Mach1 Digital Community

Mach1 Digital Community (http://www.mach1digital.com/mach1forum/index.php)
-   Dikey - WeTek (http://www.mach1digital.com/mach1forum/forumdisplay.php?f=488)
-   -   Tek kablo ile iki cihaz (http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=65797)

RedFlag 22-10-2015 10:18

Tek kablo ile iki cihaz
 
Çanaktan gelen kabloyu iki cihaza (Hem WeTek hem de TV'nin dahili uydu cihazına) vermek istiyorum. WeTek'te veya TV'de LNB In-Out yok.
Bunu bir splitter kullanarak yapabilirim. Ancak verimli olurmu? Emin değilim. Hatta cihazlarıma zarar verebileceğinden endişeliyim.
WeTek'te splitter dışında bir çözüm varmıdır?
Ya da splitter ile ilgili bilgisi, deneyimi, sorun yaşamayacağım uygun splitter önerisi olan varmıdır?
Veya daha farklı bir çözüm önerisi olan varmıdır?

mach1 22-10-2015 11:51

Tek kablo ile splitter ile 2 cihaza yayın verilir ama ikisi açık olarak çalışmaz çakışır biri açıkken diğerinden anca lnb ona kitlendiği için diğer cihazda aynı tp deki kanallar bakar 1ci cihaz kapanırsa diğerine hepsi sinyal olarak gider çiftli lnb çift kablo ile ancak 2side çalışır

RedFlag 22-10-2015 13:45

Alıntı:

mach1 tarafından gönderildi (Mesaj 529262)
Tek kablo ile splitter ile 2 cihaza yayın verilir ama ikisi açık olarak çalışmaz

Zaten tunerde LNB In-Out'ta olsa aynı şey geçerli olurdu sanırım.
Aklıma şu sorular geliyor.
Splitter'la cihazların zarar görmesi gibi bir durum olurmu?
Splitter kalitesi ile cihazın zarar görmesi ilişkisi olurmu?
Splitter kalitesi ile sinyal kalitesi ilişkisi varmıdır?

mach1 22-10-2015 13:51

Splitter ile ikiye ayırıp zarar gören duymadım ben yıllarca nextte vs kullandım o şekilde ama cihaz artı tv ye vererek kullanmışlığım olmadı nextin swicthi hirshman goldmaster vs kullanmıştım genelde.

crazyturk 23-10-2015 02:18

Cihazların UNİCABLE LNB'yi destekliyorsa tek kablo ve tek LNB ile 4 cihazı seri bir şekilde bağlayabilirsin.Wetekde enigma2 yazılımını kullanırsan bu LNB'yi wetekde kullanabilirsin.Ben OpenElecde denedim ama çalıştıramadım.Diğer cihazınızı bilmiyorum.Diğer cihazınızın LNB seçeneklerini kontrol edin unicable seçeneği varsa kullanabilirsiniz.

dijitalci 23-10-2015 02:31

Arkadaşlar siz siz olun bu unicable seçeneğinden vazgeçin bu durumun yaygınlaşması için baya bir zaman gerekecek anlaşılan.Alın bir TWİN lnb çekin ikinci bir hat siz sağ herkes selamet....

http://www.dikeysatis.com/?urun-88-i...1-legacy-port-

mach1 23-10-2015 15:09

Çiftli 4lü lnb vs 2 kablo tabii daha iyide her binada evde ikinci hattı çekmez zor olabilir izin ş bu bilhassa merkezi sitelerde yoksa o en sağlıklısı tabii her cihaza ayrı hat vs..

durakb 17-01-2017 23:58

Wetekplay2 ile denemek gerekir.
Wetekplay2 nin tuner çıkışı var.


Saat 00:31.

Powered by vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2005 - 2008 Mach1 Digital Community, All Rights Reserved