• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Bilgisayar başındayken dikkat

Gizle
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Bilgisayar başındayken dikkat

    Bilgisayar başında uzun süre yanlış pozisyonda oturmak bel ve boyun fıtıklarına yol açıyor. Sinir dokularının el bileğinde sıkışıklığa uğraması sonucunda bilek kanalı sendromu oluşuyor.

    Teknolojinin her geçen gün, kendini büyük bir hızla yeniliyor olması, insanların masa başında daha fazla zaman geçirmesine neden oluyor.

    Günümüzün endüstri çağında makine-insan ilişkisinin artması sonucu, fiziksel çevrenin insana uyumlaştırılması süreci, insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
    Uzmanlar, fiziksel ergonominin yanı sıra artık insan zihnine seslenen bilgisayar yazılımları, internet, web tasarımı öğelerinin insana uyumundan söz edilmesine karşın, olumsuz koşullarda çalışan insanların her geçen gün artıyor.

    Ergonomik olmayan koşullarda çalışmak, insanların üretim gücünü olumsuz etkiliyor. İşverenlerin çalışanlarından daha fazla verim almaları için, onlara uygun fiziksel ortamı sağlamaları gerektiği belirtiliyor.

    İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan Uzman Dr. Demirhan Dıraçoğlu, masa başında ve bilgisayar önünde ergonomik olmayan koşullarda çalışan insanların, kaslarında ve ligaman gibi yumuşak dokularında rahatsızlıkların oluşabileceğini söyledi.

    "Yanlış oturma bel fıtığına neden oluyor"

    Dıraçoğlu "Çalışma ortamlarında uygun sandalye ve masa gibi ergonomik şartlar sağlanmadığı takdirde, bel ve kalça eklemine yayılan sorunlarla karşılaşılabilir. Bu durum bel ve boyun fıtığına neden olur " dedi.

    İnsanların ofis hastalıklarından haberdar edilmesi gerektiğini belirten Dıraçoğlu şöyle konuştu:

    "Bilgisayar kullanan kişi dik oturmalı ve ufak bir yastıkla beline destek vermelidir. El bileği mause'u kullanırken ne öne çok eğik, ne de geride olmamalı, ideal olan bileğin 20 derece açıklıkta tutulmasıdır. Uzun süre aynı pozisyonda kalınmamalı, yarım saat süreyle 5-10 dakika ara verilmelidir."
  • #2

    Bilgilendirme için teşekkürler.

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X