• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

HIREMCO X3 Turbo HD ile Bulsatcom

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • HIREMCO X3 Turbo HD ile Bulsatcom

    Merhaba,

    Hellasat 2 deki Bulsatcom paketini yasal kart ya da şu an itibariyle gamma card ile HIREMCO X3 Turbo HD ile seyredebilir miyiz?Modüle gerek kalmadan cihazın kart okuyucusu ile bu paketi ve aynı pakette yer alan 11012 v 30000 deki HD yayınları sorunsuzca alabilir miyiz?

    Kart okuyucu Irdeto kartları ve 6 mhz'yi destekliyor mu?Yoksa aşağıdaki modülü mü almamız gerekecek?Ayrıca yeni nesil irdeto modül ile görünen irdeto access arasında nasıl bir fark vardır?


    HD yayınlar için bu cihazı tavsiye eder misiniz?Piyasadaki cihazlara göre ucuz olması cihazın albenisini arttırıyor ama biraz şüphede uyandırıyor.Fiyat - Performans için yorumlarınız nelerdir?

    Yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

    İyi günler.

    Not: Forumda bilgi taraması yaptığımda Sayın DREJO'nun aşağıdaki açıklamalarına rastladım.İlk madde kart okuyucusunun irdeto kartları desteklemediği yönünde.

    SONUÇLAR:

    1) X3TurboHD, IRDETO olan kartları desteklemez. Sadece bu kartların açabildiği HD kanalları da açamaz.
    2) X3TurboHD'ye, digiturk CRW kartını takarsanız izleyebilirsiniz.
    3) X3TurboHD ile digiturk seyredecekseniz, modülü kullanmayın, kartı direkt kart okuyucusuna takın.
    4) Eğer kartınızın aktivasyonu bittiyse Türkmax kanalında 10dk bekleyin.
    5) Kartınızın hangi uyduya ait olduğunu ( turksat mı eutelsat mı) öğrenin, ve o antenin kablosunu turboya takın. Yanlış kabloyu takarsanız, sinyal alsanız bile kanallar açılmaz.
    6) CRW kartı takarken chip aşağı gelicek.
    7) Digiturk EPG'sinde ve Actionmax ve disney channeldaki sıkıntılar ilerleyen güncellemelerde düzeltilecek..

    (DREJO'dan alıntıdır.)
    TURBO HD-2
  • #2

    izleyebilirsin usta çalışıyor
    VU+ SOLO2 OpenATV 5.2
    Hiremco Turbo 4K IP TV

    Next 2000 HD İnternet Machina
    Next Machına3d
    hiremco turbo iptv
    Dreamstar Master IPTV
    Magbox Discovery IP TV
    technobox speed iptv

    Yorum yap

    • #3

      Merhaba,

      Hiremco X3 Turbo HD'yi alalı bugün 3.gün.Sinyal sorunu henüz yaşamadım.Televizyonum HD destekli olmadığı için tam anlamıyla bu özelliği test edemedim.Scart ile yine de fark edilir derecede HD yayınlarda görüntü kaliteli.Zaman zaman oluşan mozaiklenme sinyal seviyesi düşüklüğünden de olabilir.Çünkü tek çanakta Turksat odaklı olmak üzere Hellasat 2'yide alıyorum.HD yayınlarda sinyal seviyesi biraz daha düşük diğerlerine göre.(Hellasat 2, TP:11012 V 30000) Daha ince ayar yapılarak denenmesi gerekiyor.

      Cihazı almadan önce merak edip Turkey Forum ve Mach1 Forum'da sormuş olduğum sorulara kendim cevap vereyim.Gamma Card chip altta kalacak biçimde cihazın kart okuyucusuna yerleştirildiğinde kartı okuyor ve Hellasat 2'deki Bulsatcom paketi açılıyor.Sonra HD yayınlar dahil paketi full olarak problemsizce seyredebiliyorsunuz.Aynı zamanda tüm irdeto modüller ile bahsetmiş olduğum paket gamma card ile açılıyor.Yasal Bulsatcom kartı deneme fırsatım olmadı.Kartı henüz temin etme aşamasındayım.Sanırım kart okuyucusu ile olmasada yasal kart ve irdeto modül ile paket seyredilebilir.

      Kayıt modunda da bir sorun gözükmüyor.Next'teki gibi donma problemi yaşanmıyor.Kayıt düğmesine bastıdığımda anında kaydediyor.Next 2000 Super Plus'larda kayıt düğmesine basınca zaman zaman uzun süreli beklemeler yaşanıyordu.Özellikle X3 Turbo'nun kumandası çok güzel.Next 2000 Super Plus'ta hedefi 12'den vurmak gerekiyor.Kumandayı ters çevirip denedim ve kanalları sorunsuzca değiştirebildim.

      Cihazı yeteri kadar test edememiş olsamda amatör bir kullanıcı için halen Fiyat-Performas iyi diyorum.Beklentilerimi karşılıyor.Umarım cihazda, meşhur sinyal sorunu çıkmazda uğraşmak zorunda kalmam.

      İyi günler.
      TURBO HD-2

      Yorum yap

      • #4

        Merhaba
        bend ysal digitürk üyesiyim hiremco x3 turbo hd ile hd lig tv ve nas.geo. göstermiyor spormax ile eorusport u hd olarak gösteriyor cryptoworks kartım var digitürkü aradım sadece bizim cihazlarda gösterir dediler doğrumu lig tv yi hd olarak yasal seyredebilirmiyim

        Yorum yap

        • #5

          doğru söylemişler

          Yorum yap

          Hazırlanıyor...
          X