• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kontörün kadar bilgisayar kullan dönemi

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kontörün kadar bilgisayar kullan dönemi

    Gelişmekte olan pazarlarda bilgisayar kullanımını artırmak için şirketler harekete geçti. Linux tabanlı 100 dolarlık dizüstü bilgisayarlara karşılık Microsoft da ön ödemeli bilgisayar kampanyasını başlattı.

    Gelişmekte olan ülkelerde bilgisayar kullanımının artırılması için başlayan "Her çocuğa bilgisayar" projesine Microsoft'tan ön ödemeli kişisel bilgisayar (PC Personal Computer) kampanyası ile yanıt geldi. Hindistan, Çin ve Brezilya gibi ülkelerde bilgisayar kullanımının yüzde 10'un altında kalması, genç nüfusun sayısının sürekli artması, dijital uçurumun büyümesine neden oluyor. MIT laboratuarları Başkanı Nicholas Negroponte önderliğinde "her çocuğa bilgisayar" kampanyasıyla başlayan 100 dolara dizüstü bilgisayar projesi için kullanıma hazır ilk model görücüye çıktı. Linux tabanlı bilgisayarlar çocukarın igisini çekecek tasarıma ve mavi, turuncu, sarı nenklere sahip. 2007 yıyında dağıtımına başlanacak 100 dolarlık dizüstü bilgisayarlar ilk aşamada Nijerya, Brezilya ve Hindistan'da kullanılacak.

    RAKİP İSTEMİYOR
    Gelişmekte olan pazarlarda büyümeyi hedefleyen Microsoft (MS) gibi firmalar da kendi modellerini ortaya koyuyor. FlexGo adıverilen sistemde ön ödemeli bilgisayar kampanyasıyla evinize kurduğunuz bilgisayarı kullanmak için kontörlü kart satın alıyorsunuz. Tıpkı kontörlü telefon gibi kullanılıyor. Aslında Türkiye'de kredi kartları ile bu model farklı bir şekilde olsa uygulanıyor. Microsoft proje için Çinli Lenovo ile birlikte çalışıyor. İlk olarak Brezilya'da başlayacak proje, Meksika, Çin, Rusya ve Hindistan'da uygulanacak. Microsoft ön ödemeli modeli öncelikle Brezilya, Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan gibi ülkelerde uygulamayı planlıyor. Bu şekilde gelişmekte olan ülkelerde Linux işletim sisteminin yükselişini önleyerek, kendisine rakip bir işletim sisteminin oluşmasını engellemeyi hedeflediği iddia ediliyor. Ancak bütün yumurtaları aynı sepete koymak istemeyen ülkeler rekabetin ve alternatiflerin devamı için özellikle eğitim politikalarını oluştururken açık kaynak kodlu yazılımlara açık destek veriyor

Hazırlanıyor...
X