Mach1 Digital Community

Geri Git   Mach1 Digital Community > Linux Tabanlı Uydu Alıcıları > Dikey - WeTek > Dikey WeTek-Play 2 4K > Wetek Play 2 ELEC
 

Forum içerisinde "Digiturk, D-Smart" gibi Yerli Platformları kapsayan, bunlarla ilgili "Kart paylaşım (Card Sharing), Iptv adresi , Key, Şifre, Dosya" içerikli her türlü açık alanda yazışma yasaktır ! Tespiti durumunda ilgili kişiler forumdan süresiz uzaklaştırılacaktır ve talep durumunda resmi mercilere bilgileri verilebilecektir lütfen bu konularda kurallara uyalım.
** SERVER ÜYELİK SÜRELERİ BİTENLER KAPATILDI YENİLEMEK İÇİN ÖZEL MESAJ ATIN** Cccam Özel Pay Server Hakkında Üyelik ve bilgi almak için buraya tıklayarak özel mesaj atabilirsiniz...Üyeliklerini yenileyen ve yeni üyelere artık 2-3 farklı CCcam server verilmektedir..
** IPTV+ CCcam Server Hakkında Üyelik ve bilgi almak için** buraya tıklayarak özel mesaj atabilirsiniz...
 
 
160929_wetekplay2_knowmore.gif

   

   

Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-08-2017, 02:18   #41
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 222
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 349 Times in 127 Posts
Varsayılan

Bu imajın DVB performansı konusunda deneyimi olan arkadaşlar Raybuntu ile kszaq derlemelerini mukayese edebilir mi?

Ben 8.0.2 olanını diğer SD karta yüklemiştim ama galiba sd kart bozulmuş ki sürekli donuyordu kodi 8.0.2 kszaq sürümü.

Müsait bir zamanda bu son verilen sürümleri test edeceğim inşaallah.
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-08-2017, 12:20   #42
ozkaradag
Co-Administrator
 
ozkaradag kullanıcısının avatarı
 
Konum: Kayseri
Yaş: 40
Mesaj: 3,326
Üye No: 129108
Giriş: 12-04-2015

Uydu Alıcısı: WeTek-Play 2

Thanks: 4,445
Thanked 3,406 Times in 1,549 Posts
Varsayılan

Bunun için Johngalt'un DVB Sürücüsünün uyarlanması bekleniyor.

Yani DVB konusu hazır olmayabilir şu an için.

Diyeceksiniz ki ne zaman kararlı bir imaj çıkacak diye.
Misal; Raybuntu 8.0 serisi oldukça kararlı, Kszaq'ın 8.0.2e sürümü de epey kararlı yani stabil.

Aslında E2 ya da Droid'te bu test işleri belli bir zümrenin elinde olduğu için biz ulaşamıyorduk. JeOS'da herkese açık olduğu için sorunlar (buglar) daha çabuk bulunup çözülüyor ve imajlar stabil hale geliyor.

Test manyağım diyorsanız devam ama mongolum, zamanım yok diyorsanız test etmek zorunda değilsiniz.

Sevgiler...
ozkaradag is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to ozkaradag For This Useful Post:
crazyturk (01-08-2017), Jaildam (01-08-2017)
Eski 01-08-2017, 17:30   #43
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 222
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 349 Times in 127 Posts
Varsayılan

Mongol değilim de yazın üşengeçliği var.
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to kralex For This Useful Post:
crazyturk (01-08-2017), ozkaradag (01-08-2017)
Eski 01-08-2017, 22:51   #44
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 222
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 349 Times in 127 Posts
Varsayılan

Aslında #41 nolu mesajı attıktan sonra sabaha karşı sağlam tek sd kartıma LibreELEC-S905.arm-8.2-devel-20170728215214-r26002-g9ddfaa1 imajı yazdırdım. Uykulu uykulu fazla test edememiştim.

Bugün biraz baktım kısa izlenimlerimi yazayım.

Artıları:

- 60 Hz yenileme hızında hiç bir sıkıntı yok. Kullandığım tüm Libreelec imajlar 60 Hz yenileme hızındayken örneğin haber kanallarının altyazı bandı takılarak geçiyordu bu imajda bu sıkıntı yok.
- Kullandığım tüm Libreelec imajlarda Beyaz TV HD takılıyordu bu imajda takılmıyor.
- Görüntü daha net gibi geldi.

Eksileri:

- Kumandanın CH + - tuşunun yanı sıra bazı tuşlar tanımlanmamış işlevsiz.
- 4K yayınlar takılıyor
- TV kanallarını ilk açışta kanal açılmadan önce ekran bi anlığına kararıyor görüntü öyle geliyor. HDMI temassızlık yapmış hissi veriyor.

Bir de Libreelec genel sorunları var rahatsız ediyor.

Misal arkada video açıkken OSD'yi açınca videoda takılmalar oluyor. Yani diyelim kanal listesini açtım aşağı doğru gidiyorum aşağı tuşa bastıkça görüntü takılıyor.

Cihazın donanımı yetersiz ondan böyle oluyor diyeceğim ama bu Android tarafındaki Kodi'de olmuyor.

Kumandanın tuşları bir miktar geç işliyor. Bunu da web arayüzünden ya da androide yüklediğim Kore uygulaması ile test ettim. Arayüzde her hangi bir gecikme olmazken kumandadan 500-700 ms gibi bir gecikme olduğunu görüyorum. Tabi bu sıkıntı değil de gözüme çaptığı için yazıyorum.
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to kralex For This Useful Post:
byagli (01-08-2017), Jaildam (02-08-2017), ozkaradag (01-08-2017)
Eski 01-08-2017, 23:27   #45
ozkaradag
Co-Administrator
 
ozkaradag kullanıcısının avatarı
 
Konum: Kayseri
Yaş: 40
Mesaj: 3,326
Üye No: 129108
Giriş: 12-04-2015

Uydu Alıcısı: WeTek-Play 2

Thanks: 4,445
Thanked 3,406 Times in 1,549 Posts
Varsayılan

- Kumandanın CH + - tuşunun yanı sıra bazı tuşlar tanımlanmamış işlevsiz.
Bu yeni LIRC konusuyla alakalı olabilir, bunun için türlü türlü remote.conf dosyası deneyerek çözebilirsin diye düşünüyorum.

- 4K yayınlar takılıyor
Hz'yi videoya uyumla seçeneğine bak derim.

- TV kanallarını ilk açışta kanal açılmadan önce ekran bi anlığına kararıyor görüntü öyle geliyor. HDMI temassızlık yapmış hissi veriyor.
Bir üstte yazdığım seçenekle ilgili olabilir.

Bir de Libreelec genel sorunları var rahatsız ediyor.

Misal arkada video açıkken OSD'yi açınca videoda takılmalar oluyor. Yani diyelim kanal listesini açtım aşağı doğru gidiyorum aşağı tuşa bastıkça görüntü takılıyor.
Evet, PIG'de video sorunu var, bunu iletmiştim Codesnake'e, o da bakacağım demişti.

Ama genel anlamda başarılı bir imaj.

Sevgiler...
ozkaradag is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to ozkaradag For This Useful Post:
crazyturk (02-08-2017), Jaildam (02-08-2017), kralex (02-08-2017)
Eski 02-08-2017, 00:20   #46
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 222
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 349 Times in 127 Posts
Varsayılan

remote.conf etc altında olduğu için müdahale edilemediğini zannediyordum. Özelleştirilebildiğini şimdi fark ettim.

/storage/.config dizinine remote.conf dosyası oluşturdum. Raybuntu'nun projesinden aldım ve o sorun çözüldü. Teşekkürler.

Kumandadaki tuşların gecikmesi de bu remote.conf üzerinden bilinçli şekilde yapılmış bir şeymiş. release_delay satırının önüne # koyunca gecikme olmuyor. Daha güzel oldu.

Bak derim dediğin oynatımı görüntüyle eşitle seçeneği mi?

Evet genel manada bende beğendim. Buraya yazıyorum ki sen hem gelişmeleri takip ediyorsun hem de yabancı forumlarda aktifsin ve iletirsin diye usta. Rahatsız etmiyorumdur umarım.

Düzenleyen : kralex - Tarih : " 02-08-2017 " - Saat : 00:34
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to kralex For This Useful Post:
crazyturk (02-08-2017), ozkaradag (02-08-2017)
Eski 02-08-2017, 00:52   #47
ozkaradag
Co-Administrator
 
ozkaradag kullanıcısının avatarı
 
Konum: Kayseri
Yaş: 40
Mesaj: 3,326
Üye No: 129108
Giriş: 12-04-2015

Uydu Alıcısı: WeTek-Play 2

Thanks: 4,445
Thanked 3,406 Times in 1,549 Posts
Varsayılan

Bak derim dediğin oynatımı görüntüyle eşitle seçeneği mi?
Aynen, o seçenek.

Ayrıca sizlerin burada aktif olmanız beni de hem burada hem de resmi forumlarda aktifleştiriyor.

Yani üretkenleştiriyor.

Seviniyorum böyle olunca.

Onun için rahat olun çünkü katkı yapıyorsun dostum.

Sevgiler...
ozkaradag is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following User Says Thank You to ozkaradag For This Useful Post:
kralex (02-08-2017)
Eski 02-08-2017, 01:43   #48
crazyturk
Section Moderator
 
crazyturk kullanıcısının avatarı
 
Konum: Ankara
Yaş: 59
Mesaj: 1,857
Üye No: 153
Giriş: 01-11-2005

Uydu Alıcısı: WetekPlayer2 4K,Azbox HD Premium,Next Minix HD

Thanks: 873
Thanked 1,012 Times in 492 Posts
Varsayılan

Bende bu akşam bu saatlerde yükleyip testlere başladım.
________________________________________________________________________________
WETEKPLAYER 2,AZBOX Premium HD,-120 cm Ofset çanak-İNVERTO 0.2 LNB-USALS Motor
crazyturk is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-08-2017, 03:19   #49
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 222
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 349 Times in 127 Posts
Varsayılan

Alıntı:
ozkaradag tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bak derim dediğin oynatımı görüntüyle eşitle seçeneği mi?
Aynen, o seçenek.

Ayrıca sizlerin burada aktif olmanız beni de hem burada hem de resmi forumlarda aktifleştiriyor.

Yani üretkenleştiriyor.

Seviniyorum böyle olunca.

Onun için rahat olun çünkü katkı yapıyorsun dostum.

Sevgiler...
Onla alakası yokmuş. 60 Hz olduğu için video oynatmaya başlayınca ve stopa basınca sanki ekran yenileme hızı değiştiği için siyah oluyor bir anlığına. 50 Hz yapınca böyle bir durum yok. Neyse 50 Hz' getirelim eskisi gibi.
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following User Says Thank You to kralex For This Useful Post:
ozkaradag (02-08-2017)
Eski 02-08-2017, 12:24   #50
ozkaradag
Co-Administrator
 
ozkaradag kullanıcısının avatarı
 
Konum: Kayseri
Yaş: 40
Mesaj: 3,326
Üye No: 129108
Giriş: 12-04-2015

Uydu Alıcısı: WeTek-Play 2

Thanks: 4,445
Thanked 3,406 Times in 1,549 Posts
Varsayılan

Alıntı:
kralex tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Onla alakası yokmuş. 60 Hz olduğu için video oynatmaya başlayınca ve stopa basınca sanki ekran yenileme hızı değiştiği için siyah oluyor bir anlığına. 50 Hz yapınca böyle bir durum yok. Neyse 50 Hz' getirelim eskisi gibi.
Çünkü TV'ninki 50Hz olunca birbirine uydurmaya çalışıyor ve o arada oluyor.

Sevgiler...
ozkaradag is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları
Görünüm Modları

Forumdaki Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz yok
Konularda cevap yazma yetkiniz yok
Eklenti yükleme yetkiniz yok
Kendi mesajlarınızı düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Hızlı Geçiş



Saat 20:32.


Powered by vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.