• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Ağ Ve Bağlantilar

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Ağ Ve Bağlantilar

    Bilgisayarları birbirine ağlarla bağlarız. Bu ağlar bilgisayara bağlanan ethernet kartt aracılığıyla kurulur. Ethernet kartları takıldıktan sonra bunların kablo bağlantıları yapılması gereklidir. Bağlantıyı, ucunda ethernet kartlarının arkasına takılabilen (jaka) adı verilen fişlerle yaparız. Kablonun ucuna jaka 'ları takarken belirli bir sıra izlenmelidir. Yoksa bağlantı yapılamaz. Bu sıranın düzgün olabilmesi için kablolar ayrı renklerde yapılmıştır. Bizde bu renkleri takip ederiz ve sırasına göre düzgünce jaka'nın içine yerleştirip, özel pensesiyle sıkıştırarak jakayı kablonun ucuna sabitleriz.

    Bağlanacak bilgisayarlar birbirine 20 metreden yakınsa KROS kablo bağlantısını kullana biliriz. Ancak kros kablo bağlantısı için kablonun iki ucuda farklı şekilde sıralanarak (Bkz. Kros kablo bağlantısı) bağlanmalıdır. Diğer türlerde ise her iki uç ta aynı şekilde düzülür. Eğer elimizde 8'li kablo yok ta 4'lü kablo varsa bu sefer farklı bir sıralama izleyerek bazı bölümleri boş bırakırız. Burada her iki ucu da aynı şekilde sıralarız (Bkz. Kros dörtlü kablo bağlantısı).

    Bağlanacak bilgisayarlar 20 metreden daha fazla ise UTP Konnektör bağlntısı kullanılır.Bu şekilde de kablonun her iki ucuda aynı şekilde sıralanır.(Bkz.UTP konnektör)

    Bunların haricinde MAP-TAB adıverilen bağlantı ve 100MB lık çıkışları destekleyen kablo bağlantıları vardır.

    MAP-TAB kablo bağlantısında özel bir parça ile sağlanır Burada kablo yine özel bir şekilde renklerine göre bağlanır(Bkz. MAP-TAB bağlantı şekli).

    100 MB'lık çıkışı destekleyen bağlantı şeklinde ise kablonun her iki ucu da aynı şekilde sıralanır. Rakamların sırasına göre bağlantı yapılır (Bkz. 100 MB PG Kablo bağlantısı).




    kablonun 1. ucu kablonun 2. ucu
    Turuncu beyaz Yeşil beyaz
    Turuncu Yeşil
    Yeşil beyaz Turuncu beyaz
    Mavi Kahve beyaz
    Mavi beyaz Kahve
    Yeşil Turuncu
    Kahve beyaz Mavi
    Kahve






    daha farkı baglantı şekillerşi istersen yine yardımcı olurum isimleri önemli degil herkes yarafından
Hazırlanıyor...
X