• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

GPS Navigasyon sistemleri hakkında önemli detaylar

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts
  • #46

    Google Maps yani Google Haritalar uygulamasına eklenen yeni bir özellik sayesinde artık aracınızı park ettiğiniz yeri ve zamanını tam olarak belirleyebileceksiniz.
    Park yerini kaybetme derdine son!

    Harita üzerinde aracınızı park ettiğiniz anda, menüde yer alan Park yerini kaydet seçeneği sayesinde harita üzerinde P simgesi oluşacak ve aracınızı aramak gibi bir probleminiz kalmayacak.

    Aslına bakarsanız bu özellik çok da şaşırtıcı ya da yenilikçi bir girişim değil. Özellikle de Apple'ın aynı şeyi iOS 10 ile birlikte Apple Maps'e dahil ettiğini düşünecek olursak, Google'ın bu konuda biraz geç kaldığını dahi söyleyebiliriz.
    Google Haritalar uygulaması için son güncelleme dağıtılmaya başlandı ve bugün güncellemeyi yapmak isteyen tüm Android kullanıcıları yeni park yeri belirleme özelliğine sahip olabilecek.

    Yorum yap

    • #47

      Backtrack D-Tour, arazi için mutlaka edinilmesi gereken cihazlardan biri. Tasarımı, kullanım biçimi, seçenekleri ve pil ömrüyle beğendiğimiz cihaz, fiyatıyla da 399 TL civarında bir fiyat etiketine sahip. Yine Bushnell'in daha profesyonel çözümleri bulunuyor, onları da inceleyebilirsiniz. 5 adede kadar lokasyon kaydı yetmezse, daha fazla konum tutabilen çözümler de bulunabiliyor. Onları da inceleyebilirsiniz.








      Kimler Almalı

      Özellikle avcılık sporuyla ilgilenenler başta olmak üzere, ekstrem sporlarla da ilgili kullanıcıların edinmesi gereken bir cihaz.



      Arazide, dağda, bayırda kaybolmamak için Backtrack D-Tour ne kadar başarılı? İnceledik!

      Ekstrem spor dendiğinde teknoloji tarafında gözler bir şekilde hemen aksiyon kameralarına gidiyor olsa da, aslında bu alanda çok çeşitli ürün kategorisi bulunuyor. Başlı başına farklı bir alan olan bu tür uğraşlara ait cihazlar, bu tip sporlarla uğraşanlar tarafından olduğu kadar, avcılık sporuyla ilgilenenler tarafından da biliyor. Bugün inceleyeceğimiz ürün olan Backtrack D-Tour da, arazide yolunu kaybetmek istemeyenler için elzem ürünlerden biri. Üreticisi ise Bushnell.

      Arazilere uygun yapı







      Elimizdeki modelin tam ismi Bushnell Backtrack D-Tour Black Bear Grylls Edition, ancak biz incelememiz süresince kendisinden Backtrack D-Tour diye bahsedeceğiz. Özellikle araziye çıkan, avcılıkla ilgilenen, kamp yapmayı seven, kısacası doğaya yakın olmaktan hoşlanan herkese hitap eden Backtrack D-Tour, yapısıyla profesyonel bir görüntü çizse de aslında arazide kaybolmak istemeyen herkesin yanında taşıması gereken bir cihaz. Bu cihazı kullanmak için illa avlanmanız veya kamp yapmanız gerekmiyor. Ormanlık bir alanda koşuya çıkmanız veya dağda kayak yapmanız da bu tip bir cihaza sahip olmak için yeterli unsurlar.
      Tasarımıyla oldukça küçük bir cihaz olan Backtrack D-Tour, avucunuza tam olarak oturan bir yapıya sahip. Yeşil ve kırmızı renk seçenekleriyle bulunabilecek olan cihaz, elimizdeki modeliyle yeşil yapıda. Darbelere karşı sertleştirilmiş plastik malzemesiyle dikkat çeken Backtrack D-Tour, ayrıca doğa koşullarına uygun olabilmesi için suya karşı da korumalı.
      Ön yüzünde 1.6 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Backtrack D-Tour, LED arka ışıklı bu ekranıyla yeterli ölçüde görüntü sunuyor. Sağ ve sol kenarlarında da fonksiyon butonlarını bulunduran cihaz, bu tuşların sert yapıya sahip olmasıyla, kazayla cebinizde veya çantanızdayken yanlış komutlar vermenizi engelliyor. Bu önemli, çünkü cihazın sağ kenarındaki konum tuşuyla bulunduğunuzu konumu cihaza kaydedebiliyorsunuz.

      Geniş fonksiyonlar



      Backtrack D-Tour, 5 yere kadar lokasyon kaydı yapabiliyor. Yaptığınız lokasyon kaydı neticesinde, ekranda yer alan pusula ile o lokasyonun ne yönde olduğunu ve o noktaya uzaklığınızın mesafesini GPS yoluyla gösteren cihaz, yaklaşık 20 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Bu da faal olarak kullandığınızda neredeyse tam gün yetecek ölçüde bir ömür demek.
      Backtrack D-Tour'un ayrıca yazılım desteği de başarılı. Mutlaka yazılımını kullanmanızı öneriyoruz. Yazılım üzerinden yaptığınız gezilerin detaylarını görebiliyorsunuz.
      Cihazla ilgili bahsetmemiz gereken önemli bir detaysa, cihazın yalnızca GPS ile rota tarifi yapmadığı, bunun yanında sıcaklık ve rakım bilgilerini verdiğini ve öte yandan zaman bilgisini göstermesi. Bu sayede arazi için gerekli olabilecek tüm bilgileri elinizin altına getirebiliyor.
      Sağ kenarında bulunan USB yoluyla şarj edebileceğiniz cihaz, ayrıca yine buradan bilgisayara bağlanabiliyor. Cihazla ilgili tek görebildiğimiz olumsuz özellikse, 48 saatlik izleme günlüğü oluşturabilmesi. Bu sürenin daha uzun olması cihazı daha kullanışlı yapabilirdi.

      Bushnell Backtrack D-Tour Teknik Özellikleri
      Ürün Modeli Bushnell Backtrack D-Tour
      Ürün Türü Navigasyon
      Editörün notu 86
      Üretici Bushnell
      Teknik Detaylar
      Ekran 1.6 inç
      Renk Seçeneği Kırmızı, yeşil
      Suya Dayanıklı Evet
      Pil 3 x AAA
      Yer Kaydetme 5 lokasyona kadar
      Uyumluluk PC, Mac
      Boyutlar 104 x 69 x 22 mm
      Ağırlık 107 gr.

      Yorum yap

      • #48

        Steelie Car Mount ile yola çıktık.



        Steelie Car Mount iyi bir araç kiti. Güçlü manyetik yapısı sayesinde sağlam görünüyor. Araç içi kullanımlarımız sırasında da bunu kanıtladığını söyleyelim. Öte yandan cep telefonu üzerine konumlandırılan magnet biraz daha küçük yapıda olabilirmiş diye düşünüyoruz. Ancak bu da kullanıcı tercihi elbette. İyi bir araç kiti arayan kullanıcılar Steelie Car Mount'u tercih edebilirler.
        Steelie Car Mount'un fiyatı ise 99 TL civarında.

        Kimler Almalı
        Araç içinde telefonunuzu sabitleyeceğiniz iyi bir araç içi tutucu bulamıyorsanız Steelie Car Mount'u tercih edebilirsiniz.

        Araç içi kitlere şık bir yaklaşım getiren Steelie Car Mount'u aracımıza takıp, yola çıktık.

        Geçtiğimiz günlerde Nite Ize Steelie ürünlerinin artık ülkemizde de satışa sunulduğu haberinin ardından ilk ürünlerinden biri inceleme masamıza konuk oldu bile. Araç sahiplerinin cep telefonlarını araçlarına konumlandırmalarında yardımcı bir kit olan Steelie Car Mount, oldukça şık tasarımının yanında gayet de işlevsel bir kullanım sunuyor.
        Steelie Car Mount'un kutu içeriğinde bir adet metal top şeklinde bir aparat bulunuyor. Bu aparat yoluyla stant olarak kullanılabilen kit, ayrıca yine kutu içeriğinde bir magnet, temizleme bezi ve sticker da getiriyor. Peki, Steelie Car Mount nasıl kullanılıyor?

        Araç içi rahat kullanım

        Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Steelie Car Mount, elbette yalnızca cep telefonlarına özel geliştirilmemiş. cep telefounuzun yanı sıra tablet ve e-kitap gibi cihazları da araca sabitleyebilen yapısı sayesinde rahat ve esnek bir kullanım sunuyor. Öte yandan Steelie'nin yine araçlar için farklı ürünleri de bulunuyor. Bunları da yine inceleyebilirsiniz.
        Yeniden Steelie Car Mount'a dönecek olursak, kitin kutu içeriğinde bir magnet ve bir metal top şeklinde bir aparat getirdiğini söylemiştik. İçerikteki bu metal top aparatını araçta vep telefonunuzu görmek istediğiniz yere konumlandırıyorsunuz. Arkasındaki yapıştırıcı malzeme sayesinde kolayca yapışan aparat, gayet sağlam yapıda. Magneti ise tahmin edebileceğiniz gibi telefonunuzun arkasına yapıştırıyorsunuz. Çift taraflı 3M yapışkan etiket ile bu da kolay bir işlem.
        Bu işlemlerin sonunda artık kit kullanıma hazır. Artık cep telefonunu aparat üzerinde yerleştirebilirsiniz. Aparat ve magnetin kullandığı neodim mıknatıs sayesinde hareket halindeyken telefonunuzun düşmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Güçlü bir manyetik özellik sunan kitin beğenmediğimiz tek kısmı, telefonunuzun üzerine yapıştıracağınız magnetin boyutu oldu; biraz daha küçük yapıda olabilirmiş.

        Steelie Car Mount Teknik Özellikleri
        Ürün Modeli Steelie Car Mount
        Ürün Türü Navigasyon
        Editörün notu 88
        Üretici Steelie
        Teknik Detaylar
        Boyutlar 28 x 27 x 27 mm
        Ağırlık 71 gr.

        Alternatifleri

        Steelie Car Mount'un yanı sıra daha önce yakından incelediğimiz Navking Mountr'u alternatif olarak tercih etmek isteyebilirsiniz.

        Yorum yap

        • #49

          2008 yılında hayata geçirilen Google Map Maker servisi, kullanıcıların Google Haritalar için katkıda bulunmasına olanak sağlıyordu. Son olarak şirket, kötü amaçlı kullanımları da engellemek üzere servisi tamamen kapatmış durumda

          Google Map Maker özellikleri Haritalar servisinde


          Google, Kasım ayında Map Maker servisini Mart ayı içerisinde kapatacağının sinyallerini vermişti. Bu karar sonunda 31 Mart tarihinde uygulandı. Google Haritalar için kitle kaynaklı düzenleme aracı olarak görev alan Map Maker’a ait özelliklerin ise Haritalar servisine entegre edildiği ifade ediliyor.
          Kullanıcılar servis sayesinde yolları, otobanları, akarsuları ve daha birçok şeyi Google Haritalar’a ekleyebiliyor ve iş yerleri ya da diğer özel konumlar hakkında detayları yazabiliyordu. Google, Haritalar kullanıcılarının, haritalarda değişiklik için katılımda bulunmasının daha kolay hale getirildiğinin ve hem masaüstü hem de mobilde çok daha fazla işlevsellik sağlandığının altını çiziyor. Ek olarak şirket, servisi için belirli aralıklarla daha fazla düzenleme özellikleri sunulacağının da müjdesini vermekte.




          2008 yılında duyurulan Google Map Maker, ya da Türkçe adıyla Harita Oluşturucu servisi, bugün resmen kapatıldı.
          Google Maps servisinin üzerinde geliştirmeler yapabilmeye yarayan bu servis, Google Maps verilerinin geliştirilmesine pek olanak olmayan ülkelerde belirli işbirliği topluluklarıyla birlikte Google Haritalar sevisinin geliştirebilmesine yarıyordu. Ne kadar ortak çalışılıyor olsa da ancak Google Map Maker ile oluşturulan tüm haritalar Google'ın özel malı kapsamında sayılıyor ve Maps servislerine dahil oluyorlardı.
          Böylece Google'ın elektronik harita verisi üretilmemiş olan 160'tan fazla ülke için geliştirmiş olduğu
          Google Map Maker servisi, hem Google, hem de insanlık için ücretsiz elektronik harita verisi üretilebiliyordu.



          Map Maker’ın sağladığı tüm özellikler artık Google Map ana uygulamasına bütünleşecek şekilde düzenleniyor. Google, Yerel Rehberler (Local Guides) programı kapsamında bundan böyle kullanıcılara yerel haritalara yaptıkları katkının karşılığında ödül fazladan Google Drive depolama alanı verilecek.
          Google Yerel Rehberler (Local Guides) aslında Google Map Maker'ın yerine geçecek olan durdurulan hizmetin yapabildiklerini yapama devam edebilecek olan yeni servisin adı.
          Google resmi blog sayfalarında konuyla ilgili, "Kullanıcıların geçtiğimiz yıl boyunca, Google Maps ve Google Arama üzerinden haritalarda doğrudan değişiklikler yapabilmesi için yeni özellikler geliştirdik. Yerel Rehberler programımıza yaptığımız eklentilerle birlikte Map Maker servisinin kullanımını sonlandırmış bulunuyoruz. Amacımız Google Maps’i mobil ve masaüstü kullanımda daha iyi hale getirmek.” şeklinde bir açıklama

          Yorum yap

          • #50

            Google Maps ya da diğer adıyla Google Haritalar servisi, Android akıllı telefon ve tabletlerle birlikte yüklü olarak geliyor ve bu nedenle varsayılan sistem uygulamaları arasında. Fakat bu uygulamanın her yeni sürümüyle birlikte daha fazla konum kaplar hale gelmesi ve kullanıcıların bataryasının daha hızlı tükenmesine neden olması büyük rahatsızlık yaratıyor. Google Maps şarjımı bitiriyor diyenler için bir çözüm önerisi hazırladık ve dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan rehberimize geçiş yapalım.
            Not: Bu rehberimizde yer alan menülerde cihazınıza göre farklılıklar olabilir.

            GPS Servisiniz Kapalı mı?

            Bazen kullanıcıların esas şarjını tüketen şey unutulan bir GPS bağlantısı olabiliyor ve genelde suç haritalar uygulamasına atılıyor. Dolayısıyla haritalarımızı kontrol etmeden önce GPS bağlantısını kapatmamız ve sadece kullanacağımız zaman aktif etmemiz gerekiyor. Zira başka uygulamalar da GPS'ten faydalanabiliyorlar ve bu esnada kullanıcıların bu durumdan haberi olmayabiliyor. Telefonunuzun bildirim çubuğunu iki defa aşağı çekince açılan menüde GPS'in üzerine basarak onu kapatabilirsiniz.


            Konum Bilgilerini Kapatın

            Android cihazlarımızın “Ayarlar” uygulamasının altında yer alan “Konum” seçeneğine girerseniz konum servislerini kapatarak şarj tasarrufu yapabilirsiniz. Aşağıdaki görselde olduğu gibi tüm konum tespitlerini kapatmanız yeterli olacaktır.



            Google Maps Verilerini Temizleyin

            Google Maps'in kullanıldıkça içerisinde biriktirdiği veriler maalesef bir süre sonra çok fazla yer kaplamaya başlıyorlar. Dolayısıyla bu verileri temizlemek önemli.
            İlk olarak “Ayarlar” uygulamasında yer alan “Uygulamalar” menüsüne giriyoruz.



            Bu menüden “Haritalar” uygulamasını buluyor ve üzerine tıklıyoruz.



            Haritalar uygulamasının altında yer alan “Verileri temizle” ve “Önbelleği temizle” seçenekleri sayesinde tüm gereksiz bilgilerden kurtulabilir, bunların şarjınızı yemesine engel olabilirsiniz.



            Deneysel Yöntem: Güncellemeleri Geri Alma

            Pek çok kullanıcının önerdiği ancak biraz daha deneysel olduğu için sadece deneyimli kullanıcıların denemesini önereceğimiz bu yöntem,
            Google Maps uygulamasını cihazınızın ilk geldiğindeki haline geri döndürüyor. Böylece her yeni sürümün daha fazla şarj tüketmesi sorunundan kurtulabiliyorsunuz.



            Not: Bu yöntem Haritalar uygulamasının tüm işlevlerinden faydalanmanıza engel olabilir.

            Google Maps'i Tamamen Kapatma

            Google Maps uygulaması bir sistem uygulaması olduğu için tamamen kaldırmak mümkün değil ancak kapatmak mümkün.
            Uygulama ekranındaki “Devre dışı bırak” seçeneğini kullanarak uygulamanın artık bir daha çalışmamasını sağlayabilirsiniz.



            Eğer uygulamayı yardımcı uygulama kaldırma araçlarıyla kaldırdıysanız ve yeniden yüklemek istiyorsanız da aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir

            Eğer sizin de Google Maps'in daha az şarj tüketmesi için bildiğiniz yöntemler varsa onları yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayı

            Yorum yap

            • #51

              Liste oluşturma özelliği Google Haritalar’a yeni eklenen ve uygulamayı seyahat rehberine dönüştürmeyi amaçlayan bir özellik. Gününüzü planlamanız için gerçek zamanlı trafik bilgisi, ev ve iş adreslerinize hızlı erişim noktaları gibi bilgiler sağlayan Google Haritalar’da listeler nasıl oluşturulur ve paylaşılır diye merak ediyorsanız rehberimize mutlaka göz atmalısınız.
              Listeler oluşturarak favori restoranlar, marketler, parklar gibi şehrinizde ziyaret edilebilecek yerlerin listesini takip etmeyi kolaylaştırabilmeniz mümkün. Başkalarını takip ederek, gideceğiniz yerlerdeki en iyi yerler hakkında bilgi sahibi olabilmeniz de mümkün.
              Google Haritalar’da Favoriler, Yıldızlı Yerler ve Gitmek İstiyorum başlıkları altında üç liste sunuluyor ve bunları herkese açık veya özel listeler şeklinde oluşturabiliyorsunuz. Bunun dışında, kendiniz de listeler oluşturabiliyor ve bunları dilediğiniz gibi isimlendirebiliyorsunuz. Herkes tarafından kullanılabilen bu özelliğin nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

              Google Haritalar’da Listeler Nasıl Oluşturulur?


              Google Haritalar’ı açıyoruz ve Arama bölümüne listeye eklemek istediğimiz yerin adını giriyoruz.

              Konum bilgilerine erişmek için aşağıdaki paneli yukarı kaydırıyoruz ve Kaydet butonuna dokunuyoruz.

              İlgili konumu varsayılan listelerden birine eklemek istiyorsanız o listeyi seçebilirsiniz. Yeni bir liste oluşturmak için Yeni Liste seçeneğine tıklıyoruz.

              Listeye isim veriyoruz ve işte bu kadar. Artık sizin de bir listeniz var ve bu listeye çeşitli yerleri ekleyebilirsiniz. Bunu da şu adımlarla yapıyoruz:

              Arama kutusunun hemen solundaki hamburger menüsüne dokunuyoruz ve Yerleriniz seçeneğine tıklıyoruz.

              Ekranı kaydırarak Kaydedilenler sekmesine geçiyoruz ve yeni oluşturduğumuz listeyi seçiyoruz.

              Ekranın sağ alt köşesinde bulunan + işaretine dokunuyoruz.

              Arama kutusundan listeye eklemek istediğimiz yerin adını yazıyoruz ve ilk adımlarda yaptığımız gibi kaydediyoruz.
              Google Haritalar’da Listeler Nasıl Paylaşılır?


              Arama kutusunun hemen solunda bulunan hamburger menüsüne tıklıyoruz ve Yerleriniz seçeneğine tıklıyoruz.

              Ekranı kaydırıyoruz ve Kaydedilenler sekmesine geçiş yapıyoruz.

              Paylaşmak istediğimiz listeyi seçiyoruz ve sağ üst köşede bulunan Paylaş butonuna tıklıyoruz. Paylaşılabilir bağlantı oluşturmak için Devam butonuna tıklıyoruz.

              Listenizi hangi platformdan paylaşmak istiyorsanız ilgili uygulamayı seçiyoruz.

              Listenizi herkese açık bir liste haline getirmek istiyorsanız, sağ üst köşede bulunan üç noktalı butona dokunuyoruz ve Paylaşım Seçenekleri’ni seçiyoruz.

              Açılan ekranda Herkese Açık seçeneğini işaretliyoruz. İşte tüm adımlar bu kadar. Artık listeniz herkese açık olarak görüntülenebiliyor.
              Bulunduğunuz şehri ziyarete gelen kullanıcılara yardımcı olmak için gezilecek yerler, restoranlar ve benzeri listeler oluşturabilirsiniz.

              İndir

              Google Maps Android

              Android İçin Google Haritalar Uygulaması

              İndir

              Google Maps iOS

              iPhone ve iPad için Google Haritalar Uygulaması

              Yorum yap

              • #52

                ABD'de yayınlanan raporda seyahat riski taşıyan ülkeler ayrıntılı olarak belirlenmiş. Ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.
                Dünyada elbette çok güzel yerler var. Cebinde parası olan ya da olmasa bile Dünya’yı gemek isteyen milyonlarca insan var. Oturduğunuz yerden kalkıp kendi ülkenizde bile turistik bir yere gittiğinizde adınız turisttir, dünyayı dolaşmak isteyenler ise kendi nereye giderse gitsin turist olarak algılanır.



                Ortadoğu’da artan gerilim ve tüm dünyada gittikçe yükselişe geçen kaos ortamı, masum bir gezintiye heveslenen insanları böyle listeleri araştırmaya yönlendiriyor. Gezinti amacıyla gittiği yerde zarar görmemeyi istemek her insanın doğal hakkıdır. Nitekim böyle listeler bir rehber olmakla kalmayıp adı geçen ülkelerin turizm gelirlerini de düşürüyor. Bu listeler her zaman ortaya net bir resim koyamasa da, gerçekten yönlendirici nitelikte oluyor.

                En çok seyahat uyarısı alan ülkelerin bulunduğu listede Meksika, Mali, İsrail ve Pakistan başı çekiyor. Data.World ve Priceonomics tarafından toplanan verilerle oluşturulmuş raporun Amerika’dan çıktığını düşünürsek, söz konusu ülkeler onların turistleri için daha ölümcül olabilir.

                Amerika yurt dışına en çok turist gönderen ülkelerden birisi olduğu için bir kıstas olarak alınabilir. Rapor, öldürülen turistlerin sayısı ile verilen seyahat uyarılarının sayısı arasında kesinlikle önemli bir ilişki olduğunu gösteriyor.

                Listelere ve uyarılara ayrıntılı olarak bakalım ve Türkiye’nin nasıl karşılandığını görelim:
                ABD’de en fazla seyahat uyarısı alan ülkeler:



                En çok ABD’li turistin öldürüldüğü 25 ülke: Ülkemiz 22. sırada



                Her 100 binlik dilim başına öldürülen toplam turist oranı:



                Seyahat uyarıları ve her 100 bin turist başına öldürülen kişi oranı: Bu grafiklerin üçüncüsünde “Fazla seyahat uyarısı ve düşük ölüm riski” kategorisinde yer alıyor, İsrail’den sonra 2. sırada bulunuyoruz.



                Rapor hakkındaki görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

                Yorum yap

                • #53

                  Google Haritalar, Android ve İOS için Yolları Düzenleme Yeteneği ile Güncellendi

                  Google. Android ve İOS platformları için güncellenen Google Haritalar uygulamasına yılları düzenleme özelliği ekledi.



                  Çoğunuzun muhtemelen daha önce bildiği gibi, Google Map Maker'ı Mart ayı sonunda Haritalar uygulamasından kaldırmıştı. Bununla birlikte, bu haftadan başlayarak, hem Android hem de iOS platformlarındaki tüm Google Haritalar kullanıcıları in artık geçersiz olan Harita Oluşturucu'nun (Map Maker) yerini alması için, yolları düzenleme olanağı sağlayan yeni bir seçenek sunuyor.
                  Google'a göre, Harita Oluşturucu'dan Google Haritalar'a getirilecek en çok istenen özelliklerden biri, yol ekleme ve düzenleme seçeneği oldu. Görünüşe arama motoru devi Google, yol haritalarında düzenlemeye olanak sağlayan ilk değişiklikleri bu hafta itibari ile kullanıma sunmaya başladı.
                  Ayrıca, ilk başlatma esnasında yeni bir arayüz seçimi ve masaüstü Google Haritalar'daki (Düzey 5 Yerel Rehberler için) birden çok yol segmentindeki sorunları, uygulamanın Android sürümünde hızlı rapor edebilme yeteneği ile birlikte geldiğini de belirtmek gerekir. Bununla birlikte Android için hızlı rapor etme özelliği önümüzdeki günlerde tüm Android kullanıcıları için kullanıma sunulacak.





                  Google Haritalar'da Bir yol bölümünü düzenleme:

                  Masaüstü bilgisayarınızda Google Haritalar'ı veya Android için Google Haritalar uygulamasını açın
                  Yan menüyü açmak için = simgesine dokunun
                  "Geribildirim Gönder" seçeneğine gelin
                  "Haritayı düzenle" ye hafifçe dokunun
                  Düzenlemek istediğiniz yol bölümüne dokunun
                  "İleri" ye hafifçe dokunun
                  Seçtiğiniz yolun değişikliklerini önerin (İsim, Hatalı çizilmiş, Tek yönlü / İki yönlü, Kapalı veya Gizli)
                  Gönder'e dokunun

                  Google Haritalar'da bir yol bölümünü düzenlemek için, yan menüyü açmanız, "Görüşleri Gönder'' e dokunmanız, "Haritayı düzenle" seçeneğini seçmeniz ve düzenlemek istediğiniz yol bölümünü seçmeniz gerekiyor. Ardından, "Sonraki" seçeneğini tıklayın ve seçtiğiniz yol için yapılan değişiklikleri Google'a öneri olarak gönderin.
                  Duyurusu yapılan Google Haritalar uygulamasındaki yeni yol düzenleme özelliklerini, Android veya iOS platformlarında önümüzdeki birkaç gün içinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

                  Yorum yap

                  • #54

                    Bilmediğiniz bir şehirde yolculuk etmek oldukça zordur ama Google Maps sayesinde işlerimizin bir hayli kolaylaştığı da kesin. Fakat özellikle akıllı telefonun yer belirleme konusunda sorun yaşadığı anlarda yanlış dönüşler yapmamıza yol açabildiği de ortada.
                    Yanlış dönüşlere son! Yaşasın Street View!

                    Google'ın açıklamalarına göre Google Maps artık Street View görsellerini kullanarak küçük ön izlemeler hazırlayacak ve size yol tarifi sırasında dönmeniz gereken sapakları ve dönüşleri gösterebilecek.
                    Fakat bu yeniliğin kötü bir yanı da var. Zira bu görseller yalnızca navigasyon özelliğinin dışındayken kullanılabilecek. Yani gitmek istediğiniz lokasyonu seçtikten sonra yol tarifine başlamamanız gerekiyor. Bu süreçte Google Maps sizler için küçük görselleri Street View üzerinden alıyor ve yol üzerinde yapacağınız dönüşler için listeliyor.

                    Bu gösterilen küçük ön izleme görsellerine tıkladığınız anda direkt olarak tam boyutlu Street View görselleri önünüze geliyor. Bu yeni özellik yolculuğunuza başlamadan hemen önce kullanıldığında oldukça yardımcı olabilir ama açıkçası navigasyon sırasında da bu görselleri görebilmek bir hayli etkili olurdu.
                    Güncellemenin henüz ne zaman yayımlanacağı bilinmiyor ama çok kısa bir süre içerisinde hem iOS hem de Android platformlarında yeni Google Maps'e kavuşacağımız kesin.

                    Yorum yap

                    • #55

                      Yandex Navigasyon, yollardaki tüm değişimleri eş zamanlı olarak haritasına yansıtırken bu değişimlerin trafiğe olan etkisini ölçmek için de analizler yapıyor. Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Yandex Navigasyon son analizinde, Avrasya Tüneli'nin açılması ve ek şerit uygulamasının kaldırılmasıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün trafiğinde yaşanan değişimleri gözler önüne serdi. Yandex Navigasyon'un analizinde Mart 2016 ile Mart 2017 dönemleri karşılaştırıldı. Hafta içi iş günlerinin esas alındığı analizde, trafikteki bekleme sürelerinde meydana gelen değişimler kaydedildi.

                      15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bekleme süresi azaldı

                      Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası yönünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde 2016'ya kıyasla 2017'de sabah saatlerinde büyük bir rahatlama gözlemlendi. Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık 2016 tarihinde açılmasının ardından trafik düzenli olarak azaldı. Öte yandan karşı yön için yapılan ek şerit uygulaması Şubat 2017'de kaldırıldıktan sonra sabah 07.00 – 10.00 saatleri arasında trafikte bekleme süresi 16-17 dakikadan 2 dakikaya kadar düştü. Sabah saatlerinde yaşanan bu durumun aksine akşam saatlerinde ise 2016'ya göre bir değişiklik olmadığı ancak ek şerit açılmadığında oluşabilecek trafik yükünü Avrasya Tüneli'nin aldığı görüldü. Anadolu-Avrupa yönünde Altunizade 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı yolunda trafikte bekleme süresi sabah saatlerinde 25 dakika kadar artarken, akşam saatlerinde ise 20 dakika azalma gösterdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa-Anadolu yönünde ise 2016'nın Mart ayı ile 2017'nin Mart ayı arasında büyük bir fark ortaya çıktı. Avrupa-Anadolu yönündeki trafikte bekleme süresinde sabah saatlerinde 30, akşam saatlerinde 35 dakikalık bir azalma gözlemlendi.

                      Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde "sıfır" trafik

                      Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise Avrupa-Anadolu yönünde sabah trafiği ek şerit açılmadığı için 20 dakikadan "sıfır" denebilecek seviyeye kadar düştü. Kamyon trafiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne verildiği için gün içinde de aynı azalma devam ederken, akşam trafiğinde ek şerit uygulaması kaldırılmasına rağmen daha fazla artış yaşanmadı ve geçen yıla göre bir değişiklik olmadı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde sabah saatlerinde Anadolu-Avrupa geçişlerinde ise bir yoğunluk artışı görünürken, akşam iş çıkışı saatlerine bakıldığında önemli bir rahatlama olduğu kaydedildi. 2016'da akşam saatlerinde bekleme süresi 30 dakikalarda iken 2017'de 5 dakikaya kadar düştü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü öğle saatlerinde kullanan sürücüler ise herhangi bir trafik yoğunluğuyla karşılaşmadan rahatça rotalarında ilerledi.
                      Bakırköy Kennedy Sahil Caddesi'nde yoğunluk "tarih" oldu
                      Yandex Navigasyon'un analizine göre Avrasya Tüneli'nin olumlu etkilediği bölgelerden biri de Bakırköy'deki Kennedy Sahil Caddesi oldu. Avrasya Tüneli'nin devreye girdiği 2016 sonundan itibaren Kennedy Sahil Caddesi'nde sabah 08.00 civarında trafik tamamen ortadan kalkarken, akşam saat 17.00'de de trafik yoğunluğu sürücüleri sevindirecek noktaya ulaştı. 2016'da sabah 8.00 civarında trafikte 25 dakikayı bulan ve sürücüleri bunaltan bekleme süresi, 2017'nin Mart ayında tamamen yok oldu. Kennedy Sahil Caddesi'nde sürücüler 2016'da akşam saatlerinde ise 30 dakikadan fazla trafik çilesi çekiyordu. Mart 2017'de ise Avrasya Tüneli'nden devreye girmesiyle trafik ortadan kalktı ve hayat kolaylaştı.
                      Avrupa Otoyolu - TEM yönünde 3. köprü bağlantısının açılmasıyla büyük rahatlama yaşandığı gözlemlenirken, öğle trafiğinde 2016'nın Mart dönemine göre 20 dakikalık bir düşüş kaydedildi.
                      TEM Sancaktepe – Ataşehir yönünde ise sabah saatlerinde 10, öğle saatlerinde 20 dakikalık bir rahatlama yaşandı. Bölge trafiğindeki bu rahatlama, 3. köprü bağlantı yolunun açılmasının ardından kendini gösterdi.

                      Trafiğin arttığı bölgeler

                      Avrasya Tüneli'nin hizmete girmesinden sonra kritik noktalarda trafik azalırken, 2017 itibarıyla Anadolu Yakası'nda saat 14.00'ten sonra yoğunluğun arttığı gözlemlendi. İş çıkış saatinde ise trafikte bekleme süresi 15 dakika kadar arttı. Anadolu-Avrupa yönünde 1. köprüye doğru E5 üzerinde bekleme süresi sabah 08.00 civarında 11 dakikadan 15 dakikaya çıktı.
                      Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla beraber Mahmutbey Gişeler'de Avrupa-Anadolu yönündeki yoğunluk ise azalmadan devam etti. Mart 2017'de sabah saatlerinde bekleme süresi 25 dakikaya, akşam iş çıkışı saatlerinde ise 10 dakikadan 40 dakikaya çıktı.

                      Yorum yap

                      • #56

                        Google Haritalar için yayınlanan yeni güncelleme ile birlikte, tekerlekli sandalye kullanan kullanıcılar için önemli bir özellik ekledi.
                        Google Haritalar tüm engelleri kaldıracak!

                        Geçtiğimiz Aralık ayında sadece belli bölgelerde tekerlekli sandalye erişebilirliğini test eden Google, bu özelliğini tüm dünyadaki tekerlekli sandalye kullanıcılarının huzuruna sundu.
                        7 milyondan fazla yere tekerlekli sandalye ile gidilebileceğini belirtenGoogle, veri toplamaya da devam ettiğini belirtti.
                        Fakat oldukça sorunlu olarak tekerlekli kullanıcılarına sunulan bu özellikte oldukça fazla adres boşluğu bulunmaktaydı. Google yetkililerinin bu sorunu ortadan kaldırmak için almış olduğu karar ile birlikte, kullanıcıların bulundukları mekanın tekerlekli sandalye için uygun mu değil mi, bilgilerini doldurmalarına olanak sağlayacak.





                        Kendi veri setini kullanan Google böylelikle veri işlemi sürecini iki kat hızlandırarak, tekerlekli sandalye kullanıcılarının bir mekana giderken o mekan hakkında önemli bilgilere sahip olabilecekler.
                        Şu anlık sadece Android kullanıcılarına sunulan tekerlekli sandalye erişimi ilerleyen zaman içerisinde iOS ve diğer tüm platformlara sunulması bekleniyor.
                        Engelli insanları düşünen Google yapmış olduğu proje ile birlikte, bir nevi kullanıcıların çektiği zorlukların önüne geçmek istiyor.
                        Eğer sizde bir mekanın tekerlekli sandalye için uyumlu olup olmadığı bilgisini eklemek istiyorsanız, tek yapmanız gereken Google Haritalar'a girip bulunduğunuz mekanın üzerine tıklayıp Hakkında bölümünde ''Değişiklik Öner'' seçeneğine tıklayarak, en alt kısımdan o mekanda tekerlekli sandalye kullanıcılarının kullanabileceği özel alanların olup olmadığını işaretleyebilirsiniz.

                        Yorum yap

                        Hazırlanıyor...
                        X