konuyu kapatır gider.
Adam hem acami hemde o kadar gereksiz mesaj çöplüğünde aradığını bulamaz ama bunu değerlendiren yok ki. İşte bunun gibi şeyler biraz ilgi gören tf. gibi forumları en sonunda girilemez konuma sokar. Yeter bu kadarlık gevezelik. kalın sağlıcakla...:toplu:
spartakus35 22-11-2005, 19:02 Turkey Forum gerçekten emsalleri arasında bir numara, ama çok büyüdü, üye sayısı epey arttı. Arkadaşlarımın da yazdıkları gibi, gereksiz topik ve mesajlar, fantaziyi ve kişisel tanımlamaya yönelik banner ve resimler aldı yürüdü ve site ağırlaştı, bu kadar üyeyi ve gereksizleri taşıyamaz oldu. İşyerinde 1024 hızda site yoğun mesajı alıyorum ve üzülüyorum.
Bu böyle devam edemez. Site yetkilileri, moderatörler, yetkili üyeler, forumseverler ve siteye aşık herkes mutlaka birşeyler yapmalıdır. Serverse server, özveriyse özveri, haydi arkadaşlar formumuza sahip çıkalım...
Forumlar çöksün demedim yahu Tps yayın çöksün dedim arkadaşlar..
:muhaha: :muhaha: :muhaha: :muhaha:
alicakmak34 22-11-2005, 20:20 dost formumuz sanki atak yiyor gibime geliyor uye sayısı haricinde birsurude misafir gozukuyor bu pek hayra alamet degildir ..
aman ustad d+ dan sonra bi o kaldı zaten o da giderse biz ne yaparız:):)
Valla siz ne yaparsınız bilmem tps çökerse ama ben zaten yoğunluktan birşey bakamıyorum güzel bir tatil yaparım herşey çökerse hehe....
Turkey Forum gerçekten emsalleri arasında bir numara, ama çok büyüdü, üye sayısı epey arttı. Arkadaşlarımın da yazdıkları gibi, gereksiz topik ve mesajlar, fantaziyi ve kişisel tanımlamaya yönelik banner ve resimler aldı yürüdü ve site ağırlaştı, bu kadar üyeyi ve gereksizleri taşıyamaz oldu. İşyerinde 1024 hızda site yoğun mesajı alıyorum ve üzülüyorum.
Bu böyle devam edemez. Site yetkilileri, moderatörler, yetkili üyeler, forumseverler ve siteye aşık herkes mutlaka birşeyler yapmalıdır. Serverse server, özveriyse özveri, haydi arkadaşlar formumuza sahip çıkalım...
sana katılıyorum dostum...
sahip çıkalım.. ne yapalım? örnek: server yetmiyor ise bu kadar üye var, herkez bir lira verse kaç server alınır ? bence bu tür bir yardımlaşmada dünyada tek olur ve dünyada tek hızlı server olur... herşey biz kullanıcılar için değilmi ?
herkezin düşünceside farklıdır tabii.. ( şimdiden "olurmu öyle şey" diyenleri duyuyormuyum ne) :)
saygılar.
Turkeyforum dost bir site; Buradakiler orada da var, oradakiler burada da...
Çoğumuzda forumdan da kaynaklansa dostuz. Dolayısıyle bir sorun göremiyorum.
İnşallah tez zamanda sorunu hallederler.
danger35 22-11-2005, 21:16 Valla siz ne yaparsınız bilmem tps çökerse ama ben zaten yoğunluktan birşey bakamıyorum güzel bir tatil yaparım herşey çökerse hehe....
hocam iyi olur vallahi dinlenmekte hakkın bence bu kadar yoğunlukta ilaç gibi gelir sanıyorum tatil:)
saygılar...
Haydut abim firefoxla daha rahat giriliyor diye tavsiye etmişti arkadaşlar isteyen explorer yerine onuda deneyebilir...
Valla siz ne yaparsınız bilmem tps çökerse ama ben zaten yoğunluktan birşey bakamıyorum güzel bir tatil yaparım herşey çökerse hehe....
benide yanına al usta :)
burada yazılanları tek tek okudumda herkesin kendi katagorisi farklıdır.demi bu forum diger forum olanda rekamı bölye yapılıyormu sormak isterdim ama beni ilgilendirmez..
ama etik olarak düşünmek gerekirse her kesin bir amacı bir faktörü vardır burayı oraya taşımak yada orayı burayı taşımak yanlıştır.bu forum googlegen vbulletin den dolayı buldum.sorunlarım var diye ama bakıyorum başka forumun 2 ci forumu olarak görmeye başladıgım gibi etik olsun bana göre .herkes kendini düşünmasi laızm bu dunyada hiç bir grup yada hiç bir şey kim olursa olsun aynı platformda oldugu için başka forumu buraya taşıma yapmaması lazım yoksa bunun önüne asla geçilemyecektir..
organik81 23-11-2005, 13:16 Turkeyforum'daki bağlantı sorunuyla ilgili forumun içerisinde sayın Bülent Tekcan tarafından gerekli açıklamalar yapılmıştır. Dost forum olduğu doğrudur fakat buradan yola çıkarak farklı anlamlar türetmeye gerek yok. Konu da amacından sapacağa benziyor; gerek orada gerekse burada bu konu başlığı altında yeterince fikirler belirtildi. Ehemmiyet açısından konunun kapatılması uygun gibi görünüyor. Herkese kolaygelsin...
Konu Kapatılmıştır...
|