• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

CDC'den çift aşı olanlara Delta uyarısı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • CDC'den çift aşı olanlara Delta uyarısı


    1
    Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs (Kovid-19) son dönemde varyantlar ile gündemde. Bunlardan en dikkat çekeni ise Delta.





    2
    İlk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Haliyle bu varyant küresel vaka artışının bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.















    3
    CDC UYARDI!

    Delta dünyanın gündemindeki yerini korurken Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) ezber bozan açıklamalar geldi. CDC çift aşı olanlar için de bir uyarıda bulundu.





    4
    AŞI OLSANIZ BİLE ÇEVRENİZE BULAŞTIRABİLİRSİNİZ

    ABD basınında yer alan haberlere göre, Delta'nın bulaşıcılığı hakkında uyarılarda bulunan CDC çift aşılı kişilerin de Delta'ya yakalanabileceğini açıkladı.















    5
    Başka bir deyişle söz konusu rapora göre, aşı olmak size kat kat daha fazla koruma sağlarken, yine de virüse yakalanabilir ve hatta bunu çevrenize bulaştırabilirsiniz.





    6
    Konu ile ilgili konuşan CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, 'Diğer varyantlardan farklı olarak, Delta ile enfekte olan aşılanmış kişilerin virüsü bulaştırabileceğine dair endişeleri artırıyor' dedi.















    7
    ABD'de aşı olup hastaneye kaldırılan kişilerin oranı yüzde 0.004 olarak açıklandı. Aşının Delta'ya karşı koruyuculuk sağladığının altını çizen CDC uzmanları aşılı kişilerin farkında olmadan virüsün yayılmasına yardımcı olabileceğini belirtti.





    8
    BU BELİRTİLERE DİKKAT

    Çoğu durumda aşılanan kişilerin koronavirüs ile mevsimsel soğuk algınlığını ayırt edemediğinin altını çizen uzmanlara göre çift aşı olup virüse yakalananların gösterdiği en yaygın belirtiler şöyle...















    9
    ZOE Covid Semptom çalışması kapsamında bu kişilerde 4 ana semptom belirlendi. Ekipten yapılan açıklamada bunların baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı olduğu bilgisinin altı çizildi.





    10
    HANGİ AŞI NE KADAR KORUYOR?

    Peki hangi aşı Delta'dan ne kadar koruyor? İşte yapılan son araştırmalara göre, koronavirüs aşılarının Delta'ya karşı sunduğu koruyuculuk oranları...















    11
    İngiliz bilim insanları Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı etkisini açıkladı. 20 bine yakın kişiden alınan verilerin incelenmesi ile elde edilen sonuçlara göre, iki doz Pfizer aşısı Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede % 88 etkili.





    12
    Reuters'ta yer alan habere göre, Public Health England (PHE) araştırmacıları bir başka varyant olan Alpha için de bu aşıyı mercek altına aldı. Bilim insanları iki doz Pfizer aşısı Alpha varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede % 93.7 etkili olduğunu saptadı.















    13
    KORUYUCULUK ORANI REVİZE EDİLDİ

    PHE söz konusu aşının ilk dozunun Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalığa karşı yaklaşık % 33 etkili olduğunu söylemişti. Son çalışma ile bu oran yüzde 36'ya revize edildi.





    14
    Geçtiğimiz günlerde ülkemizde kullanılan bir başka aşı olan Sinovac için Delta koruyuculuk oranı açıklanmıştı. Sinovac sözcüsü Liu Peicheng, Kovid-19 aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu duyurdu. Peicheng, Reuters'a yaptığı açıklamada aşılananlardan alınan kan örneklerine dayanan ön sonuçların, Delta varyantına karşı nötralize edici etkide üç kat azalma gözlemlendiği bilgisine yer verdi.















    15
    Peicheng, üçüncü doz aşı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Peicheng, üçüncü doz uygulamasının, Delta varyantına karşı daha güçlü ve daha dayanıklı antikor reaksiyonunun ortaya çıkmasına yardımcı olacağını belirtti.





    16
    Moderna da aşısının Delta'ya karşı etkinlik oranını açıkladı. Şirket ikinci aşı dozunu aldıktan bir hafta sonra sekiz hastadan kan örnekleri aldı ve onları birden fazla varyanta maruz bıraktı.















    17
    Aşı, Delta varyantı da dahil olmak üzere test edilen tüm varyantlara karşı yüksek düzeyde nötralize edici antikor üretti. Yapılan resmi açıklamaya göre, antikor seviyeleri Delta varyantına karşı sadece 2,1 kat düştü.





    18
    Delta ile ilgili son açıklama Novosibirsk Devlet Üniversitesi Laboratuvarı Başkanı ve Rusya Bilimler Akademisi üyesi Sergey Netesov'tan geldi. Netesov Sputnik'e verdiği demeçte aşının Delta varyantına karşı sağladığı koruma oranını da açıkladı. Nestov, 'Aşı delta varyantına karşı yüzde 90 koruma sağlıyor' dedi.



























    Son dakika: 'Süper varyant' uyarısı! Koronavirüs için en korkunç senaryo



    Dünya tabiri caizse iki yıldır koronavirüsün (Kovid-19) pençesinde... Son dönemde varyantlar ile gündemden düşmeyen virüs ile ilgili İngiliz hükümetine sunulan rapor ise gündeme bomba gibi düştü. İngiliz bilim insanları 'süper varyant' uyarısında bulundu. İşte İngiliz hükümetine sunulan en kötü senaryo...

    1
    İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olamaya devam ediyor. Virüs dünya genelinde 10 milyonlarca insana bulaştı, 4 milyondan fazla kişi ise virüsün kurbanı oldu.





    2
    Koronavirüs son dönemde varyantlar ile gündemde. Bu varyantlardan en dikkat çekeni ise DSÖ'nün 'endişe verici' olarak nitelendirdiği Delta.

















    3
    Ancak görünen o ki dünya genelindeki vaka artışlarının baş sorumlusu olarak gösterilen Delta bilim dünyasının gündemindeki tek varyant değil.





    4
    EN KORKUNÇ SENARYO

    Zira İngiltere'de yapılan bir araştırma Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği iddiasını ortaya attı.

















    5
    İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda yeni bir koronavirüs varyantının yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği bilgisi yer aldı.





    6
    'AŞI DİRENCİ' UYARISI

    Hükümete danışmanlık yapan SAGE'de görev alan bilim insanları tarafından hazırlanan raporda söz konusu mutasyonun aşılara ve ilaçlara karşı daha dirençli bir yapıda olabileceğinin de altı çizildi.

















    7
    Bilim insanları daha ölümcül bir varyant olasılığının 'gerçekçi bir olasılık' olduğunu ve İngiltere'nin ölüm oranının ilerlemesi üzerinde büyük bir etkisi olacağını belirtti.





    8
    DOKTORLARA ÇAĞRI

    Bilim insanları ayrıca ilaçların aşırı kullanımının daha fazla mutant suşlara yol açabileceği konusunda uyardı. Uzmanlar doktorlara sadece en ciddi Kovid vakalarında reçete yazmaları önerisinde bulundu.

















    9
    EN İYİMSER SENARYO

    Söz konusu araştırma bir de iyi senaryoya ev sahipliği yapıyor... Araştırmaya göre, Kovid mutasyonlarının sürmesi ile virüsün daha az ciddi hastalığa neden olma potansiyeline sahip olması 'uzun vadede gerçekçi bir olasılık' olarak değerlendirildi.





    10
    Bu senaryo ile ilgili araştırmacılar 'Başka bir deyişle, bu virüs soğuk algınlığına neden olan diğer insan CoV'leri gibi olacak, ancak ağırlıklı olarak yaşlılarda veya klinik olarak savunmasız kişilerde çok daha az şiddetli hastalık olacak' ifadelerine yer verdi.

















    11
    PANDEMİ NE ZAMAN BİTECEK?

    Peki pandemi ne zaman bitecek? Herkesin aklındaki bu soruya yine İngiltere'den yanıt geldi.





    12
    İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, koronavirüs pandemisinin büyük bir kısmını Eylül ayı sonuna kadar arkamızda bırakacağız.

















    13
    Tecrit fikrinin en büyük Savucularından olduğu için ülkede 'tecrit mimarı' olarak anılan Profesör Neil Ferguson, aşının etkisine dikkat çekti ve 'Salgının büyük kısmını sonbahara kadar geride bırakacağız' dedi.





    14
    İlk karantinada kilit rol oynayan Imperial College'da görevli olan bilim insanı bu dönemde vakalarda bir artış olabileceğini, ancak ölen ya da ciddi şekilde hastalanan insan sayısının azaldığını belirtti.

















    15
    Ülkede yayınlanan 'Today' isimli programda konuşan bilim insanı sözlerine şöyle devam etti; Aşıların etkisi hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmada çok büyük oldu. Eylül veya Ekim sonunda pandeminin büyük bir kısmını arkamızda bırakacağımıza eminim.'





    16
    Ferguson bu durumun aşılamadaki hız ile doğru orantılı olacağının altını çizdi.
    Sorularınızı forumda ilgili cihaz ve hangi konuda ise o bölümlerde yazıp sorun arkadaşlar özel mesajlarda teknik konular sorular sormayın lütfen açık alanda sorunki herkes yanıtlayabilsin daha çok paylaşım olsun başkalarıda aynı soruyu soracak faydalanabilsin..

    Tüm paylaşımlar test ve bilgi amaçlıdır herhangi bir sorumluluk kabul edilmez..

    WeTekPlay1-2-Next Machina 3D-2000 HD Minix-Fta-HD Vu+ Ultimo-WeTekCore4K-Gigablue Quad Plus-Hiremco Turbo4K-S10-Next 64-Next 2071-Wifi-Hiremco Impala-Dreamstar A5-Hiremco Matrix-Hiremco GTV8plus-Next QPLAY 4K-Next Innova 4K..


    CCcam Serverda 39 ile 30 batı arasındaki birçok uyduda 39d-36d-23.5d-19d-16d-13d-5d-1.9d-1batı-30 batı vs yabancı paket kanalları bulunmaktadır....

    CCcam pay servera Üye olmak için sadece bana özel mesaj atıp bilgileri öğrenebilirsiniz


    http://www.mach1digital.com/mach1forum/private.php?do=newpm&u=2


    Depo
    http://www.mach1digital.com/repo/


    Next Yazılımları için
    www.nextyazilim.com




Hazırlanıyor...
X