• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Belediye balıkçı barınağı için denizi dolduruyor

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Belediye balıkçı barınağı için denizi dolduruyor

    MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Ortakent- Yahşi Beldesi sahilinde, denizde 40 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki alanın balıkçı barınağı yapılmak üzere belediye tarafından toprak ve kayalarla doldurulmaya başlanmasına çevreciler tepki gösterdi.



    cevreciler isyan etti o fotoraflar

    Çevreciler suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken, barınakla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz, "Son sel felaketinde en az 40 teknemiz parçalandı. Barınağa ihtiyacımız vardı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na projeyi hazırlayıp verdik. Ancak ÇED raporu ve gerekli izinleri sonradan alacağız. Turizm sezonu yaklaştığı için zamandan kazanmak üzere inşaatı bir an önce başlattık. Sonuçta kamu yararına yapılan bir tesis" dedi. Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir’in talimatıyla inşaat durduruldu.

    Ortakent- Yahşi’de dünyaca ünlü plajı Camel Beach sahilinde perşembe sabah saatlerinde belediye tarafından balıkçı barınağı yapılmak üzere kamyon ve iş makineleriyle tonlarca toprak ve kaya denize dökülmeye başlandı. Denizde 10 metre genişliğinde, 40 metre uzunluğundaki alan doldurulurken, olayı haber alan Bodrum Çevre Gönüllüleri üyeleri Fatma Özdemir, Verda Maan; Bodrum Mavi Yol Girişimi Üyesi Filiz Dizdar ve çevreciler, barınağın yapılacağı yere gelerek tepki gösterdi. Özdemir, "Bodrum’da barınak yapılacak en son yer burası. Dünyanın en güzel koyları arasında yer alan mavi bayraklı plajın tam ortasına barınak yapılır mı? Buranın faunası, doğası ve insanlarına vereceği zarar düşünüldü mü? İnşaat hemen durdurulmalı" diye konuştu.

    Bodrum Mavi Yol Girişimi Üyesi Filiz Dizdar da, "Görevi denetlemek, yasadışı hiçbir inşaata izin vermemek olan belediyenin kendisinin plajın ortasında, denizi doldurarak barınak inşaatına başlaması anlaşılmaz. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Belediye nasıl oluyor da ÇED raporu almadan, yörede yaşayan insanların görüşünü almadan bilgi vermeden yasa dışı faaliyet yapabiliyor. Bunun hesabını mutlaka vermeli" dedi.

    BELEDİYE BAŞKANI: ZAMANDAN KAZANMAK İSTEDİK

    Barınakla ilgili açıklama yapan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise, "Son sel felaketinde en az 40 teknemiz parçalandı. Barınağa ihtiyacımız vardı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na projeyi hazırlayıp, verdik. Ancak ÇED raporu ve gerekli izinleri sonradan alacağız. Turizm sezonu yaklaştığı için zamandan kazanmak üzere inşaatı bir an önce başlattık. Sonuçta kamu yararına yapılan bir tesis. Yaklaşık 50 tekne kapasiteli barınak, 80 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde olacak. Barınağın yapımı için 1 milyon lira harcanacak" diye konuştu.

    Öte yandan, Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat Ortakent-Yahşi’de barınak yapılmak istenmesinden haberi olmadığını belirterek, ilgili ekipleri görevlendirip, gerekli incelemeyi yaptıracağını, gerekirse yasal işlem başlatacağını açıkladı.

    İNŞAAT DURDURULDU

    Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından yapımına başlanan balıkçı barınağı inşaatı Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir’in talimatıyla durduruldu. Kaymakam Özdemir, "Belediye de olsa, resmi kurum da olsa, herkes yasal mevzuata uymalı. Konuyla ilgili soruşturma açtım. Sonuçlanıncaya kadar inşaat duracak. Yasal olan ne varsa yapılacak" dedi.

    Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz da, "Kaymakam’ın talimatı ile çalışmaları durdurduk. Devam eden çalışmalar, dökülen molozun beklenen fırtına ve lodosta dağılmasını önlemek için yapılan sıkıştırma çalışmalarıdır. Resmi izinler alınana kadar çalışma yapmama kararı aldık" diye konuştu.

    Diğer taraftan, barınak inşaatıyla ilgili olarak Bodrum Liman Başkanlığı ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün de soruşturma başlattığı öğrenildi.
Hazırlanıyor...
X