• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

TOSLINK ara bağlantı nedir?

Gizle
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • TOSLINK ara bağlantı nedir?

    TOSLINK ev cihazlarında artık standart hale gelen bir optik kablo bağlantı sistemidir. En yaygın olarak kullanıldığı yer tüketim elektroniği ses sistemleridir. Özellikle Uydu alıcıları, MiniDisc ve CD çalıcılar, DAT kayıt cihazları ile sesi icra edecek olan müzik setleri arasındaki bağlantıda kullanılır. TOSLINK arabağlantı kablosu ucuz bir 1 mm plastik fiberoptik kablo olabileceği gibi ihtiyaç duyulan bantgenişliğine göre daha yüksek kalitede çok plastik optik fiber veya hatta quartz camlı optik fiber kablolar kullanabilir.

    TOSLINK ilk olarak Toshiba tarafından CD çalıcıların PCM ses sistemlerine bağlantısı için kullanıldı. Sonra tüm CD çalarlar tarafından benimsendi. Şimdi artık yerleşmiş olan S/PDIF ile tüm dijital ses sinyallerinin bağlantı standardı haline geldi. DVD oynatıcılar ve oyun konsollarında dijital ses akımı Dolby Digital/DTS çözücülerine bu bağlantı ile aktarılmaktadır..

    TOSLINK bağlantı 10 metre ile sınırlıdır. Genellikle güvenilir bağlantı için 5 metreden kısa olması tercih edilir. Esas avantajı etraftaki elektromanyetik sinyallerden hiç etkilenmemesidir.

    TOShiba-LINK, TOSlink, TosLink, ve Tos-link isimleriyle karşınıza çıkabilir. Bu standardın jenerik ismi "EIAJ optical" olarak geçer.

    Bununla uyumlu olmayan "ADAT Lightpipe" ya da "ADAT Optical" olarak geçen bir bağlantı türü daha vardır. Profesyonel cihazlarda kullanılan ADAT Lightpipe formatı toslink ile ayni JIS F05 konnektörlerini kullanmasına karşın TOSLINK, ve S/PDIF ile uyumlu değildir.
Hazırlanıyor...
X