slm
arkadaşlar bende toshıba laptop var.fakat be şerefsizler üzerine com port koymamışlar.3 adet usb yuvası var.neyse bende usb serial bir kablo aldım.next 8000 e yükleme yapmak istedim fakat başaramadım.biryerde laptoplara bir kart takılıp o kart üzerinden comport oluşturulduğunu duydum.acaba böyle bir parça varmı.var ise türkiyeden nereden temin edebilirim.
yardımcı olursanız sevinirim:okay:
slm
arkadaşlar bende toshıba laptop var.fakat be şerefsizler üzerine com port koymamışlar.3 adet usb yuvası var.neyse bende usb serial bir kablo aldım.next 8000 e yükleme yapmak istedim fakat başaramadım.biryerde laptoplara bir kart takılıp o kart üzerinden comport oluşturulduğunu duydum.acaba böyle bir parça varmı.var ise türkiyeden nereden temin edebilirim.
:help: :help: :help: :help: :help:
danger35
06-11-2005, 17:35
slm dostum bir ara bizim arkadaşada epey aramıştık usb çevirici fakat 3-4modelini deneyerek en sonunda uyum sağlayan birini bulmuştuk.driverleri olmasına rağmen çoğunda hata vermişti.sanıuyorum uyuşmazlık olayı umarım seni uğraştırmaz...
kolay gelsin...
Selam
Bendede 8000 xcam var ve s link aldım başka bir çevirici denemiştim sonuçsuzdu.20 ytl zannedersem birde normal 2 ucu dişi olan ara kablom var bir ucu rceiver a diğer uç çeviriciye bağlı.Drıver yükledim.Ayarlardan da com ayarı yapman lazım tabii umarım işe yarar.
@ bgökcen
neyazıkki usb-rs232 ceviriciler in pek çoğu yazılım yüklemede sorun çıkarıyor ben de meb-toshibanın öğretmen kampanyasından aldığım laptop ta s-link ile denemelerinde next-8000 e bi türlü yüklemeyi başaramamıştım makineyi görüyor ama yazılımı yüklemiyordu.
en garanti yolun pcmci-rs232 aparatı ile olduğunu söyleyebilirim nette ki alışveriş sitelerinde var ancak baya bi pahalı alet
bi bak istersen .
saygılar.
Bunun başlıca sebepleri
Denetm masası -sistem-aygıt yöneticiden com ayarlarının doğru yapılması bu ayarlar doğru yapılırsa drıver da düzgün yüklenmişse sorun olmaz.:tr:
slm
sentino arkadaşım bu pcmcıa aparatını türkiyede nereden tamin edebilirim acaba.benim anladığım kadarı ile bu alet direkt comport oluyor.ve en sağlıklı yöntem.yardımcı olursanız sevinirim
En kolay int. alış veriş sitelerinden bulabilirsin
kadaşım internet sitelerinde kablo buldum fakat bu karttan yok.acaba hollandada bu aparatı bulmak mümkünmü.orada arkadaş var.olmassa ona aldırırım
başaramadığın yeri yazarsan yardımcı olabilirim...
Usb to Serial driveri ni kurduysan ( Prolific USB to Serial > genelde bu oluyor)
Comport ayarını yaptıysan Aygıt yöneticisinden > Bağlantı Noktaları ... com un kaç olduğunu görebilirsin.. Doğru driver i kurduysan bi sorun yaşamaman gerekiyor.. Yine de diğer alternatif olarak pcmcia serial com düşünebilirsin...
Bu ayarları yaptıysan sorunsuz yükleyebilirsin.. yani şunu söylemek istiyorum İstisnai sorun oluyor tabi bu anakartına bağlı....
slm
kumru6434
25-11-2005, 21:03
kablo ile ugraşma kadıköy de vardı geçen bilgisayar almaya gittigimde vardı
gold un karşısındaki pasaja bakarsın istanbuldaysan
saygılar
dostlar acer laptop ile digitus marka usb 2.0 to rs 232 adapter ile 8000 e aktarma yapabiliyorum sorun yok selamlar.