• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Tuzak melodilere dikkat

Gizle
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Tuzak melodilere dikkat

    Tuzak melodi ve logo mesajları gönderen korsan şirketler, abonelerin bilgisi olmadan faturalarının kabarmasına yol açıyor.

    Ümit Pıtır, Zeliş Yıldıral, İlhan Basmacı imzalı Zaman gazetesinin haberine göre birçok cep telefonu kullanıcısı herhangi bir sözleşme imzalamadığı halde, farkına varmadan, 'tuzak mesajlarla' bu sitelere abone yapılıyor.

    Cep telefonu kullanıcılarına atılan mesajlar abone tarafından okunduğunda kontörlü hatlarda 40 kontör giderken, faturalı hatlarda mesajın okunması ile birlikte üyelik gerçekleşmiş oluyor. Kabul etmese dahi logo melodi servisi, 3 lira 177 YKr ve KDV ücreti kesiyor. Cep telefonu operatörleri de, farkında olmadan 3 günde bir bu parayı ilgili aboneye faturalandırıyor. GSM operatörleri ise sorumluluk kabul etmiyor.
  • #2

    evet böyle bir olay benim başıma geldi telsimde ringafona üye yapmışlar benim bilgim dışında ve günde 20 kontor den 3 gün boyunca toplam 60 kontör çarptılar benden sonunda müşteri hizmetleriyle sorunu çözdük ama benim kontörler gitmiş oldu tabii

    Yorum yap

    • #3

      uyarın sagol üstat:no:

      Yorum yap

      • #4

        bilgi için saol..
        ...........S A Y G I L A R I M L A ...........



        by İ.K.S.X.

        Yorum yap

        • #5

          gsm operatörlerinin bunlara engel olması gerekiyor.peki yedikleri kontörler kime kalıyor.gsm operatörlerine mi yoksa korsan şirketleremi kalıyor.yada ortak mı çalışıyorlar...?

          Yorum yap

          • #6

            arkadaşım ortak çalışmaları kesin örneğin kuruluş dışında onlardan habersiz mesaj çeke bilirlermi yani bana yapılan tuzakta gecen yıl oldu 15 dk bir mesaj geli kalan kontur miktarını söylüyor her mesaj geldiğinde 6 kontur gidiyo sıkıldım ve müşteri hizmetlerini aradım ankarayla görüşmem için bana bi numara verdiler aradığıma pişman oldum telefon sekreteri yönlediriyorda yönlendiriyo bilmem ne logosuna abone iseniz şu numarayı tıklayın diyor fakat garip olan numarayı söylerken çok yüksek sesle müzik bastırıyor sende numarayı alamıyorsun bu durumda işlemen gercekleşemiyor ve aynı şey daha bir hafta önce oldu yine müşteri hizmetlerini aradım bana burada herangi bi şeye abone olmadığımı söylediler sana gelen mesajın numarasını bize bildir sana yardımcı oluruz diyolar şimdi size soruyorum türksel izin vermeden bana mesaj kim yollaya bilir????

            Yorum yap

            • #7

              merhabalar
              aynısı abimin başına geldi
              sony ericcsson t100 sanırım o telefondan kullanıyor

              bluettoth ,kızılötesi özelliği var

              bir mesaj geliyor oyun indirmek ücretsiz oda sadece merak ediyor ne tür bir oyun diye tıklıyor ve toplamda 190 kontörü gidiyor

              ilk etapta hesabındaki 75 kontörü daha sonrada 115 kontörü gidiyor ve Turkcell hattını suanda cıhazına takmıyor

              sakın sız sız olun bu tuzaga dusmeyın

              sevdıklerınıze yakınlarınıza da haBER verın

              Yorum yap

              Hazırlanıyor...
              X