• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Navigasyon ve GPS hakkında önemli detaylar

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Navigasyon ve GPS hakkında önemli detaylar

    Google Maps'te Yönünüz Belirtilecek

    Google Maps için Google tarafından yeni bir güncelleme yapılırken, güncelleme sonrasında kişilerin yüzünün nereye dönük olduğu tespit edilebiliyor.

    Google tarafından yapılan son resmi açıklama ile birlikte Google Maps kullanıcılarının daha kolay bir şekilde yönünü bulabilmesi adına küçük bir değişikliğin yapıldığı açıklandı. Bu açıklamaya göre uygulamayı kullanan kişilerin yüzünün nereye dönük olduğu daha kolay bir şekilde tespit edilecek ve aynı zamanda bu bilgiler Google Maps üzerinden kişilere gösterilecek.

    Kalibrasyon Yapılacak

    Google Maps için bu özelliği kullanmak isteyen kişilerin öncelikli olarak telefonlarında kalibrasyon yapması gerekiyor. Kalibrasyon ayarları için Google tarafından yapılan açıklamalara göre telefon ile yatay bir şekilde sekiz çizmek yeterli olacak. Kalibrasyon ayaları yaptıktan sonra ise kişilerin telefonlarındaki pusula özelliğinin doğru çalışması halinde Google Maps üzerinden bilgi alabilecek. Özelikle yeni bir yere gidecek kişilerin istediği bölgeyi daha rahat bir şekilde bulabilmesi adına bu özelilik büyük bir kolaylık sağlayacak. Google Maps üzerinden yapılacak incelemelerde kişinin hangi yönde olduğunu görebilmesi, kolay bir şekilde istenen yöne doğru ilerlemesini sağlayacak. Bu noktada kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli detay, telefonu doğru bir şekilde tutmak.

    Telefondaki ayarlamaların doğru olması ve yüzünün nereye dönük olduğunun tespit edilebilmesi adına telefonun düz bir şekilde tutulması Google Maps için yeterli olacak.
Hazırlanıyor...
X