• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

MSN Sype version hakkında gelişen önemli detaylar

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts
  • #16

    Outlook Nedir

    Outlook'daki bazı özellikler microsoft Exchange hesabı kullanmanızı gerektirir.
    Exchange, işyerlerinde kullanımı amaçlanan Elektronik posta tabanlı bir ortak iletişim sunucusudur.
    Exchange lisansları Microsoft'tan ve satıcılarından alınabilir..

    Kuruluşunuzda Exchange kullanılıyorsa, e-posta hesabınız olup olmadığını veya bu hesabı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, yardım almak için kuruluşunuzun Yardım masasına veya ağ yöneticisine başvurmanız gerekiyor.

    Genellikle ev kullanıcılarının Exchange hesabı bulunmaz bunun yerine bir internet servis sağlayıcısı (ISS) (ISS: elektronik posta, sohbet odaları veya World Wide Web'in kullanımı gibi işlemler için Internet erişimi sağlayan ticari kuruluş. Bazı ISP'ler uluslararasıdır ve bir çok noktadan erişim sağlar; bazıları ise belirli bölgelerle kısıtlıdır.) aracılığıyla POP3 e-posta hesabı veya windows Live Mail gibi bir web tabanlı e-posta hizmetini kullanırlar.
    POP3 (POP geçidi: Internet e-posta sunucusundan e-posta iletileri almak için kullanılan genel protokol.) e-posta hesabı kullanıyorsanız, ISS'niz özel hesap bilgilerinizi size verebilir. Exchange Server hesabı olmayan kişiler Outlook'ta Exchange gerektiren özellikleri kullanamazlar.

    Exchange hesabı gerektiren özellikler için Yardım, aşağıdaki gösterimlerden birini içerir;

    Bu özellik için, bir Microsoft Exchange 2003 ya da Microsoft Exchange 2007 hesabını kullanmanız gerekir. Ev hesaplarının ve kişisel hesapların çoğunda Exchange kullanılmaz.

    Exchange hesabı kullanmıyorsanız, bu özelliklerle ilgili Yardım konusunda belirtilen menüleri,komutları ve seçenekleri göremeyebilirsiniz.

    Outlook profilinizin ne tür e-posta hesapları var?
    Outlook profilinizdeki e-posta hesaplarının türleri için Outlook'taki Hesap Ayarları iletişim kutusunu denetleyebilirsiniz.

    Araçlar menüsünde Hesap Ayarları'nı seçin.
    E-posta sekmesindeki Tür sütununda her giriş için hesap türü listelenir.

    Not: Bazı özellikler için Exchange'in belirli sürümleri gerekli olabilir. Hesabınızın bağlandığı Exchange sürümünü nasıl bulacağınız hakkında daha fazla bilgi için bağlantılara bakın.

    Yorum yap

    • #17

      Microsoft Outlook Nedir? Mail Adresimi Microsoft Outlook'a Nasıl Bağlarım? RESİMLİ ANLATIM


      Microsoft Outlok Nedir?

      Outlook yalnızca e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılım değildir; aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi sağlar. Bunlara ek olarak, takviminizi Internet aracılığıyla aileniz ve çalışma arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Outlook ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır.

      Bu konumuzda kendinize ait cPanel yardımı veya kontrol panelimiz yardımı ile oluşturduğunuz e-posta adresinizi microsoft outlok'a yönlendirme işleminizi nasıl yapılacağını resimleri ile beraber adım adım tarif edeceğiz.


      1- Öncelikle bilgisayarımızdan microsoft outlok hizmetini açıyoruz. Karşımıza otomatik kurulum talimatı çıkabilir otomatik yönlendirmeyi takip ederekte işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Biz açılan microsoft outlok içerisinden Araçlar bölümünden Hesap Ayarları içerisine giriyoruz.


      2- Açılan pencereden yeni hesap oluşturmak için Yeni butonuna tıklıyoruz.



      3- Ayarlarımızı daha detaylı olarak yapılandırabilmek için alt taraftaki Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır kutucuğunu işaretleyerek İleri butonuna tıklayarak devam ediyoruz.




      4- Pop3 veya Imap yapısını kullanabilmeniz için Internet E-posta seçeneğini işaretleyerek devam ediyoruz.



      5- Ardında açılacak bölümde e-mail adresiniz, parolanız ve posta sunucusu bilgilerinizin eksiksiz doldurulması gerekiyor. Gelen posta ve giden posta sunucusu bölümüne mail.alanadınız.com olarak giriş yapınız. Ardından Diğer Ayarlar bölümüne girerek gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.


      6- Karşımıza çıkan pencerede Giden Sunucusu bölümünden Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneğini işaretleyerek Gelişmiş bölümüne tıklıyoruz.



      7- Gelişmiş bölümü içerisindeki gelen sunucusu 110 olarak , Giden sunucusu port numarasını 587 olarak belirleyerek tamam butonuna basıyoruz.


      8- Ardından İleri butonuna basarak e-mail kaydını tamamlıyoruz.


      9- Kaydımız hatasız tamamlandığı durumda karşımıza aşşağıdaki gibi bir ekran çıkıyorsa kurulum başarılı bir şekilde tamamlanmış demektir.


      10- E-Posta hesapları bölümünden kayıt etmiş olduğumuz e-mail adresimizin kontrolünü sağlayabilir gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

      Yorum yap

      • #18

        Yeni Hotmail “Outlook†Oldu!
        Dünyanın en popüler e-posta servisleri arasında yer alan Microsoft‘un e-posta servisi Hotmail yerini Outlook‘a bırakıyor.Hotmail tamamen kapatılarak yerini Outlook’a bıraktı.Şimdi sizlere yeni Hotmail’i yada yeni ismi ile Outlook’u detaylıca tanıtalım.Outlook’un nasıl kullanıldığını, Outlook özelliklerini ve yeniliklerini bu yazımızda bulabileceksiniz.

        Microsoft’un yıllardır Hotmail.com üzerinden verdiği e-posta servisi kapatılarak, bundan böyle Outlook.com üzerinden hizmete devam edecek.Windows grubundan genel menajer Brian Hall tarafından yapılan açıklamada Hotmail.com’un artık tamamen kapanacağını ve Outlook.com adresi üzerinden hizmet verileceğini duyurdu.





        Microsoft tarafından 400 milyon dolara satın alınan sistemde ağırlıklı renk olarak mavi seçilmiş. Sade bir arayüzün hakim olduğu yeni tasarımda yazılar okunacak büyüklükte ve daha net. Sol menüde hızlı erişim için Gelen Kutusu, Gereksiz, Taslaklar gibi sekmeler yer alırken ana ekranda ise okuma bölgesi mevcut.

        Üst bölüme baktığımızda ise “Yeni†butonu dikkat çekiyor. Mail gönderme işlemini daha da kolaylaştırarak ön plana alan Microsoft, logonun hemen yanındaki araç sayesinde tek tıkla ileti yazılmasına olanak sağlıyor. Outlook ibaresinin yanındaki ok işaretine basmanız halinde ise Posta, Kişi, Takvim, Skydrive özel menüsü beliriyor.

        Yorum yap

        • #19

          Sağ üst köşede ise mesajlaşma, ayarlar ve yönetici paneli seçenekleri var. Bu kısımda dilerseniz diğer e-mail adreslerinizin ayarlarını yapabilir, renk seçeneğini değiştirebilir ya da hesap ayarları vasıtasıyla profilinizi düzenleyebilirsiniz.

          En önemli yeniliklerin başında ise sosyal ağlarla olan entegre çalışma sistemi geliyor. Buna göre Twitter ve Facebookile uyumlu hale getirilen yeni Hotmail, artık belirtilen sosyal ağlar aracılığıyla arkadaşlarınızdan gelen içerikleri de gösteriyor. Üstelik kişi online ise Windows Messenger ya da Facebook Messenger online uygulamalarıyla anlık konuşma başlatabilmeniz mümkün.



          Diğer önemli güncelleme ise gelen kutusundaki e-postaların basın bülteni, sosyal ağ güncellemesi, aile, alışveriş gibi çeşitli kategoriler altında saklanabilmesi. Böylelikle daha sade ve düzenli yapı sağlayan yetkililer gelen mail’leri otomatik olarak ayırarak görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor.

          Genel yapı olarak Windows 8 ile gelecek metro görünümünden esintiler taşıyan Outlook oldukça dinamik ve estetik şekilde hazırlanmış. Kullanıcıların istediği işlemi birkaç tıkla halledebilmesini sağlayan kolay kullanım ile beğeni alan servis şu an aktif olarak kullanılabiliyor.

          Microsoft’un -özellikle Windows 8 ile başlayan- markalaşma ve kurumsallaşma çalışmaları kapsamında fişi çekilen Hotmail kullanıcıları tüm bilgileriyle yeni sisteme otomatikman aktarılacak. Hotmail.com ise yeni yıla kadar kapatılacak.

          Yorum yap

          • #20

            Görüntülü ve yazılı iletişim platformu olan Skype’’de, zil sesleri değiştirilerek kişiye özel bir kullanım sağlanabilmektedir. Beğenilen zil sesleri aynı şekilde kullanılabilir veya beğenilmeyen zil sesi değiştirilebilir.

            7916_23“Skype’’de kişilere özel zil sesleri ayarlanır mı” sorusu adım adım şöyle yanıtlanabilir:

            – Önce Skype açılmalıdır.

            – Skype menüsündeki “Skype” bölümüne girilir.

            – “Kişisel bilgiler” sekmesi seçilir.

            – “Sesleri değiştir” bölümü tıklanır ve zil sesleri kısmına girilir.

            – “Ses oynatacak bir durum seçin” bölümünden zil sesleri kişilere göre değiştirilebilir.

            – İstenen zil sesinin üzerine tıklanır ve sonra yan menüden bir zil sesi seçilerek işlem tamamlanır.

            Özel seslerim menüsünden Skype’’de zil sesi kullanıcıya özel bir ses seçilip kullanılabilir. “Sesleri al” butonu seçilerek bilgisayardaki bir ses Skype’ye tanımlanabilir.

            Herhangi bir görüşme ya da kişiye özel zil sesi de ayarlanabilir; “Yakın Zamanda” menüsünden bir görüşme seçilir ve “Menü” simgesi seçilerek “Zil sesi seçenekleri” seçilir. Kişilere özel bir zil sesi ayarlamak için “Özel zil sesi ayarla” seçilir.

            Yorum yap

            • #21

              Microsoft Skype İle Araçlara Geliyor!
              Microsoft tarafından geliştirilen en önemli uygulamalarından bir tane Skype olurken artık Skype'ın araba sistemlerinde de kullanılabileceği açıklandı.

              Microsoft anlık mesajlaşma, görüntülü konuşma ve sohbet uygulaması olarak Skype için çeşitli geliştirmeler yaparken araçta kullanılan teknolojik sistemlerde de artık Skype sohbet uygulamasının uyumlu olduğu açıklandı. Araçlarda Skype kullanımına imkan verecek ilk markanın Volvo olacağı ifade edildi.

              Skype Volvo S90 İle Geliyor!

              Volvo S90 modeli ile birlikte ilk defa Skype kullanılmaya başlanacak. Bu açıdan önümüzdeki dönemlerden itibaren Skype için büyük bir yenilik yaşanacak ve kullanım oranları da bu sayede artmış olacak. Skype kullanımları ile ilgili detaylı bir tanıtım videosu da hazırlanırken tanıtım videosunda Skype uygulamasının araçlarda nasıl kullanılacağı ve hangi özelliklerin sunulacağı aktarıldı.

              Skype Üzerinden Görüşmeler Yapılacak

              Microsoft ürünlerinin otomobillerde kullanılmaya başlanması kuşkusuz akıllara ilk olarak asistan servisini getiriyor. Cortana adı verilen asistan servisi ile kullanıcılara daha fazla alanda ulaşmak isteyen Microsoft’un araçlarda böyle bir geliştirmeyi sunması ve üreticiler ile anlaşma sağlaması kuşkusuz asistan konusunda Microsoft’un oldukça iyi bir duruma gelmesini sağlayacak. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde araçlarındaki sistemlerin gelişmesi, pek çok farklı güncellemeyi ve yeniliği sunacak. Volvo ve Microsoft tarafından yapılan ortak çalışmanın ürününü aşağıdaki tanıtım videosundan izleyebilirsiniz;

              Yorum yap

              • #22

                iMessage App Store iOS 10’un yayınının hemen öncesinde açıldı

                Apple‘ın iMessage App Store uygulama mağazası bölümü, bu akşam yayınlanancak iOS 10 güncellemesinin en önemli yeniliklerinden bir tanesini oluşturuyor. Güncellemenin Türkiye saatiyle 8 sularında yayınlanması bekleniyor, ancak Apple daha şimdiden iMessage App Store’u şimdiden iOS 10’a geçiş yapmış geliştiriciler ve beta test kullanıcıları için açtı. Böylelikle Apple’ın iMessage’a özel çıkartmalar, uygulamalar ve oyunları nasıl satmaya başlayacağını önceden görmüş olduk.

                Birçok farklı çıkartma paketi bulunuyor. Bunlardan bazıları ücretsiz iken bazıları 2,69 TL, 5,29 TL, 5,49 TL gibi fiyatlarla sunuluyor. Ayrıca bazı uygulamaların da iMessage’a entegre edildiğini görüyoruz. App in the Air ile uçuş takibi, iTranslate ile ücretsiz çeviri, AccuWeather ile hava durumu mesajlar içinde kullanılabiliyor. Ayrıca Mesajlar içinden oynanabilecek çeşitli oyunlar da iMessage içinden indirilebiliyor.

                Apple, iOS 10 ile birlikte iMessage’da önemli yenilikler yapıyor. Bunların arasında iMessage konuşmalarına eklenen yeni efektler, karşı taraftakilerinin ekranında kaybolan veya ekrana aniden çarpan yazılar bulunuyor. Apple bu yeniliklerle kullanıcıları Facebook Messenger, Snapchat gibi alternatiflerden kendisine çekmeyi planlıyor. Eğer Apple iPhone sahiplerini fiyatları 2,49 TL’den başlayan çıkartma paketlerini satın almaya ikna edebilirse, o hâlde App Store içinde yeni bir ekosistem başlatabilecek demektir.

                Yorum yap

                • #23

                  Popüler VoIP uygulaması Skype, Linux kullanıcılarına da masaüstü kullanıcılarını rahatlığını getirdi. İşte detaylar...
                  Birkaç ay önce, Microsoft kendi Skype programını Linux işletim sistemi için Alpha aşamasında sunmuştu. Bu sayede Linux kullanıcıları popüler VoIP uygulamasını deneyimleyebileceklerdi. İşler Skype açısından tıkırında görünüyor, zira Microsoft geçtiğimiz günlerde Skype for Linux Beta 5.0’ı sundu. Bu sayede program, alpha seviyesinden beta seviyesine çıkarılmış oldu.
                  Microsoft’un söylediklerine göre Beta ile birlikte Linux kullanıcıları yeni özelliklere kavuşacaklar.
                  Bu güncellemeyle, Linux kullanıcılarına mobilde ve diğer işletim sistemlerinin masaüstü uygulamalarında sunulan özelliklere benzer özellikler getirildi. Linux kullanıcıları, şu andan itibaren yeni sürümü indirebilir ve genel iyileştirmeler dâhil getirilen yeni özellikleri test edebilirler.


                  Linux için Skype Beta’da kullanıcılar hem mobil hem de yerel numaralara arama yapabiliyorlar. Bunu yapabilmek için Skype kredisi almaları gerekiyor. Ve tabii ki Mac, Windows, iOS ve Android kullanıcılarıyla klasik video görüşmeleri ve yazışmalar gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca masaüstü uygulamalarda olan ekran paylaşma özelliğinden artık Linux kullanıcıları da faydalanabiliyorlar. Bu sayede görüşmelerde daha iyi işbirliği sağlanabiliyor.
                  Kullanışlılık geliştirmelerinin dışında kullanıcılar ayrıca kaç tane okunmamış mesajları olduğunu Unity Launcher’dan görebilecekler. Aynı zamanda Linux kullanıcıları kendi kontaklarının meşguliyet durumunu da görebilecekler (Çevrimiçi, Meşgul vb.). Bir Linux kullanıcısıysanız ve bu özellikler kulağa hoş geldiyse

                  Skype indirme sayfasından Skype programını indirebilirsiniz.

                  Yorum yap

                  • #24

                    Ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre Facebook'un meşhur ifade emojileri, artık Messenger'daki her bir mesaj için de kullanılabilir olacak.
                    Geçtiğimiz yıl beğen butonunun yanı sıra duyguları ifade eden mesajlarla gönderileri değerlendirmeyi devreye sokan Facebook, platformundaki etkileşimlerin artmasını sağlamıştı. Bu ifade emojileriyle olumlu geri dönüşler alan şirket şimdi de bu duygu ifade eden emojilerini Facebook Messenger'a getiriyor.

                    İLGİLİ HABER
                    Facebook’a Seyahatleriniz İçin ‘Şehir Rehberi’ Özelliği Geliyor!
                    Kullanıcıların ortaya çıkardığı bilgiye göre artık Facebook Messenger'da gönderilen tüm mesajları tek tek emojilerle değerlendirebileceksiniz ancak bu ifade emojilerine ek olarak "beğenmeme" ifadesi de Facebook Messenger'a ekleniyor.



                    Facebook, daha önce denediği ancak başarısız olduğu için kaldırdığı"beğenmeme" ifadesini gönderilere eklediği emoji butonlarına dahil etmemişti ancak beğenmeme ifadesi Facebbook Messenger'da kullanılabilecek. Böylelikle karşınızdaki kişinin gönderdiği her mesaja duygularınızı ifade eden bir emoji bırakabileceksiniz.

                    Yorum yap

                    • #25

                      Microsoft, macOS sürümü için geliştirdiği Skype sürümüne Touch Bar özelliğini ekledi.
                      Microsoft, macOS için Skype uygulamasını sessizce güncelledi. Güncelleme sonrası uygulamaya kayda değer özellikler geldi. 7.48 numaralı sürümün en göze çarpan özelliği Touch Bar desteği.

                      Touch Bar desteğiyle birlikte Skype kullanıcıları bağlantı kurduğu kişilerin artık isimlerini ve profil resmini görebilecek. Normalde görüşme ekranı içerisinde alt tarafta bulunan kamera açma, mikrofonu kapatma ve görüşmeyi sonlandırma düğmeleri, bu güncellemeden sonra dokunmatik çubukta yer alacak. Şimdilik Touch Bar desteği Skype'ta yalnızca bir görüşme esnasında veriliyor. Onun dışında uygulamayı Touch Bar'da göremiyorsunuz. Touch Bar desteği dışında uygulamadaki bug'lar da tespit edilip düzeltilmiş.

                      Anlaşıldığı üzere macOS için Touch Bar desteği veren uygulamaların sayısı artmaya başladı. Apple, bu hizmeti tanıttıktan bu yana uygulama geliştiricileri de kullanıcıların hayatlarını daha kolay yapmak için bu bölüme destek vermeye başladı.

                      Yorum yap

                      • #26

                        Gmail'e Video Desteği Geldi: İndirmeden Videoları Oynatabilirsiniz!
                        Google'ın mail platformu Gmail'e video desteği geldi. Bundan sonra Youtube'un altyapısını kullanarak mailinize gelen videoları oynatabilirsiniz.
                        Dünya üzerinde milyarlarca mail hesabı var. Bu mailler, Microsoft’tan veya Google’dan alınmış olabiliyor. Ayrıca şirket maillerinin de sayısı bir hayli fazla.

                        Google’ın mail platformu Gmail, bildiğiniz gibi video eklerini oynatmıyordu. Gerçi benim bildiğim hiçbir mail adresi video eklerini oynatmıyor. Direkt link olarak gelen video ekleri, Google’da bundan sonra farklı işleyecek. Duruma göre videoyu indirmeden direk mailin üzerinde oynatmanıza olanak sunacak Google, bunu yaparken Youtube’un oynatıcısına benzer bir oynatıcı kullanacak. Bu sistem Youtube ve Google Drive’ın altyapısını kullanıyor.


                        Gmail'de Ödemeler Ek Olarak Gönderilebilecek
                        En uygun kalite seviyesinde videoları sunacak Google, eski boyut sınırından vazgeçmiş değil. Bu sınır, tek dosya boyutunun 25 MB (başka bir posta sağlayıcısından geliyorsa 50 MB) ile sınırlanacağı anlamına geliyor. Anlayacağınız, bundan sonra size gelen videoları direkt önizleme yaparak izleyebilirsiniz, ancak bunu yalnızda Google’ın izin verdiği boyutlarda ki videolarda yapabilirsiniz. Bütün bir filmi mailden izlemenize olanak yok.
                        Gmail’in Kolay Şekilde Hacklenebildiğini Ortaya Çıkartan Öğrenci, Google’dan Ödülü Kaptı
                        Bu durum yine de Gmail için hoş bir haber diyebilirim. Bu özellik şu anda kademeli olarak kullanıcılarla buluşturuluyor. Yaklaşık 15 gün içerisine bütün Gmail hesaplarında aktif olmasını bekliyoruz.

                        Yorum yap

                        • #27

                          Skype, Creators Güncellemesi ile yaklaşık bir yıldır bulunduğu önizleme sürecinden çıkıyor.
                          Windows 10 Creators Güncellemesi meraklı Windows kullanıcıları için 5 Nisan'dan itibaren Güncelleme Yardımcısı ile indirilebilir durumda idi. Nomral kullanıcılar ise 11 Nisan'dan itibaren güncellemeyi dalgalar halinde Windows Update üzerinden indirebiliyor olacak.

                          Yıldönümü Güncellemesi ile birlikte Evrensel Windows Uygulaması (UWP) tabanlı olarak Windows 10 ve Windows 10 Mobile cihazlar için yayınlanan Skype, Creators Güncellemesi ile birlikte önizleme sürecinden çıkıyor. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir önizlemede kalan Skype, bu süre zarfında kendini oldukça geliştirdi ve Win32 tabanlı uygulaması ile kafa kafaya geldi.

                          Skype'ın kararlı UWP uygulaması ile birlikte Adres defterinizdeki kişileri yönetebilir, SMS alıp gönderebilir, sesli ve görüntülü grup çağrıları yapabilirsiniz.

                          Skype'ı Mağazadan edinin

                          Yorum yap

                          Hazırlanıyor...
                          X