Mach1 Digital Community

Mach1 Digital Community (http://www.mach1digital.com/mach1forum/index.php)
-   Flash Sökmeden J-Tag Yapımı ve Dosyaları (http://www.mach1digital.com/mach1forum/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Kaon Board'lu cihazlarınızı J-Tag ile 2mb'a çıkarın. (http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=22723)

varyata 06-12-2006 13:55

Kaon Board'lu cihazlarınızı J-Tag ile 2mb'a çıkarın.
 
KAON BOARD'LU 1MB CİHAZLARI J-TAG İLE 2MB'A ÇIKARMA ANLATIM "VARYATA"


1-) Aşağıdaki şemadan kendinize bir j-tag yapın (Ben bu işi parelel printer kablosunu bozarak yaptım.)



Şemada sol tarafta görünen paralel port'dur şimdi bu parelel port connector'üne bağlantılarımızı yapalım.

1- Yapacağınız j-tag üzerinde 2 nolu pin'e lehimlediğiniz 150 R direncin diğer ucuna kırmızı kabloyu lehimleyin.
2- Yapacağınız j-tag üzerinde 3 nolu pin'e lehimlediğiniz 150 R direncin diğer ucuna kırmızı beyaz (Damarlı) kabloyu lehimleyin.
3- Yapacağınız j-tag üzerinde 4 nolu pin'e lehimlediğiniz 150 R direncin diğer ucuna mavi kabloyu lehimleyin.
4, Yapacağınız j-tag üzerinde 5 nolu pin'e lehimlediğiniz 39 R direncin diğer ucuna kahverengi kabloyu lehimleyin.
5- Yapacağınız j-tag üzerinde 13 nolu pin'e lehimlediğiniz 150 R direncin diğer ucuna siyah kabloyu lehimleyin.

Devamında 18,19,20,21,22,23,24,25 numaralı ayakları kendi aralarında kısa devre edelim (bu ayaklar şasedir.)
Kısa devre ettiğimiz bu ayaklardan birine yeşil kabloyu lehimleyelim.

Kablomuz yani j-tag'ımız hazırlandı ve bitti şimdi j-tag kablomuzun diğer ucunu uydu alıcımıza bağlayalım.
Aşağıdaki resimde uydu alıcımızın j-tag giriş bölümü görünüyor bu giriş bölümünde ilgili pinlerin üzerine, hazırladığınız j-tag kablosunun uçlarını nasıl bağlayacağınızı kablo renkleriyle çizerek gösterdim.




Cihazınıza kablonuzun uçlarını yukarıdaki gibi bağlayınız.

Yapmanız gereken bir işlem daha kaldı işlemciye yakın bir kristal göreceksiniz bu kristalin yanında R366 kodlamasında bir malzeme var ("R"Direnç) bu direnç yerinde takılı değildir yani boştur bu direncin yerini kısa devre ediniz yükleme bittikten sonrada kısa devreyi kaldırın (Kaldırmadan cihazı çalıştırmayın)

Flash entegrenizin eskisini (39vf800A) sökerek yenisini (SST39vf160) taktıysanız yükleme yapmaya hazırsınız demektir.

İhtiyacınız olan program ve dökümanların download link'i aşağıdadır.

Download ettiğiniz **** programını çalıştırarak yine download ettiğiniz H/W12.03.A5 Kaon flash dump yazılımını yükleyebilirsiniz.
Bu benim test ettiğim ve güncelleme değil flash dump binary dosyası olduğu için bunu yüklemenizi tavsiye ederim, bir kere cihazınız çalışır duruma gelsin devamında normal güncelleme işlemiyle istediğiniz yazılımı yüklersiniz.
Download ettiğiniz jkeys programını çalıştırın ve yükleyin kolay gelsin.

Not: aşağıdan download edeceğiniz dosyanın içinde jkeys flash yükleme programı H/W12.03.A5 kaon flash dump dosyası ve jkeys programının word formatında kullanım kılavuzu var.

Not: Yaptığınız j-tag cihazınızı görmezse bütün dirençleri 100 R kullanınız.

Download link yenilenmiştir Rapid'e yükledim güvenle indirebilirsiniz.

Download-Link: http://rapidshare.com/files/40475215...an_2mb_yap.rar
BİLGİYİ PAYLAŞMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK PAYLAŞALIMKİ ZAMANDAN KAZANALIM.

VARYATA

Not: Konuyu ayrı bir topik olarak açıyorum admin sabitlerse herkes faydalanır.

EKSELANSS 06-12-2006 16:41

öncelikle verdiğin emeklere teşekkür ediyorum. yalnız verdiğin dosya virüslü çıktı kasti olmadığını biliyorum ama biraz daha dikkatli olursak iyi olur.saygılarımla...

varyata 06-12-2006 17:00

Alıntı:

EKSELANSS tarafından gönderildi (Mesaj 144657)
öncelikle verdiğin emeklere teşekkür ediyorum. yalnız verdiğin dosya virüslü çıktı kasti olmadığını biliyorum ama biraz daha dikkatli olursak iyi olur.saygılarımla...

Hangisinde dostum bende antivir antivirüs programı var tarattım bir şey çıkmadı
Sizin bilgisayarınızdan kaynaklanan bir sorun olmasın ?


EKSELANSS 06-12-2006 20:56

dosyada virüs yok sitede virüs var.resimde görebilirsiniz.
http://img523.imageshack.us/img523/9176/frtkh5.jpg

varyata 07-12-2006 05:15

Alıntı:

EKSELANSS tarafından gönderildi (Mesaj 144731)
dosyada virüs yok sitede virüs var.resimde görebilirsiniz.
http://img523.imageshack.us/img523/9176/frtkh5.jpg


Resime baktım bilgisayarında kullandığın antivirüs programı turboupload sitesinde açılmaya çalışan reklam pop-up'larını virüs gibi algılamış, windows'un
pop-up'lara blok alınca antivirüs programında savunmaya geçmiş ve pop,up'ları
bilgisayarına sızmaya çalışan trojen virüsü gibi algılamış.
Neticede bu tür upload siteleri reklamdan para kazandığı için reklam pop-up'ları koyuyorlar.
Velhasıl kelam burada benim bir suçum yok.

Saygılarımla..

EKSELANSS 07-12-2006 21:36

Alıntı:

varyata tarafından gönderildi (Mesaj 144833)
Resime baktım bilgisayarında kullandığın antivirüs programı turboupload sitesinde açılmaya çalışan reklam pop-up'larını virüs gibi algılamış, windows'un
pop-up'lara blok alınca antivirüs programında savunmaya geçmiş ve pop,up'ları
bilgisayarına sızmaya çalışan trojen virüsü gibi algılamış.
Neticede bu tür upload siteleri reklamdan para kazandığı için reklam pop-up'ları koyuyorlar.
Velhasıl kelam burada benim bir suçum yok.

Saygılarımla..

kusura bakmayın ustam sizinde başınızı ağrıttım.saygılarımı sunuyorum..

varyata 10-12-2006 01:18

Alıntı:

EKSELANSS tarafından gönderildi (Mesaj 145043)
kusura bakmayın ustam sizinde başınızı ağrıttım.saygılarımı sunuyorum..

Sorun değil kardeş yanlız daha ilk mesajda sen bu dosyada virüs var deyince bir çok arkadaş download etmekten vazgeçecektir aslında yukarıda anlattıklarım benim bizzat denediğim bir uygulamadır.
Elektronikle arası iyi olan arkadaşların çok işine yarayabilecek bilgilerdir.
Ben bu işlemi sat7300ci golmaster cihazda bizzat denedim ve netice aldım bu neticeyi alana kadarda bir sürü deneme yanılma yöntemi ve değişik uygulama denedim.
Yukarıda anlattıklarım insanları amerikayı yeniden keşfetmeye uğraşmadan direk neticeye götürecek işlemlerdir.

Not: sat7300ci goldmaster kaon tabanlı bir cihazdır. (Ben bu cihaz üzerinde uyguladım)
Bazı 1mb kaon tabanlı sunny cihazların 2mb'a çıkarılamadığını duydum ne derece doğrudur bilemiyorum ama sanırım kimsenin yukarıdaki işlemi denemesinde sakınca olmasa gerek.

Bu arada bu turboupload sitesinde iş yok anlaşılan.
Dosyayı rapid'e tekrar yükledim rar şifresi koymadım 1nci mesajdaki yeni linkten indirebilirsiniz.


Saygılarımla..

varyata 16-09-2007 15:25

Evet arkadaşlar bu konuyu açalı çok oldu kimseden yorum gelmedi :) kimse yararlanmadımı yoksa.??

tepe 05-10-2007 16:14

Jtag
 
Merhabalar
Bende Yumatu IQ ve Next ye 2000 x cı var.
Bu jtag konusunu bırkac gundur arastırıyorum doyurucu bılgıye sahıp olamadım.
jtag dan faydalanmak ıstıyorum.
Daha once ICPROG ıle bır seyler yapmıstım.
Bılgı verırsenız sevınırım
Tesekkurler
Tepe

varyata 03-07-2010 22:41

Resimler ve download link yenilenmiştir.


Saat 04:49.

Powered by vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2005 - 2008 Mach1 Digital Community, All Rights Reserved