• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Bios Şifre Crakerları !!!

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Bios Şifre Crakerları !!!

    BIOS HAKKINDA

    Bilgisayarin en önemli parçalarindan bir tanesi BIOS ( Basic Input Output System=Temel Giris Çikis sistemi )'dur. Bilgisayari bir insan vücudu gibi düsünürsek; BIOS'u da bilgisayarin sinir sistemi olarak düsünebiliriz. BIOS bilgisayarimizin olmazsa olmaz parçalarindandir ve o olmadan veya fiziksel / yazilimsal (çernobil virüsü) herhangi bir zarar gördügünde bilgisayarimiz açilmaz. BIOS kisaca bilgisayarimizdaki donanim ve yazilim arasinda aracilik yapan ufak yazilimlar ve fonksiyonlar bütünüdür.

    Bu kadar önemli bir parçayi neden güncelleme ihtiyaci duyariz: örnek verecek olursak yeni bir HardDisk aldiniz.Bunu bilgisayariniza taktiniz ve baktiniz ki; bilgisayariniz, o kadar para saydiginiz HardDisk'i tanimiyor. Burada yapmaniz gereken; isteyerek aldiginiz HardDisk'i aldiginiz yere iade edip, istemeyerek eski HardDiskiniz'le yola devam etmek. Bunu istemiyorsaniz ve yeni aldiginiz bir karti bilgisayariniz siz araya girmeden tanisin istiyorsaniz BIOS `umuzu güncellemenin ne kadar yararli bir is oldugunu görebilirsiniz. Hem bu güncelleme isinin, eskiye nazaran, maliyeti çok düsük. Çünkü eskiden BIOS çipi çikarilip yenisiyle degistiriliyordu. Simdi ise sadece üretici firmanin internet adresine girmek yeterli. Simdi BIOS güncelleme nasil yapiliyor bunu anlatalim:

    BIOS'U UPDATE ETMEK iÇiN

    ilk önce kullandiginiz bilgisayar toplama bilgisayar mi? Yoksa markali (IBM,COMPAQ,HP vs vs) bir bilgisayar mi? Bunu bilmemiz gerekiyor.

    Eger bilgisayariniz toplama bilgisayar ise; Anakartinizin markasini bilmeniz gerekiyor. Popüler olan bir anakart markasini örnek vererek ne yapmamiz gerektigini anlatacagim. Diyelim ki benim anakartimin markasi MSI (Gigabyte,Abit,Intel,Asus,Aopen,FIC da olabilirdi). Anakart üreticimin web sayfasina giriyorum. Kullandigim BIOS yaziliminin da AWARD oldugunu varsayalim (Phoneix,AMI BIOS da olabilirdi fakat en çok kullanilan AWARD oldugu için ve örnegimizin diger BIOS çesitlerinde de aynen uygulayabilecegimiz için bir sorun olmayacagi kanaatindeyim). Ve anakartimizin web sitesinden BIOS update dosyasini indirmemiz gerekiyor. Simdi isin can alici noktasina geldik. Kafanizi karistirmamak için bundan sonrasini maddeler halinde yazacagim.

    1. Update dosyamizi kopyalayacagimiz disketimizi disket sürücüye yerlestirin . baslat(start)-programlar(programs)-MS-DOS komut istemi(MS-DOS prompt). Gelen pencereye format a:/s yazilarak hem disketi formatlayacagiz hemde boot edecegiz.

    2. ilgili sitedeki AWDFLASH.exe ve BIOS.bin dosyalarini diskete kopyalayin. (uyari:bu dosyalar zip formatinda olacaktir.bunlari açabilmek için bilgisayarinizda Winzip programi kurulu olmali.)

    3. Diskete kopyaladiginiz dosalardan BIOS.bin dosyasinin bx3fcxx.bin seklindeki ismini bir yere not edin ve bilgisayarinizi yeniden baslatin.

    4. Bilgisayariniz disketten açacagi için direk olarak dos ekrani gelecektir. Ve komut satirina AWDFLASH bx3fcxx.bin komutunu yazip enter'a basin. Enter'a bastiktan sonra size biosunuzun yedegini almak ister misiniz diye sorar. Eger yedegini almak isterseniz olumlu cevap verip, bir isim vererek kaydedebilirsiniz.

    5. Sonra size BIOS'unuzu güncellemek isteyip istemediginizi soracaktir. Burayada olumlu cevap verirseniz 10-15 saniye içinde BIOS'unuz güncellenir. Ve Flash was Succesful mesaji geldiginde islemimiz basari ile bitmistir.

    6. En son asama olarak bilgisayarinizi yeniden baslatarak BIOS'unuza girin ve Load Setup Defaults deyip BIOS'unuzu kaydedin.

    Not: Bazi anakart firmalari; kendi anakartlarindaki BIOS göçtügü zaman kendileri kurtarma prosedürleri gelistirirler. Bunun için ön talimatlari okumak gerek. Bir diger husus ise, bazi anakart üreticileri BIOS güncelleme yapmadan önce L2Cache'i disable etmenizi söyler. iste bu tür konulari ögrenmek için BIOS update dosyasinin yaninda gelen Benioku dosyasina bakmakta fayda var.

    Önemli ! : BIOS Güncellemeden önce AWDFLASH programi sizlere BIOS'un uyumsuz oldugu mesajini verir. Eger gerçekten yanlis dosya ise Güncelleme sonunda size "file size does not match" gibi bir hata mesaji verir. Bu durumda kesinlikle Bilgisayarinizi resetlemeyin. ESC tusu ile komut satirina dönerek eski yedeklediginiz BIOS'unuzun kaydettiginiz ismini yazarak eski BIOS'unuzu tekrar yükleyin.

    DELL, IBM gibi markali bilgisayariniz var ise ;

    *

    1. Update dosyamizi kopyalayacagimiz disketimizi disket sürücüye yerlestirin . baslat(start)-programlar(programs)-MS-DOS komut istemi(MS-DOS prompt). Gelen pencereye format a:/s yazilarak hem disketi formatlayacagiz hemde boot edecegiz.
    *

    2. ilgili firmanin web sitesinden update dosyalarini diskete kopyalayin
    *

    3. Bilgisayarinizi yeniden baslatin
    *

    4. Bilgisayariniz disketten açtiktan sonra BIOS otomatik olarak update edilir.
    *

    5. Disketi çikarip bilgisayari yeniden baslatin.
    * 6. Eger bu islemler devam ederken elektrikler kesilmediyse islem basari ile tamamlanmistir


    kolay gelsin....:bravo: :bravo:
    ReiNa WaSssSSsSSSSsSs HEeEeEEeAaaaAAaaRRrRRrRRrRREeEEEEeeEEE....?????


Hazırlanıyor...
X