• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Ay’daki ilk adım kayıp

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Ay’daki ilk adım kayıp

    Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’da saklanan Ay’a ilk ayak basışla ilgili görüntüler kayboldu. Apollo’nun Ay seyahatiyle ilgili 700 kutu görüntü bandının kayıp olduğunu doğrulayan Hautolama, "Bunları bir süredir görmedik. Bir yıldır arıyoruz, ancak bulamadık" dedi.

    Kayıtlar arasında ayrıca, astronotların sağlık durumları ve uzay aracının durumu hakkındaki bilgiler bulunuyor. Ancak Hautolama, yine de bantlardaki bilgiye şu ya da bu şekilde sahip olduklarını söyledi. NASA’nın elinde, televizyon yayınlarının kopyalarının bulunduğu belirtiliyor, ancak bu görüntülerin kalitesinin, kayıp olan manyetik bantlarda kayıtlı orijinallerinden daha düşük olduğu bildiriliyor.

    Kayıp bantların Milli Arşiv tarafından NASA’ya 1970’lerde teslim edildiği belirtiliyor. İnsanın aya ilk kez ayak basmasıyla ilgili olarak yıllardır spekülasyonlar yapılıyor, görüntüdeki bayrağın dik durması ve astronotun gölgesi gibi unsurlar ileri sürülerek, o tarihte aslında aya gidilmediği şeklinde komplo teorileri üretiliyor.



    alıntı

Hazırlanıyor...
X